Κεντρική / Board Games / LEONE DI ZANTE REVIEWS: Western Legends

LEONE DI ZANTE REVIEWS: Western Legends

Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Πριν από λίγο καιρό είπαμε να ταξιδέψουμε μέχρι το Far West και να δούμε το Western Legends. Στο παιχνίδι,θα συναντήσεις και θα υποδυθείς τους θρύλους της εποχής, στην άγρια δύση.

Στην παρτίδα το πρώτο πράγμα που έχεις να σκεφτείς, είναι αν θα ακολουθήσεις το μονοπάτι του νόμου ή θα περπατήσεις στο δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο της παρανομίας,που ενώ στην αρχή μοιάζει δελεαστικός και προσοδοφόρος,κάποια στιγμή γίνεται αδυσώπητα σκληρός.

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ
Η ποιότητα κατασκευής δεν εντυπωσιάζει,αλλά ούτε και απογοητεύει,ο χάρτης με χρώματα που παραπέμπουν στην εποχή,αλλά με δυσδιάκριτη αποτύπωση των ορίων της κάθε περιοχής,είναι όμως θέμα χρόνο να το συνηθίσεις και δεν δημιουργεί προβλήματα.nΤα players sheet και aid όμορφα,αλλά και “φθηνά”,χρειάζονται οπωσδήποτε προστασία,αλλά πολύ λειτουργικά,ειδικά το aid,έχει πραγματικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο παίκτης. Οι φιγούρες οριακά Ok. Οι κάρτες έχουν πολύ όμορφο artwork και σε βάζουν στο κλίμα της εποχής χωρίς να προσπαθήσεις καθόλου. Σε γενικές γραμμές για τα λεφτά του,πολύ αξιοπρεπή προσπάθεια,το πρόσημο είναι θετικό και μάλιστα αρκετά πάνω από την βάση.

ΚΑΝΟΝΕΣ-GAMEPLAY
Οι κανόνες είναι αρκετά εύκολοι και δεν θα πάρουν από 15-20 λεπτά σε συνδυασμό με το άψογο palyer aid, δεν δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα. Οι μηχανισμοί δεν είναι κάτι πρωτότυπο,αλλά βάζει το στοιχείο του poker που δίνει ένα τεράστιο “συν” στο παιχνίδι,αν και προσωπικά θα το προτιμούσα σε μεγαλύτερο βαθμό,αλλά θα ανέβαζε την διάρκεια του παιχνιδιού και ίσως κούραζε. Ο κάθε παίκτης στο γύρο του έχει να κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και τα actions είναι 3, να κινηθεί,να αναμετρηθεί στο πιστολίδι ή να κάνει ενέργειες σε κάποιες περιοχές στο χάρτη.  Μπορεί να ψάξει για χρυσό και να τον πουλήσει στην τράπεζα, μπορεί να μαζέψει γελάδια και να ή να τα εμπορευθεί ή να τα κλέψει, μπορεί να κάνει ληστεία στην τράπεζα, μπορεί να στήσει μια παρτίδα poker στο saloon της πόλης, φάει τα λεφτά του στο καμπαρέ της πόλης, να κυνηγήσει ληστές,να ψωνίσει πράγματα που θα του κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη κλπ.

Ανάλογα με τις επιλογές του, θα ακολουθήσει τον τίμιο δρόμο και θα επιβραβεύεται με marshall points ή τον δρόμο της παρανομίας και θα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια των επικυρηγμένων,με κίνδυνο φυσικά να τον τσακώσουν και να βρεθεί,στης φυλακής τα σίδερα… Σκοπός σου είναι με τις ενέργειες που θα κάνεις στην διάρκεια της παρτίδας να κερδίζεις Legendary Points,στο τέλος ο πιο θρυλικός cowboy θα είναι και ο νικητής,εύκολο; Όχι και τόσο θα έλεγα,το interaction μεταξύ των παικτών είναι το Α και το Ω του παιχνιδιού,το πιστολίδι πάει σύννεφο,όμως δεν κουράζει καθόλου,είναι σύντομο και ουσιαστικό.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Η παρτίδα ολοκληρώνεται περίπου σε 1,5-2 ώρες,επιβάλλονται τα πειράγματα,οι βωμολοχίες,το κάπνισμα,το φτύσιμο,η κατανάλωση Whiskey και φυσικά το poker. Το παιχνίδι χωρίς να σου γεμίζει το μάτι,σου γεμίζει πολύ όμορφα το χρόνο με την παρέα σου,δεν θα μπει στο πάνθεον της ιστορίας των επιτραπέζιων παιχνιδιών, αλλά θα κατέβει πολύ εύκολα από το ράφι για να στηθεί. Εύκολο,σχετικά γρήγορο, με αρκετές αποφάσεις για να πάρεις και με γέλιο,τι άλλο να ζητήσει κανείς, όταν θέλει να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα με την παρέα;  – Στέφανος Κόκλας Leone di Zante.

Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο how to play βίντεο μας παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Leone di Zante

Οι Φίλοι Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου “Leone di Zante” ξεκίνησαν σαν ιδέα, από ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη και δίψα, για τα επιτραπέζια παιχνίδια και που συγκεντρώνονταν κατά καιρούς από σπίτι σε σπίτι. Η ομάδα του Leone di Zante χει ως σημείο συνάντησης το κέντρο της Ζακύνθου και αριθμεί αρκετά μέλη στην πλειοψηφία ηλικίας άνω των 30 ετών. Λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών στη Ζάκυνθο και δηλωμένοι ταξιδιώτες σ’ έναν φανταστικό και ιστορικό κόσμο!

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …