Κεντρική / Board Games / ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: The Boldest

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: The Boldest

Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Ακόμα ένα φετινό παιχνίδι που ξεχώρισα και πήρα: The Boldest. Να σημειώσω ότι μόλις το πρωτοείδα στη φετινή λίστα του Essen, το έβαλα wishlist , μονό και μόνο λόγο artwork του κουτιού και εμφάνισης χωρίς να ξέρω καν τι είναι. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω μόνο εκεί, και ζήτησα πληροφορίες, rulebook, περισσότερες εικόνες στη σελίδα του παιχνιδιού, μην πάμε σαν πρόβατο στη σφαγή.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με κάρτες, που έχεις μια ομάδα ηρώων, hunters, technicians , cooks και pets, και πρέπει να εξερευνήσεις το δάσος μπροστά σου απλωμένο με κάρτες , αντικείμενα, κειμήλια, και τέρατα. Κάθε τι που κερδίζεις δίνει πόντους για το τέλος, διαρκεί 5 γύρους. Οι περισσότεροι πόντοι στο τέλος κερδίζουν.

Η ιδέα του είναι, ότι πίσω από ένα screen, έχεις 3 θέσεις, οπού σε κάθε μια κρυφά από το χέρι σου, βάζεις ένα αριθμό από ήρωες της ίδιας κλάσης. Όλοι οι αρχικοί σου ήρωες είναι στο χέρι σου στην αρχή. Όταν τα ανοίγουμε όλοι, ανά θέση, μετράμε την ισχύ των συμβόλων, και ο ισχυρότερος , ανάλογα την κλάση που έχει, κάνει την επιτρεπόμενη tile της κλάσης, όπως να παίρνεις κάρτες διαφόρων ειδών, νέους ήρωες που έχεις επίσης απλωμένους μπροστά μας κτλ.

Με λίγα λογία είναι η προσπάθεια σου, να κανείς outsmart τους αντίπαλους σου, κρυφά, πιέζοντας σε συγκεκριμένες δράσεις με περισσότερα σύμβολα για να πάρεις περισσότερα οφέλη. Υπάρχουν ικανότητες που χαρακτηρίζουν κάθε κλάση, και ηρώα, αρκετά άπλες, χωρίς κείμενο. Μόλις πετύχεις την αποστολή σου, και πάρεις κάρτες από το δασός, τις βάζεις στο stack σου, αλλά οι ήρωες που συμμετείχαν, δεν συμμετέχουν πάλι στον αμέσως επόμενο γύρο, γιατί ξεκουράζονται.

Οπότε μια εξυπνάδα είναι, όταν χρησιμοποιείς ήρωες, τους ξαναβλέπεις λίγο αργότερα πλέον, αλλά πάντα μπορείς να αγοράσεις καινούριους με τους μάγειρες σου. Οι warriors σκοτώνουν τέρατα, οι technicians παίρνουν αντικείμενα, οι hunters, συγκεκριμένες κάρτες με σύμβολο ένα στόχο, και οι cooks προσλαμβάνουν ήρωες. Τα pets κολλάνε παντού.

2-5 παίκτες, ελαφρύ παιχνίδι, εύκολοι κανόνες, καθόλου κείμενο, υπέροχο Art. Με ιντριγκάρισε το θέμα του κρυφού planning, καθώς παίζουν όλοι ταυτόχρονος, και δημιουργεί αγωνιώδεις στιγμές, που εξηγεί και το τίτλο του “The Boldest”. Κατά τα αλλά παραμένει ένα απλό secret bidding παιχνίδι νομίζω. Ποικιλία αντικειμένων, ηρώων, τυχαίο δασός συνεχεία, και γενικά μια ευχάριστη εμπειρία. Μάλλον θα αρέσει σε παίκτες που τους λείπει κάποιο τέτοιο είδος παιχνιδιού από τη συλλογή τους, όπως εμένα, αλλά δεν ξέρω ποσό staying power έχει σαν παιχνίδι.

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Εμμανουήλ Καρακώστας

Ο Μανόλης είναι gamer στην καρδιά. Μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια είναι το Clank!: A Deck-Building Adventure, Darkest Night (Second edition), Eminent Domain, Empires of the Void II, Everdell, Dawn of Peacemakers, The Boldest, Paper Tales, Roll for the Galaxy, Roll Player, Root, Spirit Island, Thunderstone Quest, Tiny Epic Kingdoms, Warpgate, Wingspan κ.α.

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …