Κεντρική / Board Games / Destination X – Πρώτες εντυπώσεις από το παιχνίδι…

Destination X – Πρώτες εντυπώσεις από το παιχνίδι…

Το Destination X αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία που σίγουρα όμοια της δεν έχετε συναντήσει ξανά στο τραπέζι. Σε κάθε παρτίδα ένα παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του ρυθμιστή, παίζοντας τον κατάσκοπο που καταδιώκεται από τους υπόλοιπους.

Οι υπόλοιποι παίκτες, παίρνουν τον ρόλο των ντετέκτιβ που προσπαθούν να συνεργαστούν, να χρησιμοποιήσουν την αφαιρετική τους λογική και τις γεωγραφικές τους γνώσεις για να εντοπίσουν τον κατάσκοπο και την τοποθεσία στην οποία κρύβεται. Στην αρχή κάθε γύρου, έξι κάρτες προορισμού, τοποθετούνται ανοικτές στο κέντρο του τραπεζιού. Ο κατάσκοπος, επιλέγει μια τοποθεσία κρυφά και γυρίζει την σελίδα στο βοηθητικό κατασκοπικό βιβλίο του στην αντίστοιχη τοποθεσία.

 

Κάθε ντετέκτιβ παίρνει τρεις κάρτες πληροφοριοδότη και στην σειρά του παίζει μια τέτοια κάρτα προσπαθώντας να αντλήσει πληροφορίες για την τοποθεσία στην οποία κρύβεται ο κατάσκοπος. Ο κατάσκοπος, πρέπει τότε α εντοπίσει την κατάλληλη πληροφορία στο βοηθητικό του κατασκοπικό βιβλίο και να απαντήσει με ειλικρίνεια. Οι πληροφοριοδότες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για διάφορα θέματα γύρω από τον μυστικό προορισμό, όπως τον πληθυσμό, την βιομηχανία, την θρησκεία, την ιστορία, την οικονομία κ.ο.κ. της περιοχής που ερευνάται.

Αφού λοιπόν ο ντετέκτιβ παίξει μια κάρτα πληροφοριοδότη και πάρει τη σχετική απάντηση, πρέπει να απορρίψει μια από τις ανοικτές κάρτες τοποθεσίας από το τραπέζι. Ανά πάσα στιγμή, οι ντετέκτιβ μπορούν να αποφασίσουν να μαντέψουν την τοποθεσία του κατασκόπου. Εάν η μαντεψιά τους είναι σωστή, τότε οι ντετέκτιβ κερδίζουν το γύρο, εάν η μαντεψιά τους είναι λανθασμένη τότε κερδίζει προφανώς ο κατάσκοπος. Ένας άλλος τρόπος να κερδίσει ο κατάσκοπος είναι να τελειώσουν οι κάρτες πληροφοριοδότη στους ντετέκτιβ.

Για το λόγο αυτό, οι τελευταίοι καλούνται να κάνουν σωστή διαχείριση των μέσων που διαθέτουν και να μην σπαταλήσουν πολύτιμο χρόνο, αλλιώς ο κατάσκοπος θα τους ξεγελάσει και θα ξεφύγει. Η μεριά που θα πάρει πρώτη τρεις γύρους θα κερδίσει και την παρτίδα. Ας σημειωθεί εδώ ότι το παιχνίδι δεν απαιτεί γεωγραφικές γνώσεις για να παίξει κάποιος μιας και το Destination X είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, που μπορεί να παιχτεί σε ομάδες… To Destination X συνεχίζει να διατηρεί απλούς και κατανοητούς κανόνες και καταφέρνει μια βάση γεωπολιτικών πληροφοριών να την κάνει παιχνίδι παρέας και μάλιστα άκρως ενδιαφέρον, διασκεδαστικό αλλά και επιμορφωτικό παράλληλα. Κανόνες απλοί που εξηγούνται κυριολεκτικά σε δευτερόλεπτα και ροή γύρου αστραπιαία. Θα βρεθείτε να παίζεται πολλαπλές παρτίδες με τους φίλους σας σίγουρα. Μην το δείτε ως παιχνίδι γνώσεων γιατί δεν είναι καθόλου τέτοιο, απλά μέσα από την πρόταση party φέρει και πληροφορία και αυτό είναι σίγουρα ανάμεσα στα θετικά του. Αν και το κείμενο είναι ελάχιστο στις κάρτες, σίγουρα αν κάποιος δεν γνωρίζει αγγλικά ίσως χρειαστεί τη βοήθεια των υπολοίπων, ωστόσο αυτό δεν είναι πρόβλημα μιας και όλες οι κάρτες είναι ανοικτές στο κέντρο και εύκολα μπορούν οι υπόλοιποι να βοηθήσουν με την λίγη μετάφραση που χρειάζεται. Οι κάρτες είναι εξαιρετικής ποιότητας και ανθεκτικές ενώ το κουτί είναι γεμάτο από αυτές, κάτι που σίγουρα θα σας κάνει να μην παίξετε ποτέ το ίδιο παιχνίδι. Στα θετικά επίσης και η δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα και μεγάλο αριθμό παικτών στην παρτίδα. Όμορφη ιδέα και εκτέλεση με ένα θέμα που κερδίζει…

Περισσότερα για το παιχνίδι εδώ:

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …