Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games | Epitrapaizoume.gr › Forums › Reviews από τους φίλους του Επιτραπαίζουμε › Cosmic Encounter – Review
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
30/01/2014 at 9:30 pm #17970
Δημήτρης ΔρακόπουλοςParticipant“O λαός των hackers ζούσε σε απολύτη ευημερία. Πέντε πλανήτες απάρτιζαν αυτή την πρωτότυπη φυλή. Κάποια στιγμή οι προβλέψεις ενός επιστήμονα των hackers έδειχναν στον σούπερ υπολογιστή του, ότι οι hackers αν δεν βρίσκαν έναν νεο τόπο να μείνουνε θα ήταν υπερπληθής.
– Μεγάλε άρχοντα των Hackers. Έκανα hacking στους υπολογιστές των Masochist και είδα ότι έχουνε χώρο στους πλανήτες τους για να μας “φιλοξενήσουν”.
– Αυτό είναι πολύ σημαντικό που μας λες επιστήμονα. Χαίρομαι που οι Masochist δεν έχουνε ισχυρό firewall. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο. Πρέπει να τους επιτεθούμε, αλλά οι δυνάμεις μας δεν είναι και οι καλύτερες ώστε να κερδίσουμε την μάχη.
– Μην ανυσηχείς άρχοντα μου. Οι losers υποσχέθηκαν να είναι στο πλεύρο μας. Αντιμετωπίζουνε το ίδιο πρόβλημα με εμάς άλλωστε.
– Οι “Losers”? Θα μπορούν να μας βοηθήσουνε αυτοί οι χαμένοι?
– Βεβαίως άρχοντα μου. Εξάλλου δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμμαχία μας για πάντα…
Τα πλοία των losers και hackers ξεχύθηκαν για μάχη στο αχανές διάστημα. Η μάχη ήταν ισχυρή αλλά με την βοήθεια των losers οι hackers κατάφεραν να κάνουν μια νέα αποικία. Οι μέρες περνούσαν ειρηνικά με τους hackers και losers να συγκατοικούν στον ίδιο πλανήτη.
Κάποιο φεγγάρι όμως του διαστήματος, οι hackers χτυπήθηκαν απο έναν ισχυρό ιο και τα συστήματα τους ήταν ανίκανα να οργανώσουνε μια καλή άμυνα.
– Μα τι έγινε άρχοντα μου? Τα συστήματα μας είναι τα ισχυρότερα hacking του κόσμου…
– Μέχρι που βγήκε η νέα έκδοση του Norton! είπε ο αρχηγός των losers…
– Το ξέρα ότι δεν πρέπει να εμπιστευτούμε τους losers.
– Ναι…Θα σας μάθουμε εμείς ποιοι θα λέγονται “losers” απο δω και περα…
Oι hackers είχανε γνωρίσει μεγάλη ήττα. Δεν μπορούσανε να φαντασούνε ότι οι losers θα τους πρόδιδαν και μάλιστα τόσο γρήγορα….”Η παραπάνω ιστορία είναι και μια σύντομη περιγραφή ενός απο τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια το Cosmic Encounter. Δυστυχώς δεν είμαι όμως αρκετα παλιός για να γνωρίζω ποια έκδοση του παιχνιδιού είναι και η καλύτερη. Έτσι έχουμε το review της πιο πρόσφατης έκδοσης.
http://cf.geekdo-images.com/images/pic411297_md.jpg” alt=””>
Εταιρία: Fantasy flight
Χρόνος παιχνιδιού: μια ώρα
Παίχτες: 3-5
Επίπεδο εκμάθησης παιχνιδιού: Έυκολο προς μέτριο.[glow=red:28bc6p46]Περιεχόμενα[/glow:28bc6p46]
Με το που ανοίγουμε το κουτί συναντάμε την γνωστή ποιότητα της fantasy flight. Πλαστικά διαστημόπλοια, πολλές κάρτες, διάφοροι περίεργοι εξωγήινοι σε μεγάλες κάρτες, tokenakia. Άλλη μια φορά θα μείνετε απο ευχαριστημένοι απο τα περιεχόμενα της fantasy flight. Οι κανόνες είναι καλογραμμένοι, δημιουργούν μικρές απορίες, αλλά λύνονται εύκολα. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι απο τα λίγα μεγάλα κουτιά της εταιρίας που μόλις το ανοίξεις, χωράνε όλα κανονικά μες το κουτί.http://cf.geekdo-images.com/images/pic405850_md.jpg” alt=””>
[glow=red:28bc6p46]Τρόπος παιχνιδιού[/glow:28bc6p46]
Οι παίχτες αφού πάρουνε πέντε πλανήτες ενος χρώματος, διαλέγουνε ανα 4 διαστημόπλοια και τα βάζουνε στους πλανήτες τους. Επίσης παίρνουνε στην τύχη ή διαλέγουνε μια καρτέλα εξωγήινου που ηγείται των διαστημοπλοίων του. Σκόπος του παιχνιδιού είναι οι παίχτες να κάνουνε πέντε αποικίες πάνω στους πλανήτες άλλων παιχτών. Κάθε φορά στην σειρά ενός παίχτη, τραβάμε μια κάρτα για να δούμε σε ποιον παίχτη θα επιτεθούμε.– Πως γίνεται η μάχη
Η μάχη κρίνεται απο τον αριθμό των διαστημοπλοίων που θα κάνει επίθεση ο παίχτης στον γύρο του, αλλά και απο τις κάρτες που έχει. Ο κάθε παίχτης έχει στην διάθεση του οχτώ κάρτες. Συνήθως οι κάρτες δείχνουν έναν αριθμό (απο το 0-40). Όταν ένας παίχτης επιτίθεται τότε βάζει τα διαστημόπλοια του στον πλανήτη του αντίπαλου παίχτη και παίζει μια κάρτα. Ο αντίπαλος παίχτης παίζει και αυτός μια κάρτα και αμύνεται με τα διαστημόπλοια που έχει στον επιτιθέμενο του πλανήτη (αν έχει).http://cf.geekdo-images.com/images/pic422540_md.jpg” alt=””>
Αποκαλύπτουμε τις κάρτες, μετράμε ξεχωριστά τα διαστημόπλοια του αμυνόμενου και επιτιθόμενου παίχτη και όποιος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό είναι ο νικητής. Αν ο επιτιθόμενος έχει κερδίσει τότε κάνει μια αποικία (και αν κάνει πέντε είναι και ο νικητής του παιχνιδιού) και αν ο αμυνόμενος παίχτης κερδίσει τότε διατηρεί τον πλανήτη του.– Αυτό ήτανε όλο?
Σαφώς και όχι. Ο επιτιθόμενος και ο αμυνόμενος μπορεί να φωνάξει και τους άλλους παίχτες να φέρουνε και αυτοί τα διαστημόπλοια τους, συμμετέχοντας έτσι στην μάχη. Οι επιτιθόμενοι σύμμαχοι που κέρδισαν κάνουν και αυτοί μια αποικία, ενώ οι αμυνόμενοι σύμμαχοι μπορούνε να πάρουνε πίσω τα κατεστραμμένα τους διαστημόπλοια ή να τραβήξουν κάρτες.– Ε και?
http://cf.geekdo-images.com/images/pic405851_md.jpg” alt=””>
Οι κάρτες είναι πολύ σημαντικές στο παιχνίδι. Υπάρχουνε κάρτες όπου οι παίχτες μπορούν να διαπραγματευτούν μεταξύ τους, να ξεκάνουν προσωρινά τον αρχηγό εξωγήινο ενός παίχτη ή και να προσθέσουν δύναμη στην μάχη.– Υπάρχει κάτι άλλο?
Φυσικά. Το παιχνίδι γίνεται πιο spicy με όλους αυτούς τους εξωγήινους αρχηγούς. Άλλοι έχουνε ιδιότητες στο να κλέβουνε κάρτες, άλλοι στο να αλλάζουνε την ισορροπία της μάχης, άλλοι για βοηθούνε στην άμυνα και γενικά είναι πάρα πολλοί. Σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχουνε και προαιρετικές κάρτες (αν θες τις παίζεις) που αν έχεις τον συγκεκριμένο εξωγήινο που αναγράφουνε τότε κάνουνε αρκετή ζημιά. Επίσης υπάρχουνε και κάρτες τεχνολογίας που αν επενδύσεις σε αυτές σου προσφέρουνε αρκετά bonuses.– Οπότε αξίζει η φασαρία?
Και φυσικά αξίζει. Πιστέυω ότι απο τα πιο δυνατά σημεία του παιχνιδιού είναι η βαβούρα που γίνεται όσο το παίζεις:
– Καλά βρε σε εμένα θα επιτεθείς? Εγώ σε βοήθησα πριν…Οι συμμαχίες αλλάζουνε με μεγάλη ταχύτητα αφού ο καθένας κοιτάει την πάρτυ του για να αποκτήσει τελικά τις περιβόητες αποικίες. Οι κάρτες των εξωγήινων είναι ιδανικά φτιαγμένες στο να αλλάζουνε τις ισσοροπίες συνεχώς. Επίσης μου αρέσει που υπάρχει μεγάλη ποικιλία απο αυτόυς γιατί έτσι προσθέτουνε πολλά εναλλακτικά plays. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι όλοι αντάξια ισορροπημένοι μεταξύ τους.
http://cf.geekdo-images.com/images/pic438981_md.jpg” alt=””>
Οι μάχες έχουνε εξαιρετικό ενδιαφέρον με το έξυπνο σύστημα των καρτών αφού μέχρι τελευταία στιγμή (μερικές φορές) δεν ξέρεις ποιος θα νικήσει. Οι στρατηγικές στο παιχνίδι βασίζονται ως προς την έκβαση του παιχνιδιού. Θέλουμε απο την μια να κάνουμε αποικίες αλλά και να εμποδίζουμε τον άλλο παίχτη στο να κάνουν το ίδιο (Συνήθως αυτός ο παίχτης που εμποδίζεται είναι αυτός που έχει και τις πιο πολλές αποικίες). Οπότε έχουνε μέγιστη αλλεληεπίδραση στο παιχνίδι αλλά φυσικά δεν θα αρέσει σε όλους. Οι κάρτες τραβιούνται τυχαία και έτσι μπορείς να βρεθείς ανήμπορος στην μάχη αν δεν έχεις καλές. Βέβαια πάντα υπάρχει κάτι να παίξεις αλλά από ότι έχω καταλάβει άλλο μπορεί να σας ξυνίσει στο παιχνίδι. Ο τρελός ανταγωνισμός και η βαβούρα σίγουρα μπορεί να σας απωθήσει να το πάρετε. Αν είστε φιλήσυχος άνθρωπος που προτιμάει τα παιχνίδια με βάθος και άπειρων επιλογών μείνετε μακριά. Αν είστε απο αυτούς που σχεδιάζετε τις κινήσεις σας χωρίς να θέλετε να βλάψετε τους συμπαίχτες σας τότε μείνετε και εσείς μακριά. Αν δεν σας αρέσει καθόλου το sci fi theme τότε μείνετε μακριά. Το παιχνίδι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το πάρετε στα πολύ σοβαρά.Τι μου άρεσε
– Οι εξωγήινοι είναι όλα τα λεφτά.
– Συμμαχίες, προδοσίες, ίντριγκες και πολύ βαβούρα.
– Η μάχη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και πολύ καλή.
– Πολλά εναλλαχτικά plays.Τι δεν μου άρεσε
– Όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν βρήκα ελαττώματα στο παιχνίδι. .Οχι πως είναι τέλειο αλλά το πήρα για αυτό που δημιουργεί. Βασικά αυτό που μπορεί να μου την σπάσει είναι οι απαθείς συμπαίχτες ή αυτοί που δεν θα συμμετάσχουν σε καμία συμμαχία γιατί δεν τους πήγε καλά το παιχνίδι ή γιατί δεν θέλουνε να βαράνε τους άλλους παίχτες.Το παιχνίδι μου θυμίζει Munchkin αλλά σε πολύ καλύτερο φυσικά επίπεδο.
[glow=red:28bc6p46]Επίλογος[/glow:28bc6p46]
Αν θέλετε να γεμίσουνε τα απογεύματα σας με μπόλικο χαβαλέ (και φασαρία) τότε μην ψάχνετε άλλο. Το cosmic encounter είναι ένα παιχνίδι που θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό και την διασκέδαση σας στα ύψη.9.5/10
01/02/2014 at 8:07 am #20580
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipantΚαλημερα και καλο μηνα!!!Τωρα να σου γραψω οτι εκανες αλλο ενα εξαιρετικο review θα ηταν ανωφελο καθως παντα τετοια κανεις!!!Θα σου πω ομως οτι εισαι μεσα στο μυαλο μου καθως τωρα τελευταια πολυ το εβλεπα μπροστα μου το παιχνιδι και ηθελα να μαθω περι τινος προκειτε καθως με τα διαστημικα δεν τα παω και πολυ καλα(μ αρεσουν ολα οσα εχω παιξει,δεν ειναι και πολλα)αλλα σαν θεμα ποτε δεν εχω αγορασει διαστημικο παιχνιδι…Τοι συγκεκριμενο μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον οποτε αν μπορεσω θα του ριξω μια πιο λεπτομερης ματια.Keep walking Δημητρη με τρα δυνατα review σου και κρατα μας ενημερους!!!
01/02/2014 at 4:30 pm #20581
Δημήτρης ΔρακόπουλοςParticipantκαλό μήνα Garif 🙂
thanks για τα καλά σου λόγια
:meeple:02/02/2014 at 12:53 am #20582
Αχιλλέας ΓαρυφάλουParticipant@geremes » Σάβ Φεβ 01, 2014 7:30 pm wrote:
καλό μήνα Garif 🙂
thanks για τα καλά σου λόγια
:meeple::thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: την αληθεια λεω….keep playing!!!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.
Επιτραπαίζουμε – Επιτραπέζια Παιχνίδια – Board Games Τα πάντα για τα αγαπημένα σου επιτραπέζια