Κεντρική / Hot Topics / CONFESSIONS of a GAMER: “Επιτραπέζια για Γερά Νεύρα!!!”

CONFESSIONS of a GAMER: “Επιτραπέζια για Γερά Νεύρα!!!”

Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα. Πολλοί λένε ότι η στραβή μέρα από το πρωί φαίνεται. Από το κοίταγμα του «σπαστικού» υπεύθυνου στην δουλειά ότι κάτι δεν έκανες σωστά, από το λάθος προσπέρασμα ενός οδηγού, που αδιαφορεί αν πάει να πέσει πάνω σου, από τον πεζό που μιλάει στο κινητό και δεν έχει δει καν ότι έρχεσαι ενώ αυτός θα έπρεπε να μην περάσει τον δρόμο… Το θέμα είναι τι κάνεις?

Επειδή κανείς δεν είναι Terminator ώστε να πάρει μια καραμπίνα και να αρχίζει να πυροβολεί ότι κινείται ή δεν ζούμε στην Ιαπωνία για να πληρώσουμε και να πάμε να τα σπάσουμε σ ένα κατάστημα όσο θέλουμε, υπάρχει λύση και στο αγαπημένο μας χόμπι. Ψυχραιμία παιδιά. Εδώ θα βρείτε τον καλύτερο οδηγό επιβίωσης της καθημερινής σας «ρουτίνας».

Δεν υπάρχει καλύτερο επιτραπέζιο για ξέσπασμα από το “Ugg tect”.  Μια ομάδα θα πρέπει να ανταγωνιστεί μια άλλη, ώστε να φτιάξουνε πρώτοι το χτίσμα. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός ότι ο συμπαίχτης σου, μιλάει μια πρωτόγονη γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις τίποτα, αν κάνεις κάτι λάθος, τις τρως στο κεφάλι με το ρόπαλο. Από ένα σημείο και μετά, αν έχεις νεύρα πολύ απλά ξεχνάς ότι πρέπει να φτιάξεις το χτίσμα! Απέναντι σου, μπορεί να είναι ο τύπος που σου πήρε την σειρά στην τράπεζα. Βαράς με δύναμη. Μπορεί να είναι ο τύπος που δεν θέλει να πάει στο πεζοδρόμιο και κάθεται στην μέση του δρόμου. Ξαναβαράς με δύναμη. Τώρα που είμαι σίγουρος ότι το έχετε ήδη κάνει εικόνα: Μετά από τόσο ξύλο που θα έχετε ρίξει θα έχετε σίγουρα ξεθυμάνει. Η ειρωνεία της υπόθεσης: Ότι και θα ρίχνετε ξύλο και ο συμπαίχτης θα γελάει. Για αυτό το αγαπάμε το Ugg Tect!

Τώρα κάποιοι να μου πεις είναι πιο πολιτισμένοι. Μπορεί βρε αδερφέ, να μην νιώθουν ότι ζούμε στην λίθινη εποχή. Μπορεί να θέλουν να ξεσπάσουν σε κάτι πιο «σύγχρονο». Και εκεί σου έχω την λύση. Μιλάμε για το “Flick ‘em up!”.  Εδώ ζεις την δράση και την αγωνία σε σενάρια. Υπάρχουν πολλά σκηνικά και οι παίχτες έχουνε στην διάθεση τους meeple cowboys. ΄Έτσι μιλάμε για ξύλο στην άγρια Δύση. Ας πάρουμε το πιο απλό σενάριο, ότι πρέπει να ξεκάνεις την αντίπαλη συμμορία σπρώχνοντας μια ξύλινη «σφαίρα». Και κάπου εκεί σταματάει η περιγραφή. Μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει. Για παράδειγμα πάρε τις φωτογραφίες των πιο μισητών σου προσώπων και κόλλα τες επάνω στα meeples. Φώναξε δυνατά “You are going down”.Έτσι το κύμα οργής που σε διακατείχε λόγω ημέρας, θα έχει μετατραπεί σε μέγιστη ευχαρίστηση, όταν τα φατσοmeeples θα εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά με το ξύλο που θα τρώνε, από την ξύλινη σφαίρα. Βέβαια πάντα να υπάρχει ένα μέτρο γιατί  αν οι συμπαίχτες σου σε δουν να πατάς κάτω με δύναμη το meeple, τότε δεν σε σώζει ούτε το επιτραπέζιο!

Σε σώζει όμως ένα άλλο. Γιατί μερικές φορές η μέρα μπορεί να είναι τόσο στραβή, που να θέλεις να νιώσεις ότι πρέπει να ισοπεδώσεις μια ολόκληρη πόλη. Και εδώ σε έχω φίλε μου. «Rampage” είναι η επόμενη πρόταση. Στο επιτραπέζιο αυτό πολύ απλά θα ρίχνεις πάλι με ένα ξύλινο δισκίο, καταστρέφοντας μια ολόκληρη πόλη! Γιατί λίγο που την είδες Λεξ Λούθορ και στην σπάσανε όλοι,  λίγο που δεν θες να μείνει τίποτα όρθιο μπροστά σου, γιατί να μην ξεσπάσεις στην τελική? Θα μπορούσε κάλλιστα ένα από τα κτίρια να είναι το γραφείο που δούλευες, Πάρτο κάτω… Θα μπορούσε να είναι η Εφορία που σε ταλαιπωρεί μήνες τώρα για να πάρεις μια απλή βεβαίωση. Ξαναπάρτο κάτω… Θα μπορούσε να είναι το ΙΚΑ που αρνείται να σου δώσει χρήματα γιατί δεν έχεις πάρει 150 υπογραφές….! Μπουρλότο! Εσύ βάλε την φαντασία σου να δουλεύει. Sky is the limit my friend! Νομίζω ότι ήδη χαμογελάς και νιώθεις καλύτερα.

Καμιά φορά μπορεί ο εκνευρισμός μας να οφείλεται σε πολύ μικρά πράγματα. Μπορεί τελικά να μην έχεις τόσο πολύ θυμό αλλά και πάλι να χρειάζεται να ξεδώσεις κάπου. Να σαν εκείνο το παιδάκι που τρέχει διαβολεμένα και τσιρίζει μπροστά σου. Ο γονέας που το επιβλέπει, βαριεστημένος αδυνατεί να το βάλει σε τάξη και το μόνο που έχει να πει είναι “Δεν θα σε πιάσω μωρή Μαϊμού?”. «Μαϊμού…» Να πως ανάβει το λαμπάκι πάνω από το κεφάλι σου!  Ο λόγος για το επιτραπέζιο “Coconuts”. Οι παίχτες θα πρέπει να στοχεύσουν με μια μαϊμού, ώστε να βάλουν τις καρύδες μέσα στα κυπελλάκια. Όσο τα βάζεις μέσα, τόσο ξεδίνεις. Αλλά η πραγματική διασκέδαση θα είναι την ώρα που παίζεις, τάχα μου, να σου ξεφύγει μια καρύδα και να πάει στο κοριτσάκι που τσιρίζει. Μπορεί αυτή η βολή να το πονέσει και μετά να τσιρίζει πιο πολύ, αλλά εσύ θα είσαι πλήρη ευχαριστημένος και ήρεμος. Για να δούμε τώρα ποιος είναι η μεγαλύτερη «Μαϊμού»…!

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα στην ημέρα σου θα νιώθεις ότι τρέχεις και ότι δεν φτάνεις. Σαν να είσαι κουρδισμένος αλλά συνάμα να είσαι σαν το λαγουδάκι της διαφήμισης της Duracell: Ότι δεν μπορείς να σταματήσεις! Αυτό το άγχος σου μπορεί να το μειώσεις πολύ άνετα. “Ιce Cool” λέγεται η λύση. Σε αυτό το επιτραπέζιο διαλέγεις να κουλάρεις, σπρώχνοντας χαρούμενα πιγκουινάκια στους διαδρόμους, μέχρι να φτάσεις την γραμμή τερματισμού. Εντάξει είπαμε, μπορεί να είσαι τσαντίλας και να σου φαίνεται ξενέρωτη η πρόταση, αλλά σκέψου ότι άλλοι μετράνε προβατάκια στον ύπνο τους! Όλη αυτή η ενέργεια του τρεξίματος σου, φαντάσου, να διοχευτεύεται στο τρέξιμο του πιγκουίνου. Όταν ο πιγκουίνος σου, φτάσει στην γραμμή του τερματισμού, είμαι σίγουρος ότι θα νιώθεις πολύ πιο ήρεμος. Γιατί εκείνη την  ώρα το τρέξιμο σου φίλε μου, έλαβε τέλος! Δεν χρειάζεται να τρέξεις άλλο σήμερα. Μπορείς να χαλαρώσεις. Δεδομένου ότι αυτά τα γλυκούλια πιγκουινάκια, σε φέρανε σε κατάσταση νιρβάνα, είσαι πια έτοιμος να αδράξεις την ημέρα.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Ότι δεν είναι οι Γκαστόνε και δεν έχουν το λαγοπόδαρο στην τσέπη τους. Κάθε άλλο μάλιστα είναι τόσο γκαντέμηδες, για αυτό όλα τους πάνε τόσο στραβά. Εδώ φίλε μου είσαι λάθος! Γιατί δεν έχεις περάσει μάλλον το τεστ του “Tumblin Dice”. Σε αυτή την ξύλινη σανίδα οι παίχτες, ρίχνουν τα ζάρια με δεξιοτεχνία με σκοπό να σκοράρουν όσο καλύτερα γίνεται. Μπορούν κάλλιστα να σπρώχνουν τα ζάρια των άλλων παιχτών, θέτοντας τα καμιά φορά, σε χειρότερο αποτέλεσμα. Και το επιτραπέζιο αυτό είναι φίλε μου, η απόλυτη ψυχοθεραπεία. Γιατί πολύ απλά και ξεσπάς στα ζάρια των άλλων παιχτών, που τα σουτάρεις και σκοράρεις βελτιώνοντας προς το καλύτερο τον παράγοντα τύχη. Θες και εδώ να σου φτιάξω κατάσταση? Επιβάλλονται φράσεις όπως «In your face!» όταν το ζάρι του άλλου παίχτη βρίσκεται στο κενό. Θα λες μα τι άνθρωπος είμαι επιτέλους με αυτά που λέω? Εγώ θα σου πω να αφήσεις τον θείο και να πιάσεις το Tumblin. Θα δείς για πότε θα νιώσεις καλύτερα.

Τώρα για όλα τα «Σπασικλάκια» εκεί έξω έχεις παραπάνω από ένα λόγο να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις. Κανείς δεν θα σου χαλάσει την ημέρα πια.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλά, να μετρήσεις μέχρι το δέκα και να λες «Πρέπει να παίξω Rampage,  Πρέπει να παίξω Rampage”. Το χρώμα σου θα έχει γυρίσει από το κόκκινο στο κανονικό και εσύ θα μπορέσεις πια να χαμογελάσεις. Γιατί τελικά για όλα λένε στην ζωή υπάρχει λύση. Για εμάς είναι άλλη μια φορά τα επιτραπέζια!

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Δημήτρης Δρακόπουλος

O Δημήτρης δουλεύει σε ταξιδιωτικό πρακτορείο και στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να ταξιδεύει σε άπειρες παρτίδες gaming… Διαθέτει αδυναμία για τα παράξενα παιχνίδια και είναι γνωστός για την ικανότητα του να βγάζει στο τραπέζι ότι πιο παράξενο και πρωτότυπο υπάρχει στο χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Δηλώνει φανατικός gamer και μας εξομολογείται τις ιστορίες του ενώ ως σχεδιαστής παιχνιδιών μας έχει χαρίσει το πανέμορφο Drum Roll, έξυπνο eurogame στο χώρο του Τσίρκου...

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …