Κεντρική / Magazine / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΟ-ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ: Vienna

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΟ-ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ: Vienna

Grand Austria Hotel, ένα παιχνίδι για 2 έως 4 παίκτες, ηλικίας από 12 ετών και πάνω με διάρκεια περίπου 60-120 λεπτά. Στο παιχνίδι θα ταξιδέψουμε στην Βιέννη, σε μια εποχή άνθισης του τουρισμού. Όμορφα καφέ ξεπηδάν σε κάθε γωνιά της πόλης και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα προσελκύσει τους περισσότερους πελάτες. Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες, σημαντικά πολιτικά πρόσωπα και τουρίστες από όλον τον κόσμο κατακλύζουν την πόλη της Βιέννης και ψάχνουν φυσικά ξενοδοχείο για την διαμονή τους. Σκοπός των παικτών στο παιχνίδι είναι να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία αυξημένου τουρισμού στην πόλη και να μετατρέψουν το μικρό τους καφέ σ’ ένα παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο. Χρειάζεται να προσλάβουν προσωπικό, να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των καλεσμένων τους και να κερδίσουν έτσι την εύνοια του αυτοκράτορα. Μόνο τότε θα γίνει το μικρό τους καφέ το διάσημο Grand Austria Hotel. Οι παίκτες στον γύρο τους ρίχνουν ζάρια και εκτελούν μια από τις έξι διαθέσιμες ενέργειες. Με τις ενέργειες τους οι παίκτες φροντίζουν να εφοδιάσουν το ξενοδοχείο τους με τα απαραίτητα ποτά και πιάτα, να προετοιμάσουν τα δωμάτια και προσλάβουν προσωπικό. Φυσικά, όμως το βασικό είναι να προσελκύσουν τους κατάλληλους πελάτες και ικανοποιώντας τις επιθυμίες τους να κερδίσουν επιπλέον σημαντικές ενέργειες bonus. Το παιχνίδι παίζεται σε επτά γύρους και νικητής θα είναι ο παίκτης που θα πάρει τις πιο σωστές αποφάσεις και θα καταφέρει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ενέργειες bonus. Ένα στρατηγικό και οικονομικό παιχνίδι τακτικής με υψηλό δείκτη replayability. Πάμε λοιπόν, να πάρουμε μια γεύση από την πόλη!

grand-austria-hotel

Αυτοκρατορική Βιέννη λοιπόν για αυτόν τον φθινοπωρινό δροσερό μήνα που διανύουμε και έτσι για αλλαγή ας μου επιτραπεί μία ελαφρώς διαφορετική περιγραφή από το συνηθισμένο τρόπο δομής του άρθρου! Η Βιέννη μέσα από τα μάτια τα δικά μου και της καλής μου φίλης Αγγελικής, όπως την είδαμε εμείς, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που είχαμε κάνει εκεί! Η αλήθεια είναι ότι 2-3 μέρες στη Βιέννη σίγουρα δεν είναι αρκετές για να δει κανείς όλα τα ενδιαφέροντα, αλλά πάρτε μία εικόνα από τη δική μας βόλτα εκεί!

epitrapezo-taxidevoume-vienna_3

Δείτε και ζήστε τη Βιέννη
Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι μία πανέμορφη πόλη και δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι αναφέρουν ότι η Βιέννη είναι ολόκληρη ένα εντυπωσιακό μουσείο. Έχοντας διαβάσει φυσικά τους ταξιδιωτικούς οδηγούς μας και έχοντας προσπαθήσει να φτιάξουμε πρόγραμμα τύπου “Πως να δείτε τη Βιέννη σε 3 μέρες”, φτάσαμε στην αριστοκρατική αυτή πόλη, γεμάτες ενθουσιασμό και όρεξη να την εξερευνήσουμε! Το μετρό της πόλης βολεύει ιδιαίτερα για να καλύψεις μικρές αλλά και μεγάλες αποστάσεις και αξιοποιήσαμε πλήρως το καλό δίκτυο της πόλης. Η πρώτη μέρα ήταν χαλαρή, βολτάραμε το απόγευμα και συνειδητοποιήσαμε πόσο καθαρή και καλά οργανωμένη είναι η Ευρωπαϊκή αυτή πρωτεύουσα. Τη δεύτερη μέρα, ξεκινήσαμε δυναμικά και επισκεφτήκαμε αρχικά το ναό του Αγίου Στεφάνου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εντυπωσιάζει με το μέγεθος και το σχεδιασμό του. Χτίστηκε περί το 1150 μ.Χ. Η ισχυρή Βιέννη εκείνης της εποχής όφειλε να έχει μία εντυπωσιακή εκκλησία που να την αντιπροσωπεύει. Την υπέροχη στέγη του ναού καλύπτουν 230 χιλιάδες χρωματιστά κεραμίδια που εκτοξεύουν την αισθητική του κτίσματος. Αφού είδαμε και το εντυπωσιακό εσωτερικό του ναού και φωτογραφηθήκαμε στη πλατεία τριγύρω συνεχίσαμε για να επισκεφτούμε το περίφημο παλάτι Hofburg!

epitrapezo-taxidevoume-vienna_4

Εκεί διέμεναν και αποφάσιζαν για τα σημαντικά θέματα της χώρας ο Φραγκίσκος-Ιωσήφ και η Σίσσυ η αυτοκράτειρα, η νεαρή επαρχιώτισσα που ο ίδιος, μαγεμένος από την ομορφιά της, επέλεξε για σύζυγο. Το αυτοκρατορικό ανάκτορο χτίστηκε το 13ο αιώνα και συνέχισε να επεκτείνεται έκτοτε. Τόσο τα κτίρια όσο και ο περιβάλλοντας χώρος με τους κήπους είναι εξαιρετικά. Αφού χιλιοφωτογραφήσαμε τα χειμερινά ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, επισκεφτήκαμε σαν σωστά κοριτσάκια την έκθεση για τη Σίσσυ την αυτοκράτορα Ελισάβετ, με την οποία όλοι έχουν μία εμμονή στην Βιέννη, είναι γεγονός! Κάθε δωμάτιο του παλατιού είχε την ιστορία του και ομολογουμένως είχε πλάκα να την ακούς και να φαντάζεσαι ότι παίρνεις και εσύ το απεριτίφ σου εκεί η τρως κάτι από τους απίστευτα μεγάλους χρυσούς δίσκους των τραπεζιών! Τα διαμερίσματα της Σίσσυ εξίσου όμορφα όπως και όλα τα περίτεχνα και πολυτελή girly αντικείμενα της, τα μυθικά της φορέματα και κοσμήματα που σίγουρα μας συνεπήραν. Παρόλα αυτά, αφού ενημερωθήκαμε για τη ζωή της και την κατάθλιψη που βίωνε καταλάβαμε ότι όλα αυτά δεν γέμιζαν το ψυχικό κενό που ένιωθε. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τη πραγματικά ατελείωτη, πολύτιμη συλλογή κουζινικών ειδών και πορσελάνινων σερβίτσιων του παλατιού, με ευφάνταστα αντικείμενα για κάθε τι, ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Είδαμε το κτίριο που στεγάζονται επίσης οι θησαυροί των Αψβούργων και το βασιλικό στέμμα.

epitrapezo-taxidevoume-vienna_1

Επιπλέον, ένα άλλο τουριστικό αξιοθέατο είναι η Ισπανική σχολή ιππασίας μέσα στο παλάτι, που μετράει 400 χρόνια εμπειρίας. Εκεί, αν και δυστυχώς δεν προλάβαμε να χωρέσουμε μία στο πρόγραμμα, δίνονται μοναδικές παραστάσεις με άλογα και ταλαντούχους ιππείς με παραδοσιακές στολές. Και μιλώντας για άλογα, στη Βιέννη χόρτασαν τα μάτια μας άμαξες και πανέμορφα στολισμένα άλογα. Μπορεί κανείς να δει με μία άμαξα όλο το ιστορικό κέντρο και να απολαύσει τη βόλτα. Περπατώντας, περάσαμε στη συνέχεια από το σπίτι και μουσείο του Mozart, της δεύτερης μεγάλης εμμονής των Βιεννέζων. Ο ταλαντούχος μουσικός, κατακλύζει την πόλη σε κάθε γωνιά. Από τα μαγαζιά με τα σουβενίρ μέχρι τα υπέροχα μικρά μαγαζάκια περιτυλίγοντας με τη μορφή του τις φημισμένες σοκολάτες και σοκολατάκια της Βιέννης. Ναι, τις δοκιμάσαμε, όσες αντέχαμε τουλάχιστον και ήταν απολαυστικές! Η πλατεία των μουσείων (museums quartier) που διασχίσαμε έπειτα, έστω και λίγο βιαστικά, ήταν χάρμα οφθαλμών! Στην περιοχή, συναντάμε ένα σύνολο μουσείων, για κάθε γούστο, που όλα στεγάζονται σε κτίρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής.

epitrapezo-taxidevoume-vienna_6

Την πλατεία αυτή, όπως διαπιστώσαμε, την προτιμά και η νεολαία της Βιέννης για να χαλαρώσει και να πιει ένα ποτό στα πολλά μαγαζιά και χαρούμενα πολυθρονάκια που υπάρχουν σκορπισμένα. Ακολούθησε, απογευματινό καφεδάκι, κάτι που στη Βιέννη είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και ένα καλαίσθητο χώρο. Α, και εξαιρετικό καφέ φυσικά, αρωματικό η μη, που τον συναντήσαμε παντού. Φροντίσαμε να περάσουμε και από το καφέ Central, όπου όπως και στα περισσότερα καφέ της πόλης πολλοί συγγραφείς και ποιητές στα τέλη του 19ου αιώνα, περνούσαν πολύ χρόνο εδώ στοχευόμενοι τα μικρά τους αριστουργηματικά έργα. Καφεδάκι και Βιενέζικο γλυκάκι λοιπόν, χωρούσε με κάθε τρόπο καθημερινά στο πρόγραμμα μας! Οι επιλογές άλλωστε των μικρών χαριτωμένων καφέ ήταν άπειρες! Κάναμε μία βόλτα στους εμπορικούς δρόμους, όπου συνειδητοποιήσαμε ότι οι γνωστοί μεγάλοι οίκοι μόδας στεγάζονται σε κτίρια που το ένα είναι πιο εντυπωσιακό από το άλλο! Επίσης, πρέπει να πω ότι οι Βιεννέζοι αν και μιλώντας τους Αγγλικά και ενώ έχουν καταλάβει τι τους λες σου απαντάνε στην γερμανόφωνη γλώσσα τους αποκλειστικά (Αγγελική thanks για τις γνώσεις σου της Γερμανικής!), είναι σαν άνθρωποι ευγενέστατοι και παραπάνω από πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Αφού φάγαμε και περπατήσαμε στο κέντρο, εντοπίσαμε το κτίριο της όπερας της Βιέννης, το οποίο είναι ομολογουμένως πολύ ωραίο. Δυστυχώς, αν και αυτό κόστισε ιδιαίτερα στη φίλη μου που το ήθελε πολύ, δεν πετύχαμε κάποια παράσταση τις μέρες που μείναμε στην πόλη, μία πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με την κλασσική μουσική. Next time όμως! Στο δρόμο, καταλάβαμε πόσο ζωντανή είναι αυτή η πόλη και απολαύσαμε έναν μουσικό που έπαιζε εξαιρετικά βιολί και είχε συνεπάρει το κοινό του!

epitrapezo-taxidevoume-vienna_7

Την επόμενη μέρα, μετά από ένα καλό Αυστριακό πρωινό έπρεπε να επιλέξουμε τι άλλο προλαβαίναμε να δούμε! Μία ιδέα ήταν το παλάτι Schönbrunn, που αποτελούσε τη θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας και είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης. Επειδή όμως ήταν λίγο πιο μακριά επιλέξαμε να επισκεφτούμε το παλάτι Belvedere που αποτελείται από δύο επιμέρους τμήματα το Άνω Μπελβεντέρε και το Κάτω Μπελβεντέρε, (από παλάτια άλλο τίποτα!). Αφού περιπλανηθήκαμε στο ένα εκ των δύο παλατιών και θαυμάσαμε τον υπέροχο πίνακα του ιδιαιτέρως αγαπητού καλλιτέχνη της Βιέννης, Gustav Klimt, με τίτλο “The kiss”, σειρά είχε η βόλτα στους φοβερούς κήπους των παλατιών. Απέραντοι, με Γαλλικό στυλ και πολλά αγάλματα που τους στολίζουν, αποτελούν το τέλειο σημείο για έναν ωραίο χαλαρό περίπατο, τον οποίο και ευχαριστηθήκαμε.

epitrapezo-taxidevoume-vienna_8

Πετύχαμε και τα όμορφα αγαλματάκια των μηνών και εντόπισε η καθεμία το αγαλματάκι του μήνα των γενεθλίων της! Κάναμε μία βόλτα και από το πολυτεχνείο της Βιέννης για… συναισθηματικούς λόγους και περπατήσαμε σε ένα πολύ ωραίο πάρκο στην περιοχή. Κοιτώντας τριγύρω, αντιληφθήκαμε πως παντού υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν πικνίκ ή το διάλειμμα από τη δουλειά τους και χαλάρωναν στο γρασίδι! Άλλοι ρυθμοί από αυτούς της Αθήνας, οπωσδήποτε! Η Αυστριακή κουζίνα δεν είναι κακή, αλλά σίγουρα τα αλλαντικά και τα τοπικά τυριά που δοκιμάσαμε από το συνοικιακό μας σούπερ μάρκετ, ήταν άπαιχτα! Βολτάροντας μετά και πάλι στο ιστορικό κέντρο, ψωνίσαμε δωράκια για τους αγαπημένους μας και αποχαιρετίσαμε την όμορφη Βιέννη, μέχρι την επόμενη φορά! Μέχρι τον επόμενο μήνα που θα τα ξαναπούμε, καλά ταξίδια και καλό φθινόπωρο!

epitrapezo-taxidevoume-vienna_2

Σχετικά με Γεωργία Κεφάλα

Η Γεωργία έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, πως μπορούσε λοιπόν να μην της αρέσουν τα παιχνίδια Δεξιοτήτων (Dexterity Games). Από τα αγαπημένα της το Villa Paletti όπου συνέχεια προσπαθεί να φτιάξει την ψηλότερη και καλύτερη "δομικά" & "στατικά" Villa :)

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …