Κεντρική / Board Games / Copenhagen – Review & Casual Chat
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Copenhagen – Review & Casual Chat

Αφού έχουμε εξηγήσει το παιχνίδι σε άλλο βίντεο και αφού έχουμε επίσης καταγράψει ζωντανά την παρτίδα που παίξαμε σε άλλο βίντεο πάλι, εδώ καταγράφουμε  τις εντυπώσεις που μας άφησε το παιχνίδι. Κάποιοι από εμάς το έχουν δοκιμάσει μόνο μια φορά ενώ άλλοι πολλές περισσότερες, σε κάθε περίπτωση όμως μιας και ο καθένας μας εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν. Φυσικά και οι γνώμες μας είναι υποκειμενικές και αποτελούν προσωπικές απόψεις, σε κάποια σημεία θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας αλλά και με εσάς ενώ σε άλλα θα διαφωνήσουμε, ωστόσο ένα πράγμα είναι σαφές και ξεχειλίζει μέσα από κάθε λεπτό της κουβέντας, ότι ο διάλογος και η συζήτηση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο καθένας μπορεί να βγάλει παρακολουθώντας την τα δικά του συμπεράσματα σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια…

  • Άρης: “Το παιχνίδι είναι αρκετά light, το παιχνίδι προσφέρεται για να περάσεις καλά, προσωπικά αν θέλεις στρατηγική πιστεύω παίξε καλύτερα κάτι άλλο. Πιστεύω περνάς ευχάριστα 20 λεπτά, όπως σου βγει χωρίς να ασχοληθείς πολύ με το τι κάνουν οι άλλοι. Σίγουρα family game και σίγουρα για ηλικίες από 7-8 και πάνω. Είναι μια κατηγορία παιχνιδιών τα οποία έρχονται στο τραπέζι πολύ εύκολα. Πολύ ευχάριστο και νομίζω, Ok, άνετα θα ξανάπαιζα μια παρτίδα ακόμα…”
  • Δημήτρης: “Εμένα μου θυμίζει στην απλότητα το BarenPark και συνδυάζει και αυτό στοιχεία tetris. Επίσης στη διαχείριση των καρτών μου θύμισε αντίστοιχα το Ticket to Ride, αλλά με όριο καρτών εδώ στο χέρι. Εμένα μου άρεσε  γιατί μου αρέσει πολύ το tetris, γενικά πολύ γρήγορο και απλά πρέπει να κοιτάς πόσο γρήγορα το πάνε οι άλλοι για να προσαρμοστείς και εσύ. Πολύ απλό, πολύ εύκολο, πολύ ωραίο. Για μένα το μόνο αρνητικό, η τιμή του…”
  • Τόλης: “Εγώ νομίζω ότι όλα αυτά τα παιχνίδια τα οποία φέρουν μια ιδέα που την ξέρει εκατομμύρια κόσμος, εδώ την τοποθέτηση πλακιδίων όπως στο tetris, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είναι πολύ προσιτό στους πάντες, το καθιστά πάρα πού εύκολο, 5 λεπτά κανόνες, με αποτέλεσμα να το έχω παίξει ακόμα και με παιδί 6 ετών, χωρίς τα ειδικά πλακίδια. Τέλος διαπίστωσα ότι παίζει πολύ καλά και με 2 και με 3 και με 4 παίκτες, ενώ μιας και έχει πολύ χρώμα και είναι όμορφο στο μάτι θα το έλεγα family 100%, θα το βγάλεις τόσο εύκολα στο τραπέζι που θα βγάλει σίγουρα τα λεφτά του…”
  • Βαγγέλης: “Αρκετά καλό, σε όλους αρέσει το tetris, μας το θύμισε αρκετά. Το βρήκα γρήγορο, με εύκολους κανόνες ενώ σε βάζει σε σκέψη αν θα πρέπει να παίξεις γρήγορα τις κάρτες σου ή να καθυστερήσεις. Σε γενικές γραμμές πολύ ενδιαφέρον. Πρέπει να κοιτάξεις τι κάνουν οι άλλοι, αν για παράδειγμα το τρέξουν το παιχνίδι, τότε πρέπει να το τρέξεις και εσύ. Από στρατηγική, νομίζω έχεις πλεονέκτημα αν προλάβεις και πάρεις μεγάλα tiles που πιάνουν χώρο…”

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το να δει ζωντανά μια παρτίδα.  Η ομάδα του επιτραπαίζουμε μόλις ετοίμασε  ένα νέο Live Playthrough Video για το Copenhagen. Σε αυτήν την παρτίδα που διάρκεσε περίπου 23 λεπτά οι παίκτες που συμμετείχαν επέλεξαν τα παρακάτω χρώματα: Άρης (μπλε),  Δημήτρης (κίτρινο), Τόλης (κόκκινο) & Βαγγέλης (πράσινο). Τελικό score Άρης (7 VPs),  Δημήτρης (12 VPs), Τόλης (9 VPs) & Βαγγέλης (7 VPs) link ΕΔΩ.

Για περισσότερο υλικό, κανόνες, ζωντανή παρτίδα και συζήτηση γύρω από την γνώμη μας για το παιχνίδι που παίξαμε, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω links για τα αντίστοιχα videos:

  • Δείτε πως παίζει το παιχνίδι στο How to Play Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε όλη την πατρίδα που παίξαμε ζωντανά στο LIVE Playthrough Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε τη συζήτηση που κάναμε μετά, στο Review & Casual Chat Video μας ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Copenhagen, από τον σχεδιαστή Asger Harding GranerudDaniel Skjold Pedersen. Ένα παιχνίδι για 2-4 παίκτες διάρκειας περίπου 20-40 λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το ευχάριστο παιχνίδι puzzle για όλη την οικογένεια και εύκολους κανόνες, ωραία περιεχόμενα και μηχανισμούς που βγάζουν νόημα από τον πρώτο κιόλας γύρο…

Η μεγαλύτερη πόλη της Δανίας η Κοπεγχάγη (Copenhagen) είναι γεμάτη κανάλια και λιμάνια και μέρος του  “Nyhavn” (Νέο Λιμάνι) και είναι διάσημη για τα πολύχρωμα σπίτια δίπλα στο νερό. Στο παιχνίδι Copenhagen οι παίκτες πρέπει να σχεδιάσουν τις προσόψεις στα σπίτια τους, έτσι ώστε να ταιριάξουν στην αισθητική του λιμανιού. Κάνοντας χρήση των καρτών από το τραπέζι, οι παίκτες παίρνουν τα αντίστοιχα χρωματιστά κομμάτια τύπου “tetris” και τα τοποθετούν στην πρόσοψη του σπιτιού τους για να το ομορφύνουν. Καλύπτοντας συγκεκριμένες θέσεις στο προσωπικό τους ταμπλό, οι παίκτες κερδίζουν επιπλέον ικανότητες για το υπόλοιπο παιχνίδι. Κάποια κομμάτια περιέχουν και παράθυρα στην πρόσοψη τους και αυτά είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους παίκτες μιας και δίνουν περισσότερους πόντους νίκης…

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Maquis – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …