Κεντρική / Board Games / Coyote – Πρώτες εντυπώσεις από το παιχνίδι…

Coyote – Πρώτες εντυπώσεις από το παιχνίδι…

Eνα καλό παιχνίδι παρέας έχει πάντα μια θέση σε κάθε σπίτι και το Coyote με τους απλούς κανόνες του και την γρήγορη ροή στον κάθε γύρο, έρχεται να αποτελέσει άλλη μια επαλήθευση του χρυσού κανόνα. Υπάρχουν πλέον πολλά παιχνίδια party εκεί έξω, ωστόσο μόνο λίγα μπορούν να ισχυριστούν σχεδόν μηδενικούς κανόνες και γρήγορο gameplay. Μείγμα επιτυχίας πάντα σε νέους στο hobby μας. Ειδικά όταν θέλουμε να δείξουμε σε άλλους νέους παίκτες διαφορετικά παιχνίδια.

Ο γύρος στο Coyote είναι εξαιρετικά απλός και εύκολος. Κάθε παίκτης παίρνει μια κάρτα την οποία και φοράει στο κεφάλι του με τη βοήθεια μιας ειδικής ελαστικής μπάντας, με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται φανερή τους υπόλοιπους παίκτες αλλά ποτέ στον ίδιο. Κάρτα αυτή συνήθως απεικονίζει ένα κρυφό αριθμό από ινδιάνους ή κάποια άλλη ειδική αξία. Η κάρτες μπορεί να φέρουν επάνω τους αξίες όπως 0, 1, 2, 3, 4, 5, 10, 15, 20 αλλά και -5, -10, όπως και τέσσερις ειδικού τύπου κάρτες που αλλάζουν ελαφρώς τους κανόνες.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαντέψετε πόσους ινδιάνους υπάρχουν επάνω στις κάρτες, κάθε φορά αυξάνοντας τον αριθμό που μαντεύετε, ωστόσο αποφεύγοντας να υπερβείτε την σωστή αξία και να μην σας πιάσουν, γιατί αλλιώς χάνετε. Αρκετές ειδικές κάρτες, υπάρχουν μέσα στην τράπουλα και κάθε φορά είναι βέβαιο ότι θα επιφυλάξουν μια έκπληξη για το παιχνίδι. Μη ξεχνάτε ότι ποτέ δε γνωρίζετε την αξία της κάρτας που φοράτε στο μέτωπο, οι άλλοι ωστόσο σας βλέπουν.

Στο γύρο του ο κάθε παίκτης παίκτης τραβάει μια κάρτα από την κεντρική τράπουλα και την τοποθετεί ανοικτή προς τα έξω στην ελαστική ινδιάνικη μπάντα που φοράει στο κεφάλι του, έτσι ώστε να τη βλέπουν οι υπόλοιποι και όχι ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα περιεχόμενα των καινούργιων εκδόσεων είναι καταπληκτικά, τόσο από τις κάρτες που είναι κομμένες σε σχήμα φτερών, όσο και τα όμορφα εικονογραφημένα τσεκούρια, οι ελαστικές πάντες κλπ. Αφού λοιπόν όλοι φορέσουν με αυτόν τον τρόπο μια κάρτα στο κεφάλι και κοιταχτούν, αναγνωρίζοντας τι έχουν οι υπόλοιποι παίκτες μπροστά τους, ξεκινάει ο πρώτος παίκτης (αυτός που μπορεί να κάνει το coyote που ουρλιάζει καλύτερα) και ανακοινώνει ένα νούμερο για τους πόσους ινδιάνους πιστεύει ότι κρύβονται συνολικά στα μέτωπα όλων των παικτών μαζί και με τη δικιά του.

Ο επόμενος παίκτης, πρέπει είτε να ανεβάσει την συνολική αξία, είτε να προκαλέσει τον προηγούμενο παίκτη λέγοντας την λέξη Coyote. Εμείς στην παρέα μας αλλάξαμε ελαφρώς τον κανόνα και ο παίκτης έπρεπε να μιμηθεί την κραυγή ενός Coyote, κάτι το οποίο όπως καταλαβαίνετε μας έκανε να γελάμε ακόμα περισσότερο. Όταν κάποιος λοιπόν καλέσει την μπλόφα (ή και όχι) του προηγούμενου παίκτη, τότε ο γύρος τελειώνει, όλοι ανοίγουν τις κάρτες τους και η συνολική αξία υπολογίζεται έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ο παίκτης είχε δίκιο ή όχι. Αν ο αριθμός είναι ίδιος ή και μεγαλύτερος από το νούμερο που μόλις είχε ανακοινωθεί τότε ο προηγούμενος παίκτης πιάστηκε στην μπλόφα του και πρέπει να πάρει ένα τσεκούρι και να το φορέσει και αυτό στο κεφάλι του., Αν η συνολική αξία ήταν μεγαλύτερη τότε ο παίκτες που προκάλεσε είχε άδικο και θα φορέσει εκείνος το τσεκούρι τιμωρίας. Στο τέλος οι όλες οι κάρτες ξεσκαρτάρονται και τοποθετούνται στο κάτω μέρος της κεντρικής τράπουλας. Όλοι οι παίκτες παίρνουν μια κάρτα και ένα νέος γύρος ξεκινάει. Όταν κάποιος παίκτης δεχθεί 3 τσεκούρια, τότε βγαίνει από το παιχνίδι και ο τελευταίο ζωντανός παίκτης είναι και ο νικητής της παρτίδας.

Διασκεδαστικό, αστείο και γεμάτο περίεργα κοιτάγματα ανάμεσα στους παίκτες, οι οποίοι φαίνονται εξαιρετικά αστείοι με τα φτερά και τα τσεκούρια στο κεφάλι. Σε όσους το έχουμε δείξει μέχρι στιγμής έφυγαν με θετικές εντυπώσεις από το τραπέζι, διότι αν και απλό δουλεύει άρτια και με την μπλόφα να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς το συνολικό νούμερο ανεβαίνει από γύρο σε γύρο μέχρι κάποιος να μην αντέξει την πίεση του να τον πιάσουν εκείνον μετά και να αναγκαστεί να προκαλέσει τον προηγούμενο από αυτόν παίκτη. Τολμήστε λοιπόν να βγάλετε τα τσεκούρια στο τραπέζι και μη ξεχάσετε φυσικά να βγάλετε αναμνηστική φωτογραφία τις αστείες ινδιάνικες φιγούρες σας…

Περισσότερα για το παιχνίδι εδώ:

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …