Κεντρική / Game / Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) (2012)

Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) (2012)

Stars: StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 6.41

Κατάταξη: 948

Σχεδιαστής Frank Bebenroth
Παίκτες 2–4
Διάρκεια 10–10
λεπτά
Ηλικίες 7
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Animal (Ζώα),Card Games (Παιχνίδια Καρτών)
Εκδόσεις Kaissa Chess & Games, Kosmos, White Goblin Games

Χαρούμενο γουρουνάκι σημαίνει βρώμικο και λασπωμένο γουρουνάκι!!! Αυτό είναι κάτι που όλοι το ξέρουν στη φάρμα!!! Στο Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) κάθε παίκτης έχει μερικά γουρούνια στην διάθεση του (3-5, ανάλογα με τον αριθμό παικτών που παίζουν στο παιχνίδι). Παράλληλα παίρνει 3 κάρτες στο χέρι του και το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει! Κάθε παίκτης στο γύρο του παίζει μια κάρτα. Οι κάρτες που παίζονται από τους παίκτες έχουν διαφορετικές ιδιότητες! Για παράδειγμα μια κάρτα Λάσπης, βρομίζει ένα από τα γουρουνάκια του και το κάνει χαρούμενο (το γυρίζει ανάποδα δείχνοντας τη λασπωμένη του μεριά). Μια κάρτα βροχής καθαρίζει όλα τα λασπωμένα γουρουνάκια, ακόμα και τα δικά σας. Οι κάρτα Χοιροστάσιο προστατεύει το γουρουνάκι που την έχει από μελλοντική βροχή και άρα παραμένει λασπωμένο. Το Χοιροστάσιο όμως μπορεί να καταστραφεί αν ένας αντίπαλος παίκτης σας παίξει μια κάρτα Κεραυνό, εκτός αν εσείς προηγουμένως έχετε φροντίσει να το προστατέψετε με μια κάρτα Αλεξικέραυνο. Τέλος η κάρτα Μπουγάδα, μπορεί να παιχτεί από έναν αντίπαλο παίκτη για να σας καθαρίσει ένα από τα λασπωμένα σας γουρουνάκια, εκτός αν έχετε φροντίσει να ασφαλίσετε τα χοιροστάσια σας με κάρτα Κλειστή Πόρτα!!! Ο πρώτος παίκτης που θα καταφέρει να λασπώσει πρώτος τα γουρουνάκια που έχει στην κατοχή του είναι και ο νικητής του παιχνιδιού!!!

Χαρούμενο γουρουνάκι σημαίνει βρώμικο και λασπωμένο γουρουνάκι!!! Αυτό είναι κάτι που όλοι το ξέρουν στη φάρμα!!! Στο Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) κάθε παίκτης έχει μερικά γουρούνια στην διάθεση του (3-5, ανάλογα με τον αριθμό παικτών που παίζουν στο παιχνίδι). Παράλληλα παίρνει 3 κάρτες στο χέρι του και το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει! Κάθε παίκτης στο γύρο του παίζει μια κάρτα. Οι κάρτες που παίζονται από τους παίκτες έχουν διαφορετικές ιδιότητες! Για παράδειγμα μια κάρτα Λάσπης, βρομίζει ένα από τα γουρουνάκια του και το κάνει χαρούμενο (το γυρίζει ανάποδα δείχνοντας τη λασπωμένη του μεριά). Μια κάρτα βροχής καθαρίζει όλα τα λασπωμένα γουρουνάκια, ακόμα και τα δικά σας.…

User Rating: 3.33 ( 2 votes)

Γουρουνάκια στη λάσπη μόνο τότε είναι χαρούμενα, όταν παίζουν λασπωμένα και βρώμικα!!! Στο Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) κάθε παίκτης προσπαθεί να βρομίσει πρώτος τα γουρουνάκια του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να καθυστερήσει τους αντιπάλους του καθαρίζοντας τα δικά τους γουρουνάκια. Ένα χοιροστάσιο θα βοηθήσει πολύ, μιας και παρέχει καταφύγιο στα λασπωμένα γουρουνάκια από τις απότομες καταιγίδες και τη βροχή. Αλλά για να είστε σίγουρος ότι οι αντίπαλοι δεν θα τρυπώσουν στα χοιροστάσια σας για να καθαρίσουν τα βρώμικα γουρουνάκια σας, πρέπει να καρφώσετε τις πόρτες καλά!!!

Στη διάρκεια του γύρου του ο παίκτης μπορεί να παίξει μόνο μια κάρτα, και τι να πρώτο κάνει!!! Η πρόκληση που έχει στα χέρια του είναι να βρομίσει τα γουρουνάκια του γρηγορότερα από τους αντιπάλους του, και στην πορεία για΄τι όχι? Να κάνει και ζημιά στους άλλους καθαρίζοντας τα δικά τους λασπωμένα γουρούνια! Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να καθαρίζει κανείς ένα γουρούνι που με τόσο κόπο λάσπωσε ο αντίπαλος… Όλα αυτά συνθέτουν ένα συναρπαστικό πακέτο γρήγορης δράσης με έντονες δόσεις “Πάρε να έχεις”. Βρώμικα Γουρουνάκια – Καθαρά Γουρουνάκια, Καθάρισε τα Γουρουνάκια, Βρώμισε τα Γουρουνάκια, Χτίσε Χοιροστάσιο, Κάψε το Χοιροστάσιο, Καταιγίδες, Λάσπες και Μπουγάδες!!! Διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά λατρεύουν το  Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) και ζητάνε να παίξουν το παιχνίδι ξανά και ξανά. Το θέμα και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι διασκεδαστική και η ιδέα των λασπωμένων χαρούμενων μικρών γουρουνιών φαίνεται αστεία. Στα Γουρουνάκια στη Λάσπη οι επιλογές που έχετε να κάνετε είναι λίγες και πρέπει να δείτε το παιχνίδι για αυτό που είναι ένα γρήγορο και ελαφρύ  πολύ ελαφρύ παιχνίδι καρτών. Ωστόσο όλα αυτά λαμβάνουν χώρο σε ένα διάστημα 1ο λεπτών, και πριν προλάβετε να το καταλάβετε η παρτίδα τελειώνει! ‘Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, μπορούμε εύκολα να πούμε ότι το Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) προτείνεται για οικογένειες που βρίσκουν διασκέδαση σε γρήγορα και διασκεδαστικά παιχνίδια, ή για μεγαλύτερους φίλους που θέλουν κάτι ελαφρύ και γρήγορο για να ξεκουράσουν το μυαλό τους πριν περάσουν στο επόμενο σύνθετο ή απαιτητικό παιχνίδι της βραδιάς…Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη):

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • με έντονες δόσεις “Πάρε να έχεις”
 • οι κάρτες έχουν όμορφη και αστεία εικονογράφηση
 • απλό, εύκολο μπορούμε να το παίξουμε με παιδιά και μικρούς φίλους
 • μικρό κουτί πάει παντού και χωράει στην τσέπη μας
 • ιδιαίτερα γρήγορο, μια παρτίδα διαρκεί περίπου 10 λεπτά
 • γρήγορο filler (παίζεται ευχάριστα για διάλειμμα ανάμεσα από πιο σύνθετα παιχνίδια)

Τι δεν μας άρεσε:

 • ίσως σας φανεί υπερβολικά απλό ή παιδικό
 • λίγες επιλογές

Επίλογος:  Στο Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) η μεγαλύτερη επιθυμία που έχει ένα γουρουνάκι είναι ένα Χοιροστάσιο, Εφοδιασμένο με Αλεξικέραυνο για να προστατεύεται από τους Κεραυνούς αλλά με με την Πόρτα Κλειστή και Σφαγιασμένη  έτσι ώστε οι πονηροί αντίπαλοι να μην μπορούν να το καθαρίσουν. Αυτό το γουρουνάκι είναι πραγματικά ευτυχισμένο, γιατί κανείς δεν μπορεί να το πειράξει και μπορεί ανέμελο να συνεχίσει το παιχνίδι του βρώμικο και λασπωμένο!!! Τι χαρά, Τυχερό Γουρουνάκι!!! Η μικρή διάρκεια αυτού του καρτοπαίχνιδου έρχεται να ταιριάξει με όλη την αστεία ακαταστασία που επικρατεί.

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Χαρούμενο γουρουνάκι σημαίνει βρώμικο και λασπωμένο γουρουνάκι!!! Αυτό είναι κάτι που όλοι το ξέρουν στη φάρμα!!! Στο Drecksau (Γουρουνάκια στη Λάσπη) κάθε παίκτης έχει μερικά γουρούνια στην διάθεση του (3-5, ανάλογα με τον αριθμό παικτών που παίζουν στο παιχνίδι). Παράλληλα παίρνει 3 κάρτες στο χέρι του και το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει! Κάθε παίκτης στο γύρο του παίζει μια κάρτα. Οι κάρτες που παίζονται από τους παίκτες έχουν διαφορετικές ιδιότητες! Για παράδειγμα μια κάρτα Λάσπης, βρομίζει ένα από τα γουρουνάκια του και το κάνει χαρούμενο (το γυρίζει ανάποδα δείχνοντας τη λασπωμένη του μεριά). Μια κάρτα βροχής καθαρίζει όλα τα λασπωμένα γουρουνάκια, ακόμα και τα δικά σας.…

User Rating: 3.33 ( 2 votes)

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 66 κάρτες (εκ των οποίων 12 κάρτες Γουρουνιών διπλής όψεως – Καθαρό / Βρώμικο, 21 κάρτες Λάσπης, 4 κάρτες Βροχής, 9 κάρτες Χοιροστασίου  4 κάρτες Κεραυνού, 4 κάρτες Αλεξικέραυνου, 8 κάρτες Μπουγάδας, 4 κάρτες Κλειστής Πόρτας)
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών
Σχεδιαστής Frank Bebenroth
Εικονογράφηση Frank Bebenroth, Katja Witt
Εκδόσεις Kaissa Chess & Games, Kosmos, White Goblin Games
Χρονιά 2012
Αριθμός Παικτών 2–4
Προτείνεται για 3–4 παίκτες
Διάρκεια 10–10
λεπτά
Ηλικίες 7
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Drecksau
Εναλλακτικές Ονομασίες Moddervarkens, Γουρουνάκια στη Λάσπη
Κατηγορία Animal (Ζώα), Card Games (Παιχνίδια Καρτών)
Μηχανισμοί Card Drafting (Τράβηγμα Καρτών), Hand Management (Διαχείρισης Καρτών Χεριού)
Βραβεία 2012 Spiel des Jahres Recommended
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

 

 

 

 

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …