Κεντρική / Board Games / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Quests of Valeria
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Quests of Valeria

Μία νέα πρόταση που έψαξε και σας προτείνει το Επιτραπαίζουμε, χαζεύοντας τα ράφια με τις νέες αφίξεις είναι το Quests of Valeria. Το Quests of Valeria αποτελεί τον τρίτο τίτλο στην σειρά παιχνιδιών Valeria (κάθε ένα από τα παιχνίδια αυτά είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο, ωστόσο μοιράζονται τον ίδιο κόσμο,, εικονογράφηση και θέμα). Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα παιχνίδια, αναφερθείτε στο Valeria Card Kingdoms και στο Villages of Valeria. Πάμε να ρίξουμε όμως μια πιο κοντινή ματιά στο Quests of Valeria και να διαπιστώσουμε αν συνεχίζει την καλή παράδοση των προηγούμενων τίτλων.

Η εταιρεία Daily Magic έρχεται με τον καινούργιο της τίτλο να να προσφέρει ευκαιρίες για περιπέτειες στο γνωστό βασίλειο της Valeria. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο αρχηγών συντεχνιών (Guild Masters) οι οποίοι καλούνται να προσλάβουν τους καλύτερους ήρωες από την ταβέρνα και να τους στείλουν να εκπληρώσουν διάφορες περιπέτειες στο βασίλειο. Φυσικά όλα αυτά κάτω από τα φθονερά βλέμματα των αντιπάλων. To Quests of Valeria είναι ένα παιχνίδι καρτών με μηχανισμούς διαχείρισης καρτών και συλλογής σετ που παίζεται από 2 έως 5 παίκτες και διαρκεί μόνο 45 λεπτά. Το παιχνίδι παίζει αρκετά καλά με όλους τους αριθμούς παικτών, ωστόσο με 3 έως 5 παίκτες δείχνει τον καλύτερο του εαυτό.

Στο Quests of Valeria οι παίκτες θα εναλλάσσουν σειρά προσπαθώντας να προσλάβουν τους καλύτερους ήρωες και να τους στείλουν σε περιπέτειες. Κάθε περιπέτεια που θα ολοκληρώνεται θα δίνει στον παίκτη που τα κατάφερε τους αντίστοιχους πόντους νίκης ενώ παράλληλα θα προσφέρει και άμεσες bonus ενέργειες. Όταν κάποιος από τους παίκτες ολοκληρώσει και την πέμπτη του περιπέτεια τότε το παιχνίδι ολοκληρώνεται και ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει την παρτίδα.

Ας ξεκινήσουμε με την παραγωγή και τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Η εταιρεία Daily Magic καταφέρνει για άλλη μια φορά να παράξει ένα άρτιο παιχνίδι με καλή ποιότητα καρτών και εντυπωσιακή εικονογράφηση (από το γνωστό Mihajlo Dimitrievski) ισάξια των υψηλών στάνταρ που έθεσαν οι προηγούμενοι δυο τίτλοι της σειράς. Όλα έρχονται τακτοποιημένα σε ένα μικρό, σκληρό και ανθεκτικό κουτάκι που λόγω του μεγέθους του πάει παντού. Το παιχνίδι αποτελείται κυρίως από μια μεγάλη τράπουλα καρτών που χωρίζεται σε επιμέρους αντίστοιχες τράπουλες. Οι κάρτες πέρνα από την καταπληκτική εικονογράφηση διαθέτουν και εύκολα εικονίδια που ξεχωρίζουν χωρίς να κουράζουν καθόλου ενώ βοηθάνε και στο να μάθει κανείς εύκολα το παιχνίδι. Οι κανόνες είναι ευκολοδιάβαστοι και κατανοητοί με καλή ροή και παραδείγματα.

Το Quests of Valeria είναι εξαιρετικά εύκολο στην εκμάθηση και τα βοηθητικά σημειώματα του παιχνιδιού για τους παίκτες απλουστεύουν ακόμα περισσότερο τα πάντα και υπενθυμίζουν διακριτικά. Όταν όλες οι τράπουλες ανακατευτούν οι παίκτες παίρνουν κρυφά μια κάρτα Guild Master και το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Ο κάθε παίκτης στο γύρο του έχει 2 φάσεις:

Φάση Ενεργειών: Εδώ ο παίκτης διαλέγει να κάνει 2 ενέργειες από τις παρακάτω.

  • Τράβηγμα μιας κάρτας από το πάνω μέρος της τράπουλας των πολιτών (ήρωες).
  • Πρόσληψη ενός πολίτη (ήρωα) από την ανοικτή γραμμή της ταβέρνας (αυτό γίνεται πετώντας κάρτες από το χέρι). Η ενέργεια αυτή γίνεται και από την κορυφή της κλειστής τράπουλας αν επιθυμείτε ωστόσο το τράβηγμα έτσι είναι τυχαίο και παράλληλα ο μέγιστος αριθμός καρτών που μπορούν να κρατάνε οι παίκτες στο χέρι τους είναι οκτώ.
  • Δέσμευση μια κάρτας περιπέτειας από την ταβέρνα και τοποθέτηση της μπροστά στον παίκτη (εδώ έχουμε μέγιστο αριθμό τέτοιων καρτών μια μόνο) ή εναλλακτικά είναι δυνατόν να καθαριστούν όλες οι προσφερόμενες κάρτες για να βγουν καινούργιες.
  • Ολοκλήρωση μιας περιπέτειας είτε δεσμευμένη από τον παίκτη είτε από τις κοινές στην ταβέρνα. Αυτό γίνεται ξεσκαρτάροντας τον κατάλληλο τύπο καρτών σε ήρωες για να πληρωθεί το κόστος.

Μη ξεχνάτε σε αυτό το σημείο ότι αρκετές φορές οι παίκτες όταν παίρνουν ήρωες από την ταβέρνα ή όταν εκπληρώνουν περιπέτειες ξεκλειδώνουν άμεσες bonus ενέργειες που βοηθάνε ακόμα περισσότερο.

Φάση Τέλους: Εδώ όλες οι κάρτες ηρώων μετακινούνται αριστερά για να γεμίσουν τα κενά και νέες κάρτες τραβιούνται στα δεξιά της σειράς. Παράλληλα οι κάρτες περιπετειών στην αντίστοιχη σειρά αναπληρώνονται.

Οι γύροι των παικτών εναλλάσσονται με αυτόν τον τρόπο μέχρι κάποιος παίκτης να εκπληρώσει την πέμπτη του αποστολή. Σε αυτό το σημείο ο τρέχον γύρος ολοκληρώνεται και όλοι οι παίκτες αθροίζουν τους πόντους νίκης που συγκέντρωσαν. Θυμάστε την κρυφή κάρτα του Guild Master που πήρατε στην αρχή του παιχνιδιού? Τώρα λοιπόν θα σας δώσει επιπλέον πόντους νίκης ανάλογα με το είδος των περιπετειών που δείχνει και συγκεντρώσατε. Οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι πόντοι καθορίζουν τον νικητή.

Η παικτική εμπειρία του Quests of Valeria έρχεται με δοκιμασμένα και καλοδουλεμένα στοιχεία να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Η πρώτη σας παρτίδα ίσως σας θυμίσει αρκετά στοιχεία από πολλά παιχνίδια που έχετε ήδη παίξει και ξεχωρίσει, ωστόσο το ίδιο το παιχνίδι δεν αποτελεί επανάληψη άλλων παιχνιδιών αλλά κατέχει ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η δημιουργία combos και αλυσίδων ενεργειών είναι κάτι που κυνηγάνε συνέχεια οι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι και αυτός που θα το καταφέρει καλύτερα θα κερδίσει στο τέλος το παιχνίδι. Η σειρά του παίκτη κρατά λίγο και πριν ακόμα τελειώσει κανείς τον γύρο του ξεκινάει να σκέφτεται τα επόμενα βήματα που πλησιάζουν γρήγορα. Οι παίκτες δε θα χάσουν χρόνο για να στήσουν μια μηχανή και να περιμένουν αυτή να αρχίσει να αποδίδει στο μέλλον (κάτι που το βλέπουμε σε πολλά άλλα παιχνίδια). Εδώ οι αλυσίδες και τα combos ενεργειών ξεκινάμε αμέσως από τον πρώτο κιόλας γύρο. Η ικανότητα των παικτών να διαχειριστούν έξυπνα και σωστά τις πρώτες ύλες τους (με την μορφή ικανοτήτων των ηρώων) καθώς και την προτεραιότητα των επιλογών στο γύρο του παίκτη είναι εγγυημένο ότι θα κάνουν τη διαφορά. Προς μεγάλη σας έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι το παιχνίδι διαθέτει και αρκετή αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες και δεν έχουμε αγώνα δρόμου για την πέμπτη απλά περιπέτεια. Η μικρή του διάρκεια και οι καλοδουλεμένοι και δοκιμασμένοι του μηχανισμοί φέρνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

Epitrapaizoume
” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Scorpius Freighter – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …