Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: My First Stone Age
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: My First Stone Age

Ένα παιδικό παιχνίδι μνήμης και διαχείρισης σετ. Παίζεται από 2 έως 4 παίκτες, ηλικίας από 5 και πάνω και έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτά. Στο παιχνίδι οι παίκτες ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο παρέα με τον Jonon και την Jada, τα δυο παιδιά από την λίθινη εποχή και προσπαθούν να ξανα-ανακαλύψουν πως οι πρώτοι άνθρωποι δημιούργησαν  τον κόσμο και έχτισαν τους οικισμούς τους.

Το My First Stone Age, είναι μια παιδική εκδοχή του Stone Age. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να συγκεντρώσουν πρώτες ύλες και αγαθά για να χτίσουν τις καλύβες τους.

Πάμε όμως να στήσουμε το παιχνίδι και να δούμε πως παίζεται. Αρχικά τοποθετούμε πάνω στο ταμπλό στα αντίστοιχα σημεία τα διάφορα αγαθά και  γύρω από το ταμπλό τοποθετούμε κλειστά τα πλακίδια που κρύβουν σύμβολα, τα οποία ορίζουν και τις δυνατές ενέργειες των παικτών. Στο γύρο του κάθε παίχτης αποκαλύπτει ένα από τα πλακίδια που βρίσκονται γύρω από το ταμπλό και ανάλογα με το τι δείχνει κάνει και την αντίστοιχη ενέργεια. Για παράδειγμα αν το πλακίδιο απεικονίζει ένα ζάρι τότε ο παίκτης κινείται πάνω στο ταμπλό όσες θέσεις δείχνει το ζάρι και αν υπάρχει αγαθό στο σημείο που τέλειωσε η κίνηση του τότε παίρνει ένα από αυτά και τα κρατάει μπροστά του πίσω από το ατομικό του παραβάν.

Αν αποκαλύψει κάποιο πλακίδιο που δείχνει ένα αγαθό, τότε μετακινείται απευθείας στο σημείο με το συγκεκριμένο αγαθό και πάλι αν υπάρχει διαθέσιμο αγαθό εκεί παίρνει ένα μπροστά του. Επίσης, μπορεί να μετακινηθεί στο σημείο ανταλλαγής εμπορευμάτων, στο όποιο μπορεί να ανταλλάξει ένα αγαθό με κάποιο άλλο. Τέλος, αν μεταφερθεί στο σημείο με την καλύβα τότε μπορεί να χτίσει μια καλύβα μπροστά του πληρώνοντας φυσικά τα αγαθά  που χρειάζεται. Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να χτίσει πρώτος 3 καλύβες.

Ένα ευχάριστο παιχνίδι μνήμης, συλλογής και ανταλλαγής εμπορευμάτων με πολύ καλής ποιότητας περιεχόμενα και πολύ όμορφα γραφικά. Οι μικροί μας φίλοι θα ενθουσιαστούν, οπότε στήστε γρήγορα μια παρτίδα My First Stone Age και απολαύστε το παιχνίδι!

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …