Κεντρική / Board Games / SOLO GAMER: Sherlock Holmes Consulting Detective

SOLO GAMER: Sherlock Holmes Consulting Detective

Λονδίνο 1888. Ώρα 7:12. Η πρωινή ομίχλη σκεπάζει τα στενοσόκακα της πόλης σαν ένα αέρινο πέπλο. Ακούγεται ήχος από τις οπλές των αλόγων μιας άμαξας και ξαφνικά μια στριγκλιά από μια γυναικεία φωνή… “ Oh my god!!! She is dead…..She is dead…..” (Ω θεέ μου!!! Είναι νεκρή,,,, είναι νεκρή….) με βαθειά λονδρέζικη προφορά!

sherlock-holmes-consulting-detective_1
Μια υπηρέτρια του ξενοδοχείου Piccadilly στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης, που βγήκε για να πετάξει τα σκουπίδια βρήκε το πτώμα μιας γυναίκας στο στενοσόκακο της Clarges street. Είχε ένα χτύπημα στην πίσω πλευρά του κεφαλιού και μια λίμνη αίματος είχε ποτίσει τον νωπό ακόμα από την χθεσινή βροχή δρόμο. Δεν φαινόταν όμως να λείπει κάτι από τα προσωπικά της αντικείμενα. Η τσάντα της, το ρολόι και τα κοσμήματα της όλα στην θέση τους.
– «Μάλλον πρόκειται για έγκλημα ζήλιας ή πάθους» Παρατήρησε ο επιθεωρητής Lestrad που μόλις είχε φτάσει στο σημείο.
– «Η κυρία φαίνεται να ήταν πλούσια αν κρίνουμε από το ντύσιμο και τα κοσμήματα της.Μα για μια στιγμή!! Νομίζω ότι την γνωρίζω!!! Ω θεέ μου.. Είναι η σύζυγος του Δημάρχου…  Ας μην καθυστερούμε άλλο… Νομίζω αυτό είναι δουλειά για τον Sherlock Holmes. Φεύγω ευθείς αμέσως για την Baker street στο σπίτι του ώστε να τον ενημερώσω για το συμβάν! Είναι ο μόνος που μπορεί να λύσει την υπόθεση πιο γρήγορα από κάθε άλλον και να βρει τον ένοχο!»

sherlock-holmes-consulting-detective_3
Στο παιχνίδι αυτό είμαστε μέλη των Baker street irregulars (αλητάκια της πόλης που βοηθάμε τον Σέρλοκ στις υποθέσεις του) και προσπαθούμε να τις λύσουμε πριν από εκείνον και να σκοράρουμε όσο περισσότερους πόντους μπορούμε. Μέσα στο κουτί θα βρούμε δέκα υποθέσεις που θα προσπαθήσουμε να λύσουμε, δέκα εφημερίδες της London times με ημερομηνίες ίδιες με αυτές της κάθε υπόθεσης, ένα χάρτη του Λονδίνου χωρισμένο σε τέσσερα section με τους δρόμους της πόλης, ξενοδοχεία, πρεσβείες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος και ένα διευθυνσιολόγιο με τα ονόματα των κατοίκων και πληροφορίες και διευθύνσεις ξενοδοχείων κτλ. Αφού διαλέξουμε ποια υπόθεση θα λύσουμε – προτείνετε να τις λύσουμε με την σειρά- παίρνουμε το βιβλιαράκι της συγκεκριμένης υπόθεσης, την εφημερίδα που αντιστοιχεί στην ημερομηνία αλλά και όλες τις προηγούμενες – Στην πρώτη υπόθεση δηλαδή μία εφημερίδα ενώ στην τελευταία όλες.Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνετε να παίξουμε τις υποθέσεις με την σειρά- το διευθυνσιολόγιο και ανοίγουμε και τον χάρτη μπροστά μας. Τετράδιο και στυλό για τις σημειώσεις μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

sherlock-holmes-consulting-detective_4
Διαβάζουμε την υπόθεση κρατάμε σημειώσεις όποτε χρειάζεται και θέλουμε και αποφασίζουμε σαν άλλοι Σέρλοκ από πού θα ξεκινήσει η έρευνα μας.
Μπορούμε για παράδειγμα να επισκεφτούμε τον τόπο του εγκλήματος για αρχή ή να αναζητήσουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ώστε να το ανακρίνουμε ή να επισκεφτούμε κάποιο σημείο ενδιαφέροντος που θα μπορέσουμε ίσως να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες. Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε και δέκα “συνεργάτες” που μπορούμε να αναζητήσουμε για πληροφορίες όπως τον επιθεωρητή Lestrad, τον Ιατροδικαστή Jasper Meeks, Τον Mycroft Holmes αδερφό του Sherlock που ξέρει τα πάντα για τις κυβερνητικές υποθέσεις και άλλους. Ακόμα και τον ίδιο τον Sherlock στο σπίτι του ώστε να μας βοηθήσει αν βλέπουμε ότι η έρευνα μας έχει φτάσει σε αδιέξοδο.  Όταν λοιπόν αποφασίσουμε που θα πάμε, διαβάζουμε μέσα από το βιβλιαράκι της υπόθεσης τι συμβαίνει εκεί, με ποιον μιλάμε, τι πληροφορίες μας δίνει κτλ. Φυσικά όλα αυτά μπορούμε να τα σημειώσουμε αλλά και να επιστρέψουμε και να τα ξαναδιαβάσουμε αν χρειαστεί. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσουμε όμως είναι το που πήγαμε γιατί μετράει στο τελικό σκοράρισμα.

sherlock-holmes-consulting-detective_5
Όταν κάποια στιγμή αφού θα έχουμε αρκετές πληροφορίες στα χέρια μας και πιστεύουμε ότι έχουμε διαλευκάνει την υπόθεση, πηγαίνουμε στο κομμάτι των ερωτήσεων που χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μας ρωτάει βασικά πράγματα για τον φόνο. Ποιος ή ποια τον έκανε, για ποιο λόγο, με τι τρόπο κτλ. Το δεύτερο μας ρωτάει δευτερεύοντα πράγματα που αν δεν έχουμε επισκεφτεί αρκετά μέρη ίσως και να μην τα γνωρίζουμε. Τέλος βλέπουμε πόσες τοποθεσίες χρειάστηκε να επισκεφτεί ο Sherlock και μας λέει ποιος ήταν ο συλλογισμός του για να λύσει την υπόθεση. Το συγκρίνουμε με αυτό για να βρούμε το τελικό μας σκορ. Ο Sherlock σκοράρει πάντα 100 (κάτι που μου φαντάζει αδύνατο να φτάσουμε). Ότι σκορ όμως και να χτυπήσουμε ακόμα και αρνητικό θα έχουμε την ευκαιρία μας στην επόμενη υπόθεση…

sherlock-holmes-consulting-detective_2Συμπερασματικά ένα καθαρό deduction παιχνίδι που αν είστε φαν των μυθιστορημάτων του Ντόιλ θα το απολαύσετε σίγουρα και θα περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες λύνοντας την κάθε υπόθεση.Το παιχνίδι παίζεται από 1 μέχρι 7 παίκτες όπως λέει το κουτί είτε συνεργατικά είτε ανταγωνιστικά, αλλά φυσικά και έχει θέση σε αυτήν εδώ την στήλη γιατί είναι ένα από τα καλύτερα games που κυκλοφορούν και παίζονται σόλο.Αρπάξτε λοιπόν την πίπα σας και το σημειωματάριο σας, ξαπλώστε στην σεζλονγκ σας και με συντροφιά το κύμα και το θαλασσινό αεράκι μιας και είναι καλοκαίρι βυθιστείτε στον υπέροχο κόσμο του Sherlock Holmes!!!

sherlock-holmes-consulting-detective

Σχετικά με Δημήτρης Καραθανάσης

Ο Δημήτρης από μικρός γοητευόταν από το επιτραπέζιο παιχνίδι (ιδιαίτερα το σκάκι, που είναι και η μεγάλη του αγάπη). Όταν το 2011 ανακάλυψε ότι υπάρχουν και άλλα παιχνίδια εκτός από τα κλασσικά (Monopoly, Cluedo etc) ένιωσε σαν μικρό παιδί που του ανοίχτηκε ένας καινούργιος φανταστικός κόσμος και όπως ήταν φυσικό έπεσε με τα μούτρα σε αναζήτηση νέων επιτραπέζιων. Του αρέσουν σχεδόν όλα τα είδη πλην των ameritrash, και μάλλον τείνει περισσότερο προς τα wargames και τα οικονομιικα παιχνιδια, κατηγορίες που τον ελκύουν αρκετά. Είναι πολύ χαρούμενος που μέσα από το Επιτραπαίζουμε βρήκε και άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους να μοιραστεί το πάθος του...

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …