Κεντρική / Board Games / TOP 10 Επιτραπέζια Παιχνίδια για Παραλία
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

TOP 10 Επιτραπέζια Παιχνίδια για Παραλία

Hχώρα μας έχει σχεδόν μισό χρόνο καλοκαίρι. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μη σκεφτούμε ποια παιχνίδια θα παίρναμε μαζί μας στο σακίδιο πλάτης ή στην τσάντα θαλάσσης στην παραλία. Μας αρέσει να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια ασταμάτητα. Υπάρχουν όμως παιχνίδια τα οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία. Υπάρχουν κάποια κριτήρια για να κάνει κανείς καλές επιλογές για το τι να φέρει μαζί του στη θάλασσα?

Το Επιτραπέζιο έχει θέση σε πολλές περιστάσεις και η παραλία δε θα μπορούσε να απέχει από αυτές. Είναι πανεύκολο να ρίξει κανείς μερικά παιχνίδια στην τσάντα και να τα πάρει μαζί του στην παραλία. Μετά τις πρώτες βουτιές θα είναι ο καλύτερος σύντροφος μαζί με τον παγωμένο καφέ…

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί χρυσοί κανόνες που προσπαθούμε πάντα να συμβουλευόμαστε εδώ στο Επιτραπαίζουμε, πριν αποφασίσουμε πιο επιτραπέζιο παιχνίδι θα μας συνοδεύσει στην επόμενη παραλία. Αναφορικά οι κανόνες/συμβουλές δίνονται παρακάτω και ευελπιστούμε να σας βοηθήσουν να κάνετε και εσείς τις επιλογές σας σωστά για αυτό το καλοκαίρι:

  1. Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι μικρό σε όγκο/βάρος. Μιας και στην τσάντα πλάτης μπορούμε να χωρέσουμε τα απολύτως απαραίτητα και είναι γνωστό ότι μια εξόρμηση στην παραλία εμπλέκει από αντηλιακά, μπουκάλια νερό, πετσέτες, ρακέτες και κυριολεκτικά αναρίθμητα αξεσουάρ, πρέπει τα παιχνίδια μας να έχουν μικρά κουτιά, μικρό dead space (πολλά παιχνίδια έχουν πολύ κενό χώρο μέσα στο κουτί) κλπ. Φυσικά η λογική πίσω από αυτό είναι να μην βαραίνουν και άλλο το φορτίο που θα πρέπει να κουβαλήσουμε μέχρι να φτάσουμε στο στην παραλία δίπλα στο νερό. Θέλουμε λοιπόν το παιχνίδι να είναι μικρό και ελαφρύ (low volume/weight).
  2. Το παιχνίδι θα πρέπει  λίγο χώρο στο τραπέζι/επιφάνεια που θα παιχτεί. Εδώ η λογική είναι ξεκάθαρη όταν πηγαίνουμε για βουτιές, αν είμαστε τυχεροί και βρούμε κάποιο βοηθητικό τραπεζάκι σε μια παραλία ή δίπλα σε μία ξαπλώστρα, καθώς και στο camping ή ακόμα και επάνω σε μια ρακέτα ή σανίδα, αυτή θα είναι όλη η επιφάνεια που θα έχουμε στη διάθεση μας. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια (ακόμα και μικρά) που καταβροχθίζουν κυριολεκτικά το τραπέζι για να παιχτούν και πιάνουν πολύ χώρο. Εδώ θέλουμε το παιχνίδι που θα πάρουμε μαζί μας να απαιτεί μικρή επιφάνεια για να παιχτεί (small footprint).
  3. Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι ανθεκτικό και να αντέχει. Έχουμε συνδυάσει τα περισσότερα επιτραπέζια με χαρτόνι, tokens, κάρτες και γενικά περιεχόμενα που είναι ευπαθή. Λίγες πιτσιλιές από μια βουτιά στην θάλασσα ή στην πισίνα, λίγο παραπάνω έκθεση στον καυτό ήλιο, άμμος, σκόνη, αντηλιακά, βρεγμένα χέρια, όλα τα παραπάνω μπορούν να αποβούν καταστροφικά για τα ευπαθή επιτραπέζια παιχνίδια (τουλάχιστον για κάποια). Θέλουμε λοιπόν τα παιχνίδια μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά, είτε με αδιάβροχες κάρτες, είτε με αδιάβροχα πούλια, πλαστικά ζάρια και νομίσματα, γενικά με υλικά που θα αντέξουν στις πιο έντονες συνθήκες στην παραλία. Ακόμα και το κουτί από μερικά παιχνίδια είναι πιο ανθεκτικό από άλλα με αποτέλεσμα να μην αλλοιώνεται από τα κτυπήματα μέσα στην τσάντα θαλάσσης. Εδώ θέλουμε το παιχνίδι που θα πάρουμε μαζί μας να αντέχει (durability).
  4. Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό/fun και να περνάμε καλά παίζοντας το. Στην παραλία πάμε για να διασκεδάσουμε και θέλουμε όλες οι δραστηριότητες που θα κάνουμε γύρω από αυτήν να είναι εξίσου διασκεδαστικές. Πρέπει τα παιχνίδια που παίρνουμε μαζί μας στην παραλία να χτυπάνε κόκκινο στο fun factor έτσι ώστε να συμπληρώνουν άρτια την εξόρμηση και να περνάμε όμορφα παίζοντας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εδώ θέλουμε το παιχνίδι που θα πάρουμε μαζί μας να είναι ευχάριστο, ίσως αστείο και σίγουρα διασκεδαστικό (fun).
  5. Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι εύκολο σε κανόνες και γρήγορο στην εξήγηση. Σίγουρα μπορεί κανείς να παίζει ακόμα και πολύπλοκα ή βαριά παιχνίδια στην θάλασσα, ωστόσο μη ξεχνάμε το βασικό λόγο που πάμε παραλία και δεν είναι άλλος από το να χαλαρώσουμε, να κολυμπήσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Αν η εξόρμηση στην παραλία έχει διάρκεια 4 ώρες για παράδειγμα και έχουμε ξοδέψει τις 3 για να εξηγήσουμε και να παίξουμε ένα παιχνίδι, μάλλον κάτι λάθος κάνουμε. Σίγουρα όλα τα πράγματα έχουν την ομορφιά τους αλλά  τον προβολέα στην θάλασσα τον κερδίζουν οι βουτιές όπως και θα έπρεπε εξάλλου και τα επιτραπέζια μας βοηθάνε στο να περάσουμε καλά. Εδώ θέλουμε το παιχνίδι που θα πάρουμε μαζί μας να είναι απλό, εύκολο στην εξήγηση και να μπορεί κανείς να ξεκινήσει να παίζει άμεσα (simple).

Αυτοί είναι οι χρυσοί κανόνες/συμβουλές που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας, για την επιλογή παιχνιδιών που θα κερδίσουν θέση στην τσάντα της παραλίας. Διάσημα παραδείγματα της κατηγορίας αυτής, Dobble Beach ή μπορείτε και να το βρείτε και ως Dobble Splash, Pocket Scrabble, Qwirkle Travel, Hive, Story Cubes, Palm Island κ.α.

Μια δεκάδα με τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά. Όπως και όλα τα TOP 10 έτσι και αυτό, αποτελεί προσωπικές προτιμήσεις από παιχνίδια που έχουμε παίξει και έχουμε δοκιμάσει, τα οποία πιστεύουμε ότι με την εμπειρία που δίνουν πίσω αξίζουν μια θέση σε αυτή την δεκάδα.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τα αγαπημένα σας παιχνίδια και να μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια, ποια παιχνίδια προτιμάτε εσείς για παραλία ποια έχετε ήδη δοκιμάσει ή και ποια πιστεύετε ότι θα ήταν καλή επιλογή… Στείλτε μας τις ιδέες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ΕΔΩ ή γράψτε μας στην ομάδα του επιτραπαίζουμε στο facebook.

Σχετικά Άρθρα…

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

Epitrapaizoume
” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

The Taverns of Tiefenthal – LIVE Playthrough

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το …