Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Το 10ο Γουρουνάκι
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Το 10ο Γουρουνάκι

Γεια σας φίλοι μου! Ξεκινήσατε ήδη τα μπάνια; Σε λίγες μέρες τα σχολεία σταματάνε και είμαι σίγουρη ότι περιμένετε με μεγάλη ανυπομονησία να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές! Η μέρα θα γεμίσει παιχνίδι και χαρά! Σκέφτηκα λοιπόν για σας ένα πολύ ευχάριστο επιτραπέζιο παιχνίδι που θα το λατρέψει όλη η παρέα. Πάμε να παίξουμε το 10 γουρουνάκι (Pig 10)!

Το Pig 10 ή στα ελληνικά το 10ο γουρουνάκι είναι ένα παιχνίδι κυκλοφορίας του 2010, που παίζεται από 2 έως 8 παίκτες, ηλικίας από 6 και πάνω και έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτά. Το 10ο γουρουνάκι είναι ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι που βοηθάει τους μικρούς μας φίλους να εξασκηθούν στην αριθμητική! Ένα παιχνίδι με όμορφα  ζωγραφισμένες κάρτες που απεικονίζουν χαριτωμένα γουρουνάκια. Στο παιχνίδι όλα περιστρέφονται γύρω από τον αριθμό 10. Τίποτα περισσότερο δεν είναι επιθυμητό και οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι αρκετά σημαντικό!!

Οι παίκτες παίζουν κάρτες ανοικτές στο κέντρο του τραπεζιού και προσθέτουν κάθε φορά την συνολική τους άξια. Συγκεκριμένα, στην αρχή κάθε γύρου οι παίκτες παίρνουν στο χέρι τους 3 κάρτες και παίζουν δεξιόστροφα ο ένας μετά τον άλλον κατεβάζοντας κάρτες και λέγοντας δυνατά την άξια των κατεβασμένων καρτών. Μόλις η συνολική τους άξια φτάσει ακριβώς 10, ο παίκτης που κατέβασε την τελευταία κάρτα φωνάζει «Όινκ 10 γουρουνάκια» και κερδίζει τις κάρτες που έχουν παιχτεί μέχρι τώρα.

Αν το άθροισμα των καρτών περάσει το 10 τότε ο παίκτης που έπαιξε πριν θα κερδίσει όλες τις κάρτες που έχουν παιχτεί. Στο τέλος του γύρου, οι παίκτες τραβάνε τόσες κάρτες ώστε να χουν πάντα στο χέρι του 3 κάρτες. Ο παίκτης που θα καταφέρει να φτάσει ακριβώς το 10, πολλές φόρες και άρα θα μαζέψει τις περισσότερες κάρτες είναι ο νικητής του παιχνιδιού.

Στο παιχνίδι υπάρχουν και μερικές special κάρτες που όταν παιχτούν αλλάζουν λίγο το άθροισμα των καρτών. Για παράδειγμα όταν κάποιος παίκτης παίξει την κάρτα Πίγκι (πέντε), μπορεί να αποφασίσει αν θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει 5 από την συνολική αξία των καρτών, ενώ αν κάποιος παίκτης παίξει την κάρτα με τον βάτραχος μετατρέπει την συνολική αξία των καρτών σε μηδέν κτλ. Το παιχνίδι κυκλοφορεί στα Ελληνικά από την εταιρεία Κάισσα.

Είστε έτοιμοι; Το παιχνίδι ξεκινά!

Το Επιτραπαίζουμε έχει κάνει ένα σύντομο βίντεο επεξήγησης και κριτικής για το παιχνίδι που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …