Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Dr. Eureka

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Dr. Eureka

Γεια σας φίλοι μου! Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και σίγουρα όλοι απολαμβάνετε τις ξεκούραστες και ανέμελες στιγμές με τους φίλους σας γεμάτες παιχνίδι και χαρά.  Ανάμεσα στα διάφορα  παιχνίδια που θα επιλέξετε να παίξετε, θα σας έλεγα να δοκιμάσετε και το Dr. Eureka, ένα παιχνίδι κυκλοφορίας του 2015.  Ένα ευχάριστο επιτραπέζιο λογικής και δεξιοτήτων για 1 έως 4 παίκτες, ηλικίας από 8 και πάνω και με διάρκεια περίπου 15 λεπτών. Πάμε να πάρουμε μια γεύση:

dr-eureka_4Ο ευρηματικός Δρ. Eureka έχει ετοιμάσει για εσάς σημαντικά και ενδιαφέροντα πειράματα! Εσείς φυσικά πρέπει να τα ολοκληρώσετε επιτυχώς και ακολουθώντας βέβαια τους κανόνες ασφαλείας. Πρέπει να λύσετε τους επιστημονικούς τύπους του καθηγητή, αναμιγνύοντας μόρια από τον έναν δοκιμαστικό σωλήνα στον άλλο, αλλά χωρίς να τα ακουμπήσετε με γυμνά χέρια.

dr-eureka_3Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μεταγγίσετε τα μόρια από τους σωλήνες όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Ο παίκτης που θα καταφέρει να το πραγματοποιήσει πρώτος στον λιγότερο χρόνο, θα ανακηρυχτεί ο πιο έξυπνος επιστήμονας του εργαστηρίου. Στο παιχνίδι οι παίχτες έχουν διάφανους πλαστικούς δοκιμαστικούς σωλήνες και μερικές  χρωματιστές  μαρμάρινες σφαίρες, όπου είναι τα μόρια που θα χρειαστούν οι παίκτες στα πειράματα που καλούνται να πετύχουν. Επίσης, στο παιχνίδι υπάρχουν κάρτες που απεικονίζουν την τελική μορφή που πρέπει να έχουν τα μόρια μέσα στους δοκιμαστικούς σωλήνες για να θεωρηθεί το πείραμα επιτυχές.

dr-eureka_5Κάθε παίκτης παίρνει μπροστά του  δοκιμαστικούς σωλήνες με χρωματιστά μόρια μέσα και μια κάρτα με το πείραμα που πρέπει να υλοποιήσει. Οι παίκτες μεταφέρουν τα μόρια από τον έναν σωλήνα στον άλλον, χωρίς να τα πιάσουν με τα χέρια τους και χωρίς να πέσουν στο τραπέζι και ο πρώτος που θα καταφέρει να βάλει τα μόρια στην σωστή σειρά μέσα στους σωλήνες και με τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων όπως απεικονίζονται στην κάρτα κερδίζει. Ο παίκτης που θα καταφέρει να φτιάξει  πρώτος πέντε διαφορετικές κάρτες είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

dr-eureka_2

Δείτε το Video Παρουσίαση του παιχνιδιού από το Επιτραπαίζουμε:

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …