Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Σκουληκοδρομίες

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Σκουληκοδρομίες

Γεια σας φίλοι μου! Καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά! Είμαι βέβαιη πως όλοι έχετε γεμίσει τις μπαταριές σας στο full και έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές έτοιμοι και κεφάτοι για μια νέα δημιουργική σεζόν. Πάντα όμως είναι απαραίτητο, ανάμεσα από τις διάφορες καθημερινές υποχρεώσεις μας, ένα διάλλειμα για επιτραπέζιο παιχνίδι με ωραία παρέα.

Για αυτό τον μήνα θα σας προτείνω να παίξετε ένα ευχάριστο παιχνίδι αγώνα δρόμου με σκουλήκια!!! Ο λόγος για το Worm Up! ή αλλιώς στα ελληνικά Σκουληκοδρομίες! Το Worm Up ή Σκουληκοδρομίες είναι ένα παιδικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 1994. Μια παρτίδα κρατάει μόλις 15 λεπτά και παίζεται από 3 έως 5 παίκτες, ηλικίας από 7 και πάνω. Ο στόχος μας στο παιχνίδι είναι να τερματίσουμε πρώτοι!

Σε αυτό το αστείο θεματικά παιχνίδι, κάθε παίκτης έχει υπό τον έλεγχο του ένα σκουλήκι το οποίο αποτελείται από διάφορα ενωμένα κομμάτια ξύλινων δίσκων. Σε κάθε γύρο οι παίκτες αποφασίζουν μυστικά το ποσό μπροστά θέλουν να μετακινήσουν το σκουλήκι τους και γυρνάν το ζάρι τους στον αντίστοιχο αριθμό.

Μόλις όλοι επιλέξουν την κίνηση τους, χρησιμοποιώντας όπως είπαμε το ζάρι του χρώματος που αντιστοιχεί στο σκουλήκι τους, τότε αποκαλύπτουν όλοι μαζί ταυτόχρονα τα ζάρια τους. Οι παίκτες που έχουν επιλέξει τον ίδιο αριθμό κινήσεων στο ζάρι τους, χάνουν την σειρά τους για αυτόν τον γύρο!

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες κινούν τα σκουλήκια τους, σύμφωνα με τον αριθμό που δείχνει το ζάρι τους. Τα σκουλήκια μετακινούνται προς τα εμπρός, αφαιρώντας κομμάτια δίσκων από το πίσω μέρος και τοποθετώντας τα στο μπροστινό μέρος του σκουληκιού.

Κάθε φορά οι παίκτες κινούν τα σκουλήκια τους, αφαιρώντας όσα κομμάτια δίσκων δηλώνει το ζάρι που έπαιξαν και τα προσθέτουν στο μπροστινό μέρος τους.  Νικητής είναι ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος το σκουλήκι του, στην γραμμή τερματισμού.

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …