Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η Λίμνη με τα Βατραχάκια
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η Λίμνη με τα Βατραχάκια

Γεια σας φίλοι μου, σε αυτό το τεύχος θα καλωσορίσουμε τους μικρούς μας φίλους στην παρέα μας με ένα δροσερό, χαρούμενο και διασκεδαστικό παιχνίδι με βατραχάκια. Ένα παιδικό παιχνίδι για 2 έως 4 παίκτες, ηλικίας από 7 και πάνω με μέση διάρκεια 20 λεπτά.

Ο λόγος για την Λίμνη με τα Βατραχάκια ή στα αγγλικά Hooop! Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να μετακινήσουν τα βατραχάκια τους στα νούφαρα του παίκτη που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του ταμπλό. Ωστόσο τα βατραχάκια δεν χοροπηδάνε ελευθέρα και ανέμελα, για να μετακινηθούν χρειάζεται να τοποθετηθεί μια γέφυρα που να ενώνει το ένα νούφαρο με το άλλο. Επίσης, κάθε φορά που ένα βατραχάκι χρησιμοποιεί μια γέφυρα για να πηδήξει σε κάποιο διπλανό νούφαρο, αυτή η γέφυρα βυθίζεται στη λίμνη και έτσι αν κάποιο απ’ τα βατραχάκια θελήσει να μετακινηθεί ξανά προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να τοποθετήσει πάλι μια νέα γέφυρα!

Πως στήνετε το παιχνίδι: Ένα νούφαρο τοποθετείτε μπροστά από κάθε παίκτη σε κάθε μια από τις πλευρές του ταμπλό, ανάλογα με τον αριθμό των παικτών στο παιχνίδι. Δηλαδή αν παίζουν μόνο 2 παίκτες θα τοποθετηθούν 2 νούφαρα το ένα απέναντι από το άλλο, αν όμως παίζουν 4 παίκτες θα τοποθετηθούν 4 νούφαρα ένα σε κάθε μια από τις 4 πλευρές του ταμπλό. Επίσης, μπροστά από κάθε αρχικό νούφαρο τοποθετείτε μια γέφυρα. Η γέφυρα αυτή δεν βυθίζεται παραμένει η ίδια σε όλο το παιχνίδι.

Πως παίζεται το παιχνίδι: Σε κάθε γύρο, οι παίκτες είτε επιλέγουν να μετακινήσουν ένα από τα βατραχάκια τους σε κάποιο από τα διπλανά νούφαρα χρησιμοποιώντας μια γέφυρα και αφαιρώντας την αμέσως μετά την κίνηση τους, είτε επιλέγουν να τοποθετήσουν μια νέα γέφυρα που να ενώνει δυο διπλανά νούφαρα.

Εάν κάποιο βατραχάκι πηδήξει σε νούφαρο οπού βρίσκεται ήδη εκεί κάποιο άλλο βατράχι, τότε δημιουργείτε μια αλυσιδωτή αντίδραση, δηλαδή, το βατραχάκι που βρισκόταν ήδη στο νούφαρο θα πρέπει να πηδήξει σε κάποιο διπλανό νούφαρο κατεύθυνσης επιλογής του παίκτη που αρχικά μετακίνησε το βατραχάκι του στο κατειλημμένο νούφαρο και αν μετακινηθεί πάλι σε νούφαρο που βρίσκεται πάλι εκεί κάποιο άλλο βατράχι τότε και εκείνο θα πρέπει να πηδήξει σε κάποιο άλλο νούφαρο, πάλι προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί ο ενεργός παίκτης. Να θυμάστε, κάθε φορά η γέφυρα που χρησιμοποίησαν τα βατραχάκια βυθίζεται.  Ωστόσο αν δεν υπάρχει γέφυρα για να πηδήξουν τα βατραχάκια τότε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η ενεργεία και ο παίκτης πρέπει να επιλέξει να κάνει κάτι άλλο στον γύρο του.

Τέλος, κάθε παίκτης έχει 4 κάρτες ενεργειών που μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά στο παιχνίδι και δίνουν extra ενέργειες. Οι extra ενέργειες που δίνουν οι κάρτες είναι οι εξής: να τοποθετήσουν 2 γέφυρες τη φορά, να πηδήξουν σε κάποιο νούφαρο χωρίς να υπάρχει  γέφυρα, να αφαιρέσουν κάποια γέφυρα ή να πηδήξουν δυο φορές στο γύρο τους.

Ο παίκτης που θα καταφέρει να μετακινήσει όλα τα βατραχάκια του στο νούφαρο που βρίσκονται απέναντι του είναι και ο νικητής του παιχνιδιού. Έτοιμοι να χοροπηδήσουμε;

Δείτε το Video Παρουσίαση του παιχνιδιού από το Επιτραπαίζουμε εδώ:

Μεταβείτε στην σελίδα του παιχνιδιού πατώντας την εικόνα παρακάτω:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …