Κεντρική / Game / Briefcase (2012)

Briefcase (2012)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 8.09

Κατάταξη: 353

Σχεδιαστής Nikolas Sakaloglou, Sotirios Tsantilas
Παίκτες 2–4
Διάρκεια 45–45
λεπτά
Ηλικίες 10
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Economic (Οικονομικά & Εμπορίου),Financial (Οικονομικών)
Εκδόσεις Artipia Games

BriefcaseΟ χώρος των επιχειρήσεων είναι απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Κάθε λεπτό πρέπει να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις και να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις. Οι παίκτες, ως νέοι αλλά και πολλά υποσχόμενοι επιχειρηματίες, θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να κάνουν τις σωστές επιλογές. Φυσικά, τα διλήμματα θα είναι πολλά και αγωνιώδη. Τι επιχειρήσεις θα αγοράσετε; Ποιες εταιρείες έχουν τις κατάλληλες ιδιότητες ώστε να πραγματοποιήσετε καλύτερα το επιχειρηματικό σας πλάνο; Θα καταφέρετε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό deck αποφάσεων/δράσεων; Το timing των αποφάσεών σας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία σας. Μην ξεχνάτε φυσικά τους αντιπάλους σας. Θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τα σχέδιά σας και να κλέψουν τις πρώτες σας ύλες. Όπως καταλαβαίνετε, σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για λάθη, ούτε φυσικά χρόνος για δισταγμούς. Ανοίξτε το χαρτοφύλακά σας, σχεδιάστε καλά το επιχειρηματικό σας πλάνο και πάνω απ’ όλα, απολαύστε το παιχνίδι! Στο Briefcase Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο φιλόδοξων επιχειρηματιών. Αγοράζοντας και ενεργοποιώντας τις κατάλληλες εταιρίες, κάθε παίκτης βελτιώνει την τράπουλα αποφάσεών του με στόχο να αναπτύξει τις επιχειρήσεις του. Ο παίκτης που θα δημιουργήσει και θα εκμεταλλευτεί καλύτερα την τράπουλα αποφάσεών του, θα είναι ο νικητής.

Ο χώρος των επιχειρήσεων είναι απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Κάθε λεπτό πρέπει να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις και να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις. Οι παίκτες, ως νέοι αλλά και πολλά υποσχόμενοι επιχειρηματίες, θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να κάνουν τις σωστές επιλογές. Φυσικά, τα διλήμματα θα είναι πολλά και αγωνιώδη. Τι επιχειρήσεις θα αγοράσετε; Ποιες εταιρείες έχουν τις κατάλληλες ιδιότητες ώστε να πραγματοποιήσετε καλύτερα το επιχειρηματικό σας πλάνο; Θα καταφέρετε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό deck αποφάσεων/δράσεων; Το timing των αποφάσεών σας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία σας. Μην ξεχνάτε φυσικά τους αντιπάλους σας. Θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τα…

User Rating: Be the first one !

BriefcaseΚαλημέρα, καινούργια μέρα, έχετε ξυπνήσει με διάθεση και όρεξη, ο κόσμος σας ανήκει, σκέφτεστε ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα και γιατί όχι άλλωστε? Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χαρτοφύλακα για να χωρέσει όλα τα επαγγελματικά σας σχέδια, όλες τις επιχειρηματικές σας ιδέες!!! Ε λοιπόν ένας τέτοιος χαρτοφύλακας υπάρχει και ονομάζεται Briefcase. Το Briefcase είναι το άκρως επιτυχημένο δημιούργημα των σχεδιαστών Νίκου Σακάλογλου και Σωτήρη Τσαντήλα, 2 από τους πλέον ικανότερους και εφευρετικούς νέους σχεδιαστές παιχνιδιών!!! Κακά τα ψέματα με 1-2 επιχειρήσεις μπορεί κανείς να βγάλει λεφτά, αλλά αν θέλει να “πιάσει την καλή” πρέπει να επεκταθεί και να αποκτήσει περισσότερες… και όχι απλά πιο πολλές αλλά τις καλύτερες, τις πιο κερδοφόρες. Στο Biefcase κάθε παίκτης ξεκινάει το παιχνίδι με μια μικρή ατομική τράπουλα η οποία απαρτίζεται από 3 κάρτες αγοράς (Buy), 3 κάρτες ενεργοποίησης (Activate) και 6 κάρτες εμποδίων (Obstacle). Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται και μέσα από την επιτυχημένη αγορά και ενεργοποίηση κατάλληλων εταιρειών, οι ατομικές τράπουλες (decks) των παικτών εμπλουτίζονται με περισσότερες κάρτες. Οι παίκτες πρέπει να φροντίσουν να εφοδιάσουν τις ατομικές τους τράπουλες με τις κατάλληλες κάρτες (ανάλογα με τη χρονική στιγμή του παιχνιδιού) Οι κάρτες αγοράς σας επιτρέπουν να αγοράζεται πολύτιμες πρώτες ύλες (Προσωπικό, Τσιμέντο, Ατσάλι, Χαρτί και Εισαγόμενα Υλικά) ενώ παράλληλα σας δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσετε εταιρείες από την κοινή αγορά.

Στη σειρά του κάθε παίκτης τραβάει 4 κάρτες από την προσωπική του τράπουλα Briefcaseκαι πραγματοποιεί τις ενέργειες που του επιτρέπουν οι κάρτες αυτές. Οι σχεδιαστές (και θα συμφωνήσουμε μαζί τους) προτείνουν οι παίκτες να τραβάνε 5 αντί για 4 κάρτες στη σειρά τους, για να έχουν έτσι γρηγορότερη ανάπτυξη στο παιχνίδι το οποίο με αυτόν τον τρόπο κυλάει ομαλότερα (faster growth mode). Παίζοντας μια κάρτα ενεργοποίησης (Activate) μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις απενεργοποιημένες εταιρίες που έχετε αγοράσει και βρίσκονται μπροστά σας ή απενεργοποιείτε εταιρίες που ήδη έχετε για να παράγουν ξανά. Όταν ενεργοποιείτε μια εταιρεία, πρέπει να προσφέρετε τις απαραίτητες πρώτες ύλες υλικών που “ζητάει” η εταιρεία για να παράγει. Οι εταιρίες όταν παράγουν, αποδίδουν στους παίκτες διάφορα οφέλη, όπως περισσότερες κάρτες αποφάσεων (Buy, Activate, Obstacle και Hire). Επιπλέον οι κάρτες ενεργοποίησης σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε την κεντρική τράπεζα (κοινή για όλους) η οποία επιτρέπει το ξεσκαρτάρισμα πολύτιμων καρτών αγοράς για να αποκτήσετε πόντους νίκης!!! Τέλος οι κάρτες εμποδίων κάνουν αυτό ακριβώς που περιγράφουν δηλαδή σας εμποδίζουν (γεμίζοντας το χέρι σας) με κάρτες που δεν επιτρέπουν αγορά ή ενεργοποίηση. Αν ξεσκαρτάρετε 2 κάρτες εμποδίων (ή και οποιεσδήποτε 2 κάρτες αποφάσεων) μπορείτε να μετακινήσετε μια από τις κάρτες block που εμποδίζουν την αγορά μιας συγκεκριμένης εταιρείας ή πρώτης ύλης (κάνοντας ζημιά έτσι στους αντιπάλους σας). Οι κάρτες πρόσληψης (Hire) επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε μια από τις εταιρείες των αντιπάλων με την κατάλληλη αποζημίωση φυσικά…

BriefcaseΌλες οι εταιρείες σας, δίνουν πόντους νίκης για το τέλος. Συνήθως όσο πιο ακριβή μια εταιρεία, τόσο πιο πολλούς πόντους προσφέρει  (ωστόσο ζητάει περισσότερα υλικά για να ενεργοποιηθεί). Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια εταιρεία περισσότερες από μια φορά στο γύρο σας και να πάρετε τα οφέλη τους, για κάθε ενεργοποίηση χρειάζεστε μια κάρτα ενεργοποίησης και τα αντίστοιχα υλικά που ζητάει η εταιρεία. Μόνο οι ενεργοποιημένες εταιρείες δίνουν πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού!!! Πολλές εταιρίες όταν ενεργοποιηθούν προσφέρουν και μία μόνιμη special ιδιότητα στους κατόχους τους. Για παράδειγμα κάθε φορά που παίζετε, να τραβάτε μια κάρτα παραπάνω από τους αντιπάλους σας, κάτι ιδιαίτερα ωφέλιμο και σημαντικό. Στο τέλος του παιχνιδιού (εάν απομείνουν μόνο 2 στοίβες υλών, ή τελειώσουν οι εταιρίες) ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει το Briefcase.

Αυτό που μας άρεσε πάρα πολύ στο Briefcase πέρα από τις φρέσκες ιδέες στη χρήση του μηχανισμού deck building (χτίσιμο τράπουλας) ήταν το γεγονός ότι κάθε φορά μπορείτε να παίξουμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι! Δεν παίζουν όλες οι εταιρείες πάντα, ανάλογα με το αν οι παίκτες θέλουν απλό, γρήγορο, προχωρημένο, με έντονηBriefcase αλληλεπίδραση παιχνίδι, χρησιμοποιούν διαφορετικές αρχικές εταιρείες. Το φυλλάδιο οδηγιών κάνει πολύ καλή δουλειά στο να κατευθύνει τους παίκτες ανάλογα με το τι θέλουν. Αξίζει επίσης να δώσουμε συγχαρητήρια στην Artipia Games για μια άριστη παραγωγή, η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις πιο μεγάλες εταιρείες στο χώρο. Μεγάλες κάρτες καλής ποιότητας, πολλά σακουλάκια για τα deck μας, ανθεκτικές κάρτες, πληθώρα επιλογών κ.α. Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Briefcase:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • όμορφη εικονογράφηση, μπράβο στους καλλιτέχνες
 • επιλέγοντας το πακέτο εταιρειών αλλάζουμε και το παιχνίδι (γρήγορο, έντονο, εύκολο)
 • πολλές επιλογές και διαφορετικές στρατηγικές για νίκη
 • deck building (χτίσιμο ατομικής τράπουλας) στα καλύτερα του
 • φρέσκες ιδέες και ευχάριστο και δσεμένο gameplay
 • o κανόνας με τις 5 κάρτες κάνει το παιχνίδι ακόμα καλύτερο
 • η Artipia Games “παραδίδει μαθήματα” στις μεγάλες εταιρείες (ποιότητα παραγωγής, σακουλάκια κλπ)
 • τεράστιο replayability

Τι δεν μας άρεσε:

 • παίρνει λίγο χρόνο στο αρχικό στήσιμο
 • ίσως εσωτερικό tray για τις διαφορετικές εταιρείες να βοηθούσε

BriefcaseΕπίλογος: Το Briefcase έρχεται για να αναταράξει τα νερά, με φρέσκες ιδέες και έξυπνη χρήση του μηχανισμού deck building (χτίσιμο τράπουλας). Οι φίλοι του Dominion (Κυρίαρχος) και όχι μόνο, θα το λατρέψουν. Οι επιλογές είναι πολλές και κάθε φορά θα αισθάνεστε ότι παίζετε διαφορετικό παιχνίδι, ανάλογα με τις αρχικές εταιρείες που χρησιμοποιείτε.  Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες είναι σημαντική και τα γραφικά υπέροχα, έρχονται κυριολεκτικά σαν κερασάκι στην τούρτα. Καταπληκτική δουλειά τόσο από τους σχεδιαστές, όσο και από την εταιρείας παραγωγής μας κάνουν να ανυπομονούμε για τα επόμενα κοινά τους σχέδια τα οποία και περιμένουμε με αγωνία. Καλή επιχειρηματικότητα λοιπόν και σας ευχόμαστε με σωστό και έξυπνο παιχνίδι να καταφέρετε να γεμίσετε το χαρτοφύλακα σας (Briefcase) με λεφτά. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!!!

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

 

Ο χώρος των επιχειρήσεων είναι απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Κάθε λεπτό πρέπει να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις και να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις. Οι παίκτες, ως νέοι αλλά και πολλά υποσχόμενοι επιχειρηματίες, θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να κάνουν τις σωστές επιλογές. Φυσικά, τα διλήμματα θα είναι πολλά και αγωνιώδη. Τι επιχειρήσεις θα αγοράσετε; Ποιες εταιρείες έχουν τις κατάλληλες ιδιότητες ώστε να πραγματοποιήσετε καλύτερα το επιχειρηματικό σας πλάνο; Θα καταφέρετε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό deck αποφάσεων/δράσεων; Το timing των αποφάσεών σας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία σας. Μην ξεχνάτε φυσικά τους αντιπάλους σας. Θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τα…

User Rating: Be the first one !

Μέσα στο κουτί θα βρείτε:

 • 97 κάρτες εταιριών (30 διαφορετικές εταιρίες)
 • 29 κάρτες επιλογής εταιριών
 • 48 κάρτες αγοράς
 • 30 κάρτες ενεργοποίησης
 • 50 κάρτες εμποδίων
 • 16 κάρτες πρόσληψης
 • 24 κάρτες προσωπικού
 • 20 κάρτες ατσαλιού
 • 20 κάρτες τσιμέντου
 • 20 κάρτες χαρτιού
 • 20 κάρτες εισαγόμενων υλικών
 • 24 κάρτες ενέργειας
 • 2 κάρτες μπλοκαρίσματος υλικών
 • 2 κάρτες μπλοκαρίσματος εταιριών
 • 1 ταμπλό κεντρικής τράπεζας
 • 20 κάρτες πόντων νίκης
 • 4 κάρτες αποθήκευσης υλικών
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά)
 • ελληνικοί κανόνες online  εδώ
Σχεδιαστής Nikolas Sakaloglou, Sotirios Tsantilas
Εικονογράφηση Antonis Papantoniou
Εκδόσεις Artipia Games
Χρονιά 2012
Αριθμός Παικτών 2–4
Προτείνεται για 3–4 παίκτες
Διάρκεια 45–45
λεπτά
Ηλικίες 10
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Briefcase
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Economic (Οικονομικά & Εμπορίου), Financial (Οικονομικών)
Μηχανισμοί Deck, Bag and Pool Building (Διαμόρφωσης Τράπουλας, Πουγκιού και Αποθέματος), Hand Management (Διαχείρισης Καρτών Χεριού)
Βραβεία
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Dominion (Κυρίαρχος, Ο)At the Gates of LoyangAcquireSaint PetersburgCaylus Magna Carta

 

 

 

 

CubaThunderstoneEminent DomainCore Worlds

 

 

 

 

Rune AgeNightfall

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …