Κεντρική / Board Games / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Dimension

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Dimension

Γεια σας φίλοι μου! Για αυτό τον μήνα θα σας προτείνω να παίξετε ένα ευχάριστο παιχνίδι puzzle το Dimension. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014. Μια παρτίδα κρατάει μόλις 30 λεπτά και παίζεται από 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας από 8 και πάνω.

Ο στόχος μας στο παιχνίδι είναι να τερματίσουμε πρώτοι! Σε αυτό το παιχνίδι puzzle έξι κάρτες στόχων ανοίγουν επάνω στο τραπέζι σε κάθε γύρο. Οι κάρτες αυτές καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν οι διάφορες χρωματιστές μπάλες η μία δίπλα και πάνω της άλλης, έτσι ώστε να σκοράρουν πόντους νίκης. Οι προκλήσεις που φέρουν οι κάρτες στόχων καθώς και ο διαφορετικός συνδυασμός τους κάθε φορά δεν είναι πάντα εύκολα θέματα να αντιμετωπίσει κάποιος. Το να λύσει κανείς το puzzle γρήγορα είναι σημαντικό, ωστόσο ακόμα πιο σημαντικό είναι σίγουρος ότι δεν έχει κάνει λάθη μιας και τα λάθη κοστίζουν πόντους νίκης στο τέλος κάθε γύρου.

Το Dimension είναι ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και καινοτόμες ιδέες που επεκτείνονται στις 3 διαστάσεις και εμπλέκουν 60 σφαίρες διάφορων χρωμάτων. Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα και έχουν στη διάθεση τους τον ίδιο χρόνο (που μετράται με κλεψύδρα) για να λύσουν το puzzle.

Όλοι προσπαθούν να τοποθετήσουν τις σφαίρες τους στο προσωπικό τους ταμπλό, το οποίο φέρει θέσεις ειδικές για να κρατάει σταθερές τις σφαίρες. Σταδιακά θα δημιουργείται μια πυραμίδα από σφαίρες η μία επάνω στην άλλη, Ωστόσο οι κάρτες στόχων πρέπει να τηρούνται. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείστε ακριβώς 2 πορτοκαλί σφαίρες ή οι μαύρες σφαίρες πρέπει να ακουμπάνε τις μπλε ή οι μαύρες και οι λευκές σφαίρες να μην ακουμπάνε μαζί ή οι λευκές να μην έχουν άλλες σφαίρες από επάνω τους.

Εκπληρώστε τους στόχους απέναντι στον χρόνο που κυλάει και τους αντιπάλους που προσπαθούν να σας κερδίσουν. Στο τέλος παίρνετε έναν πόντο για κάθε σφαίρα που βάλατε, και ένα bonus δείκτη αν χρησιμοποιήσατε όλα τα χρώματα αλλά χάνετε 2 πόντους για κάθε κάρτα στόχο που δεν εκπληρώσατε. Αποδείξτε στους αντιπάλους σας ότι είστε καλύτερο στο multitasking…

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Πένυ Κεφαλά

Η Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια και ιπποθεραπεύτρια. Στη δουλειά της συχνά έρχεται σε επαφή με παιδιά και ενήλικες με γνωστικές, κινητικές και άλλες δυσλειτουργίες. Της αρέσουν τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια, κυρίως όμως, αυτά που που κάνουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να γελάνε με την καρδιά τους.

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …