Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: Pie Town

FAMILY GAMES: Pie Town

Γεια σας φίλοι μου ελπίζω να καταφέρετε όλοι να ξεκλέψετε μερικές μέρες επιπλέον αδείας και να καταφέρετε να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε μπαταριές μέχρι το επόμενο διάλειμμα. Μαζί λοιπόν με τις απαραίτητες και συνηθισμένες δραστηριότητες που επιβάλουν οι μέρες αυτές, προτείνω να απολαύσετε και μερικά επιτραπέζια παιχνίδια με τους αγαπημένους σας. Σε αυτό το τεύχος επέλεξα να σας μιλήσω για το Pie Town.

Το Pie Town είναι ένα παιχνίδι τοποθέτησης εργατών με ζάρι και διεξαγωγής συμπερασμάτων με θέμα την κατασκευή μηλόπιτας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι του Daniel Fremgen που κυκλοφόρησε το 2017 και παίζεται από 2 έως 4 παικτες ηλικίας από 14 ετών και πάνω με μέση διάρκεια περίπου τα 90 λεπτά. Στο παιχνίδι, οι παίκτες συλλέγουν τα υλικά τους από την αγορά και φτιάχνουν νόστιμες λαχταριστές μηλόπιτες, τις οποίες φυσικά θα προσπαθήσουν να πουλήσουν για να κερδίσουν πόντους νίκης.

Στο Pie Town, όπως το προδίδει και ο τίτλος είμαστε σε μια πόλη βασισμένη στα μήλα και το βούτυρο. Εδώ οι κάτοικοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την παράγωγη μηλόπιτας. Όλοι φτιάχνουν από κλασικές παραδοσιακές μηλόπιτες μέχρι και ιδιαίτερες μηλόπιτες, χρησιμοποιώντας μυστικά κρυφά υλικά και τις οποίες έπειτα πουλούν ως τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Προσοχή, όμως γιατί το σημαντικό είναι να κρατήσετε την μυστική σας συνταγή μυστική και έτσι να καταφέρετε να πουλήσετε τις περισσότερες μηλόπιτες σκοράροντας μόνο εσείς πόντους νίκης.

Στο Pie Town χρειάζεται να διαχειριστείτε σωστά τους εργάτες σας και να καταφέρετε να αποκτήσετε πρώτοι τις κατάλληλες πρώτες ύλες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τις μηλόπιτες σας και τις οποίες φυσικά θα πουλήσετε στην αγορά ενώ παράλληλα προσπαθείτε να αποκαλύψετε και την μυστική συνταγή του αντίπαλου σας και έτσι να καταφέρετε να κερδίζετε και σεις μερίδιο από τις πωλήσεις του. Νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους νίκης από την παράγωγη και την πώληση μηλόπιτας.

Ετοιμαστείτε να κάνετε το ζαχαροπλαστείο σας, το δημοφιλέστερο μαγαζί μηλόπιτας της πόλης. Πάμε να δούμε με λίγα λογία πως παίζεται το παιχνίδι: Κάθε παίκτης ξεκινά με 2 ζάρια στο χέρι του και στην πορεία του παιχνιδιού μπορεί να αποκτήσει άλλα 2. Οι παίκτες χρησιμοποιούν αυτά τα ζαριά για εργάτες και τα τοποθετούν στα διάφορα σημεία πάνω στο ταμπλό κάνοντας τις αντίστοιχες ενέργειες. Κάποια σημεία θα ρίξουν την άξια του ζαριού σας, ενώ κάποια αλλά θα την αυξήσουν. Κάθε παίκτης έχει το ατομικό του ταμπλό μπροστά του, με τα διάφορα σημεία στα όποια μπορεί να τοποθετήσει τα ζαριά του. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξει να αυξήσει τους πόντους που κερδίζει από τις πίτες που ψήνει, να αυξήσει την χωρητικότητα της αποθήκης του, να πάρει ένα επιπλέον ζάρι, να ψήσει μια πίτα και μερικά ακόμη…

Στο παιχνίδι υπάρχει ένα μεγάλο δέντρο στο οποίο σε κάθε γύρο τοποθετούνται τα διάφορα υλικά που χρειάζονται οι παίκτες για την παράγωγη μηλόπιτας. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν σαν ενέργεια στο γύρο τους,  να τοποθετήσουν κάποιο ή κάποια από τα ζαριά τους σε κάποιο σημείο πάνω στο δέντρο και να πάρουν τα αντίστοιχα υλικά, μπορούν να πάρουν μονό τα γειτονικά τους υλικά. Επίσης, οι παίκτες μπορούν στον γύρο τους να επιλέξουν να πάνε στην αγορά για να πουλήσουν τις μηλόπιτες που έχουν ψήσει.

Κάθε φορά μπορούν να πουλήσουν όλες τις μηλόπιτες είτε μιας στήλης, είτε όλες τις μηλόπιτες της τελευταίας σειράς. Τέλος, μπορούν να επιλέξουν να πάνε στο συνέδριο μηλόπιτας στο οποίο είτε θα επιλέξουν να πάρουν το market του πρώτου παίκτη είτε να αλλάξουν ένα από τα συστατικά της μυστικής τους συνταγής. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσετε υλικά, να ψήσετε μηλόπιτες και να τις πουλήσετε για να κερδίσετε VPs, πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί στο τι πουλάτε καθώς μπορεί να πουλάτε και πίτες των αντίπαλων σας και να τους δίνετε έτσι πόντους νίκης.

Αυτό ήταν με λίγα λόγια το Pie Town! Ένα παιχνίδι που κατά την γνώμη έχει πολύ όμορφα γραφικά, εντυπωσιακά χρώματα και καλής ποιότητας περιεχόμενα και τόσο το θέμα του όσο και το κουτί του είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Εκ πρώτης άποψης σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά και παικτικά πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσετε. Για τον μήνα Απρίλιο λοιπόν προτείνω να απολαύσετε μερικές παρτίδες Pie Town. p.s. προτείνω να προμηθευτείτε και μερικές φρέσκες μηλόπιτες καθώς σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη. Καλή διασκέδαση και καλό Πάσχα!

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …