Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η Αλεπού στο Παζάρι
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η Αλεπού στο Παζάρι

Γεια σας φίλοι μου για αυτό το τεύχος επέλεξα για σας ένα χαρούμενο επιτραπέζιο παιχνίδι με πολύ όμορφα σχεδιάκια από τους αγαπημένους μας φίλους τα ζωάκια. Πάμε να παίξουμε Fox’s Party ή στα ελληνικά Η Αλεπού στο Παζάρι.

Το Fox’s Party είναι ένα γρήγορο παιχνίδι τύχης άλλα και μνήμης. Θα εξασκήσουμε, λοιπόν, την μνήμη μας, ενώ παράλληλα θα δοκιμάσουμε και την τύχη μας! Το Fox’s Party παίζεται από 2 έως 5 παίκτες, ηλικίας 6 και πάνω και κάθε παρτίδα έχει διάρκεια μόλις 10 λεπτά. Στο παιχνίδι κάθε παίκτης ξεκινάει με μια τράπουλα από 12 κάρτες, όπου κρατάει κλειστές μπροστά του. Κάθε κάρτα δείχνει ένα από τα επτά ζώα του παιχνιδιού, αλλά καθώς είναι κλειστές, οι παίκτες δεν ξέρουν ποτέ ποια φιγούρα ζώου είναι κρυμμένη στις κάρτες τους.

Το παιχνίδι ξεκινά και μόλις  όλοι οι παίκτες πάρουν από 12 κάρτες, οι υπόλοιπες κάρτες τοποθετούνται σε μια ανοικτή τράπουλα στο κέντρο του τραπεζιού, έτσι ώστε όλοι οι παίκτες να μπορούν να δουν το ζώο από την πάνω πάνω κάρτα. Σε κάθε κάρτα φαίνεται επίσης, η σχέση μεγέθους που έχουν τα ζώα μεταξύ τους, δηλαδή ότι το μυρμήγκι είναι το μικρότερο, έπειτα ακολουθεί το φίδι, ο βάτραχος, ο  σκαντζόχοιρος, η αλεπού, το ελάφι και τέλος το μεγαλύτερο όλων η αρκούδα.

Σε κάθε γύρο, οι παίκτες δηλώνουν αν πιστεύουν ότι η κάρτα που βρίσκεται πάνω πάνω στην κλειστή τράπουλα τους είναι μικρότερη, ίση ή μεγαλύτερη από την κάρτα που βρίσκεται ανοικτή στο κέντρο του τραπεζιού. Με άλλα λόγια, αν πιστεύουν ότι το ζώο που έχουν στην πάνω πάνω κάρτα της τράπουλας τους είναι μικρότερο, ίσο ή μεγαλύτερο από το ζώο της κάρτας που βρίσκεται ανοικτή στην κεντρική τράπουλα.

Αφού πουν τι πιστεύουν αποκαλύπτουν την κάρτα τους. Αν κάνουν λάθος τοποθετούν την κάρτα τους κλειστή πίσω στην τράπουλα τους, αλλά στο τέλος. Αν κάνουν σωστή μαντεψιά, μπορούν είτε να σταματήσουν εκεί είτε να συνεχίσουν με μια επόμενη μαντεψιά με την επόμενη κάρτα. Αλλά αν επιλέξουν να συνεχίσουν, τότε θα συγκρίνουν το ζώο που βρίσκεται πρώτο στην κλειστή τράπουλα τους, με το ζώο που μόλις αποκάλυψαν. Κάθε φορά που ένας παίκτης κάνει λάθος μαντεψιά, τοποθετεί αυτή ή αυτές τις κάρτες πάλι πίσω στην τράπουλα του, στο τέλος. Αν ωστόσο κάποιος παίκτης κάνει σωστή μαντεψιά, τότε τοποθετεί την κάρτα ή τις κάρτες που μάντεψε σωστά, πάνω πάνω στην κεντρική τράπουλα.

Νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να ξεφορτωθεί πρώτος τις κάρτες απ’ την τράπουλα του. Δηλαδή, ο παίκτης που θα κάνει τις περισσότερες σωστές μαντεψιές και θα τοποθετήσει τις κάρτες του στην κεντρική τράπουλα.

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …