Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: Dice Hospital

FAMILY GAMES: Dice Hospital

Το Dice Hospital είναι ένα παιχνίδι με ζάρια με θέμα την θεραπεία των ασθενών του νοσοκομείου. Παίζεται από έναν έως και τέσσερις παίκτες, ηλικίας από δέκα ετών και πάνω και έχει διάρκεια ανάλογα με τον αριθμό των παικτών από 45 έως 90 λεπτά.

Ένα καινούριο παιχνίδι κυκλοφορίας μόλις του 2018, ιδιαίτερα θεματικό που αξίζει να το δοκιμάσετε!!! Πάμε να πούμε λίγα λογία για το παιχνίδι και να δούμε πως παίζεται.

Στο Dice Hospital, οι παίκτες έχουν σκοπό με τις ενέργειες στον γύρο τους, να θεραπεύσουν όσους περισσότερους ασθενείς μπορούν και να μειώσουν τον αριθμό των θανόντων, κατευνάζοντας έτσι τις τοπικές αρχές που έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το πλήθος των κρουσμάτων στην περιοχή. Μεγάλος αριθμός ασθενών εισάγεται καθημερινά στα τοπικά νοσοκομεία και είναι στο χέρι σας αν θα καταφέρεται να τους θεραπεύσετε έγκαιρα ώστε να λάβουν εξιτήριο άμεσα και να πάρουν θέση οι επόμενοι. Οι δυνατότητες του νοσοκομείου για την περίθαλψη ασθενών, όπως και το νοσοκομειακό προσωπικό είναι συγκεκριμένο και έτσι καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί ακόμη και να παραμελήσετε κάποιον ασθενή, δυσχεραίνοντας έτσι την κατάσταση της υγείας του.

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες στον γύρο τους χρησιμοποιούν το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείο για να θεραπευόσουν τους ασθενείς τους. Κάθε παίκτης έχει μπροστά του ένα ταμπλό οπού διαχειρίζεται το προσωπικό του νοσοκομείο. Ωστόσο, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τις ιδιότητες των ειδικών ιατρών που είναι διαθέσιμοι στο παιχνίδι και έτσι μπορούν να καταφέρουν να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες ιατρικές περιπτώσεις άμεσα, επιτυγχάνοντας την μεγίστη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών τους και σκοράροντας περισσότερους πόντους νίκης στο reputation board .

Το παιχνίδι βασίζεται στο μηχανισμό worker placement, τόσο για την χρήση του προσωπικού του νοσοκομείου όσο και για την χρήση των ειδικών ιατρών. Τα ζαριά στο παιχνίδι αποτελούν τους ασθενείς και ανάλογα με την αξία τους καταδεικνύουν και την κατάσταση της υγείας τους, δηλαδή χαμηλός αριθμός στο ζάρι πολύ άρρωστος ασθενής, ενώ υψηλός αριθμός, ο ασθενής ετοιμάζεται για εξιτήριο… Κάθε παίχτης στον γύρο του, θεραπεύει τους ασθενείς του πάνω στο προσωπικό του ταμπλό, μετακινώντας το προσωπικό και τους ειδικούς ιατρούς που έχει επιλέξει, στα διαφορά δωμάτια του νοσοκομείου, βελτιώνοντας την υγεία των νοσηλευόμενων όσο το δυνατόν περισσότερε σε κάθε γύρο.

Σε κάθε γύρο οι παίκτες επιλέγουν τους ασθενείς που θα εισαχθούν στο νοσοκομείο τους και ο παίκτης που θα επιλέξει τους πιο αρρώστους, διαλέγει πρώτος αν θα ανοίξει νέα κάρτα ειδικού ιατρού στον γύρο ή αν θα ανοίξει νέο δωμάτιο νοσηλείας. Έπειτα οι παίκτες αφού πάρουν όλοι νέους ασθενείς, επιλέγουν αν θα πάρουν ειδικό ιατρό ή αν θα επεκτείνουν το νοσοκομείο τους προσθέτοντας ένα καινούριο δωμάτιο. Σε κάθε νοσοκομείο η χωρητικότητα είναι περιορισμένη και κάθε νοσοκόμος ή ιατρός μπορεί να πάει μονό σε ένα δωμάτιο την φορά, οπότε μπορεί είτε να μην υπάρχει ιατρός για κάποιον από τους ασθενείς είτε να μην υπάρχει χώρος για να τοποθετηθεί ένας νέος ασθενής. Αν κάποιος ασθενής δεν νοσηλευτεί στον γύρο τότε αρρωσταίνει κατά ένα βαθμό περισσότερο και αν φτάσει η αξία του ζαριού στο 1 πεθαίνει, όπως επίσης και να δεν υπάρχει χώρος για την εισαγωγή νέου ασθενούς, τότε κάποιος από τους προηγούμενος πεθαίνει, δίνοντας έτσι αρνητικού πόντους στον παίκτη.

Το παιχνίδι παίζεται σε 8 γύρους και νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να σκοράρει τους περισσότερους πόντους νίκης και να αποκτήσει την υψηλότερη φήμη για το νοσοκομείου του. Πρόκειται για ένα απλό και ευχάριστο παιχνίδι που προσφέρει αρκετές επιλογές για ένα εισαγωγικό, θεματικό simulation που κάνει όμορφη χρήση των ζαριών, ως ασθενείς. Ίσως οι περισσότερο έμπειροι παίκτες να μείνουν να αναζητάνε κάτι ακόμα, ωστόσο αυτό δεν είναι κακό μιας και είναι ένα παιχνίδι που ως εισαγωγικό, next level, έχει αρκετά να δώσει σε νέους παίκτες. Το χαριτωμένο θέμα του (ως προς τον τρόπο που το αποδίδει) θα κερδίσει αρκετά χαμόγελα. Αν και δεν θα το πρότεινα ανάμεσα σε τόσα άλλα καλύτερα παιχνίδια, πιστεύω ότι δε θα έλεγα όχι σε μια παρτίδα οποιαδήποτε στιγμή…

Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο how to play βίντεο μας παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …