Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Planet

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Planet

Η ζωή είναι έτοιμη να ξεπεταχτεί και να εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη. Στο Planet μικροί και μεγάλοι φίλοι καλούνται να πάρουν στα χέρια τους τον πλανήτη κυριολεκτικά και να διαμορφώσουν τις πλευρές του, προσθέτοντας περιοχές με βουνά, ερήμους και ωκεανούς για να φτιάξουν την γη όπως την γνωρίζουμε.

Θα πρέπει να χειριστούμε έξυπνα τις ηπείρους και το περιβάλλον έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μέρος για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των ζώων στον πλανήτη. Είναι στο χέρι μας κυριολεκτικά το αν θα ανθίζει η ζωή σε αυτόν εδώ τον πλανήτη.

Στο Planet κάθε παίκτης ξεκινάνε με έναν πυρήνα πλανήτη, ο οποίος είναι άδειος. Σε κάθε πλευρά του πολύπλευρου αυτού υπάρχουν μεταλλικές επιφάνειες έτοιμες να δεχτούν τα μαγνητάκια, βουνά, δάση και ωκεανούς έτσι ώστε σιγά σιγά να διαμορφώσουν τα εδάφη του. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο τρισδιάστατο παιχνίδι που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των μικρών μας φίλων.

Οι παίκτες ξεκινάνε το παιχνίδι παραθέτοντας κάτω μια σειρά από οκτάπλευρα πλακίδια σε 10 στήλες. Κάθε στοίβα έχει 5 σε ύψος. Στην συνέχεια οι παίκτες τοποθετούν κάρτες, ξεκινώντας κάτω από την στοίβα της τρίτης στήλης και δημιουργούν γραμμές. Τέλος κάθε παίκτης παίρνει μια κάρτα με το φυσικό του περιβάλλον την οποία και κρατάει κρυφή από τους υπόλοιπους παίκτες.

Σε κάθε γύρο, ο πρώτος παίκτης παίρνει την πρώτη στοίβα από πλακίδια και να απλώνει επάνω στο τραπέζι, ενώ παράλληλα επιλέγει να πάρει και ένα. Κάθε επόμενος δεξιόστροφα παίκτης, επιλέγει να πάρει και εκείνος ένα πλακίδιο, και αυτά που απομένουν, συλλέγονται και σχηματίζουν σταδιακά την στοίβα πλακιδίων για την τελευταία στήλη.

Από τον τρίτο γύρο και εμπρός οι μικροί μας φίλοι ανταγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει τις κάρτες κάτω από τα πλακίδια. Για να κερδηθεί μια κάρτα, πρέπει να εκπληρώσετε τις συνθήκες της (για παράδειγμα να έχετε την μεγαλύτερη έκταση ωκεανών δίπλα σε πάγο επάνω στον πλανήτη σας κ.α.). Εάν κανένας παίκτης δεν μπορεί να διεκδικήσει την κάρτα, τότε αυτή θα προστεθεί στην τελευταία στήλη με τις υπόλοιπες και θα μπορούν οι παίκτες να τις διεκδικήσουν τότε. Αν και στο τέλος του παιχνιδιού κανένας δεν μπορεί να την διεκδικήσει, τότε αφαιρείται από το παιχνίδι.

Το παιχνίδι διαρκεί για 12 γύρους και τότε οι παίκτες προχωράνε στο τελικό σκοράρισμα. Κάθε παίκτης φανερώνει την κάρτα στόχου του για να δει πόσο καλά τα κατάφερε στο παιχνίδι. Κάθε μικρός φίλος παίρνει έναν πόντο για κάθε ζώο που ταιριάζει στην κάρτα με το φυσικό περιβάλλον που έχει και 2 πόντους για κάθε τύπο που δεν ταιριάζει. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει το παιχνίδι. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ο παίκτης με τις περισσότερες κάρτες ζώων κερδίζει.

Το Planet είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Η εικονογράφηση στις κάρτες είναι υπέροχη με κάθε μια να φέρει ένα διαφορετικό ζώο όπου είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσει κανείς το περιβάλλον που αυτό προτιμάει. Επίσης ο δωδεκάπλευρος πλανήτης είναι κατασκευασμένος σωστά και το κουτί παρέχει ακόμα και έξτρα μεταλλικές πλάκες σε περίπτωση που κάποια σας πέσει. Η ποιότητα παράγωγης είναι πολύ καλή κάτι το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα ειδικά σε παιχνίδια που θα παίζουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους. Παρόλο που το βασικό design του παιχνιδιού είναι απλό, έχει αρκετή δόση στρατηγικής που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον η αναγνώριση μοτίβων και η δημιουργία του πλανήτη σταδιακά είναι δυο βασικά στοιχεία που θα προσφέρουν σημαντικά στους μικρούς μας φίλους. Τέλος το παιχνίδι δείχνει υπέροχο οπτικά και σίγουρα θα ελκύσει ακόμα περισσότερο τους μικρούς μας φίλους.

Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο unboxing  βίντεο μας παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …