Κεντρική / Board Games / Στα ίχνη του Mr. Jack, γνωστός ως Jack o Αντεροβγάλτης…
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Στα ίχνη του Mr. Jack, γνωστός ως Jack o Αντεροβγάλτης…

Η καμπάνα στο ρολόι του καθεδρικού στο WhiteChapel κτύπησε μεσάνυχτα! Ένα πνιχτό γυναικείο ουρλιαχτό σχίζει την ησυχία της νύχτας! Ο Mr. Jack χτύπησε ξανά και Ο Holmes, ο Watson και ο αστυνομικός τους σκύλος βγαίνουν περιπολία γύρω από τα στενά της πόλης, προσπαθώντας να πιάσουν τον ένοχο.  Στις περισσότερες περιπτώσεις για τα παιχνίδια που πουλάνε αρκετά, οι εταιρίες και οι σχεδιαστές σπεύδουν να βγάλουν μια έκδοση του παιχνιδιού με κάρτες και το αντίστροφο!!! Το πείραμα, δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχει και δυο βασικά αδιέξοδα πρέπει να αποφευχθούν: Πρώτα από όλα, η δημιουργία ενός παιχνιδιού “μικρό αδερφάκι” το οποίο ωστόσο να μην παίζει το ίδιο καλά και συχνά πυκνά να απογοητεύει τους fan του βασικού παιχνιδιού και Δεύτερον να χρησιμοποιηθεί απλά το όνομα από το βασικό παιχνίδι για τη δημιουργία του αντίστοιχου καρτοπαίχνιδου (ή το αντίστροφο) χωρίς στην πράξη να έχουν τα δυο καμία σχέση τόσο παικτικά όσο και στην αίσθηση που αφήνουν!!!   Παραδείγματα για αυτήν την τελευταία κατηγορία υπάρχουν πολλά (Άποικοι του Κατάν Settlers of Catan, Στα Κάστρα του Μυστρά Carcassonne ή το Ticket to Ride και τα αντίστοιχα καρτοπαίχνιδα τους  ) τα οποία παρόλο που είναι πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια, και ευχαριστιόμαστε να τα παίζουμε, στην πράξη το μόνο κοινό  που έχουν με το βασικό αντίστοιχο παιχνίδι είναι ο τίτλος τους. Στον αντίποδα των παραπάνω ο σχεδιαστής Michael Schacht με το Zooloretto, το επιτραπέζιο παιχνίδι το οποίο προέκυψε από το παιχνίδι καρτών Χαμαιλέοντες Coloretto κατάφερε την απόλυτη ισορροπία. Η ίδια ισορροπία έχει επιτευχθεί και εδώ με το Mr. Jack Pocket, το “μικρό αδερφάκι” του Mr.Jack.

Το Mr. Jack Pocket είναι ένα παιχνίδι από τους Bruno Cathala και Ludovic Maublanc, όπου το ταμπλό έχει αντικατασταθεί με ένα πλέγμα 9 πλακιδίων (3×3) που απεικονίζει τη συνοικία του White Chapel στο Λονδίνο! Οι ύποπτοι , ανάμεσα στους οποίους και ο Mr. jack φαίνονται στην μια όψη καθενός από τα 9 πλακίδια, επάνω στον δρόμο. O Holmes, o Watson και το θρυλικό λαγωνικό τους τριγυρνάνε γύρω από τη συνοικία (πλέγμα) και “κοιτάνε” κατά μήκους του δρόμου σε μια στήλη ή γραμμή ψάχνοντας για τον Mr. jack.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο παιχνίδι Mr. Jack Pocket ΕΔΩ

Βίντεο από το Επιτραπαίζουμε, με τους κανόνες ΕΔΩ

[singlepic id=1378 w=320 h=240 float=] [nggallery id=47]
Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Maquis – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …