Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Happy Salmon

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Happy Salmon

Γεια σας φίλοι μου, σκέφτηκα να σας μιλήσω για ένα πολύ διασκεδαστικό και εύκολο παιχνίδι που πιστεύω θα σας αρέσει πολύ! Ο λόγος για το Happy Salmon ένα παρείστικο καρτοπαίχνιδο, που παίζεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους.

Ένα εξαιρετικά απλό και πολύ γρήγορο party game για 3 έως 6 άτομα, ηλικίας από 6 και πάνω και η κάθε παρτίδα διαρκεί μόλις μερικά λεπτά!. Επίσης, το παιχνίδι έρχεται μέσα σε ένα πρωτότυπο τσαντάκι σε σχήμα σολομού, κάτι που το κάνει ιδανικό για ταξίδια και εκδρομές καθώς η μαλακή και πολύ βολική συσκευασία του δεν χαλάει και χωράει εύκολα στις αποσκευές μας.

Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει σειρά παιξίματος, όλοι οι παίχτες παίζουν τις κάρτες τους ταυτόχρονα. Αυτό που κάνουν οι παίχτες στο Happy Salmon, είναι να δείξουν τις κάρτες τους όσο πιο γρήγορα μπορούν. Και όταν δυο παίχτες ανοίξουν την ίδια κάρτα, πανηγυρίζουν κάνοντας την ενέργεια που ορίζει η κάρτα τους! Πάμε να δούμε πως παίζεται λίγο πιο αναλυτικά.

Κάθε παίκτης έχει στο χέρι του μια τράπουλα από 12 κάρτες και σκοπός είναι να τις ξεφορτωθεί πρώτος. Οι κάρτες απεικονίζουν τις 4 ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι παίκτες στο παιχνίδι. Οι ενέργειες είναι οι εξής:

  • “High 5”, δηλαδή ο παίκτης που έχει αυτή την κάρτα κάνει, με το χέρι του την κίνηση «Πάρε Πέντε»,
  • “Pound It”, δηλαδή ο παίκτης που έχει αυτή την κάρτα κάνει, με το χέρι του «Γροθιά»,
  • “Switcheroo”, δηλαδή ο παίκτης που έχει αυτή την κάρτα κάνει, με το χέρι του το γνωστό «Μπιζζζ» και αλλάζει κάρτα με κάποιον συμπαίκτη του που έχει την ίδια κάρτα
  • και τέλος, “Happy Salmon”, δηλαδή ο παίκτης που έχει αυτή την κάρτα κάνει, με το χέρι του την κίνηση του ψαριού όταν κολυμπάει.

Έτσι λοιπόν, οι παίκτες ανοίγουν όλοι μαζί μια μια τις κάρτες τους και προσπαθούν να ταιριάξουν την ενέργεια της κάρτας τους με κάποιον συμπαίκτη τους. Δηλαδή για παράδειγμα αν ένας παίκτης έχει την κάρτα “High 5”, κάνει την κίνηση «Πάρε Πέντε» και κολλάει το χέρι του με κάποιον απ’ τους συμπαίκτες του που έχει την ίδια κάρτα και κάνει και αυτός την κίνηση «Πάρε Πέντε». Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ενέργειες,  με τους παίχτες να προσπαθούν να ταιριάξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, την ενέργεια που υποδεικνύει η κάρτα τους με κάποιον απ’ τους συμπαίκτες τους.  Κάθε φορά που κάποιος παίχτης καταφέρνει να ταιριάξει την ενέργεια της κάρτας του με έναν συμπαίκτη του, τότε αμέσως ξεσκαρτάρουν και οι δύο τις κάρτες τους και ανοίγουν και παίζουν την επόμενη. Ο πρώτος παίχτης που θα ξεφορτωθεί πρώτος όλες του τις κάρτες είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …