Κεντρική / Board Games / 5 Επιτραπέζια Παιχνίδια που ΔΕΝ θέλω να παίξω ξανά

5 Επιτραπέζια Παιχνίδια που ΔΕΝ θέλω να παίξω ξανά

Ας μιλήσουμε για 5 διαλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια που δεν θα ήθελα να παίξω ξανά. Είναι περίεργο γιατί ακούγεται σαν μια αρνητική πεντάδα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχουν τέτοια παιχνίδια τα οποία είτε δεν τους άρεσαν καθόλου, είτε γιατί στην συνέχεια είδαν ότι είχαν να δουν από αυτά τα παιχνίδια, είτε γιατί βγήκαν άλλα παιχνίδια που τα αντικατέστησαν και θα προτιμήσουμε στη θέση τους να παίξουμε κάτι άλλο. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα παιχνίδια αυτά είναι κακά παιχνίδια, ίσως κάποια από αυτά να έχουν κάποιες αρνητικές πτυχές, επίσης ίσως τα παιχνίδια που θα αναφέρουμε να είναι αγαπημένα σε άλλους, ωστόσο αυτή εδώ η πεντάδα είναι υποκειμενική και αναφέρεται στην προσωπικές μας προτιμήσεις. Κάντε CLICK επάνω στο εξώφυλλο του κάθε παιχνιδιού, για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για το παιχνίδι, videos και πλούσιο υλικό…

1Troyes… Στο Troyes, οι παίκτες αναδημιουργούν τέσσερις αιώνες ιστορίας αυτής της διάσημης πόλης της περιοχής Champagne της Γαλλίας. Κάθε παίκτης διαχειρίζεται το τμήμα του πληθυσμού του (που αντιπροσωπεύεται από μια ομάδα ζαριών) και το χέρι των καρτών του, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους τρεις κύριους τομείς της πόλης: θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές. Οι παίκτες μπορούν επίσης να προσφέρουν χρήματα στον πληθυσμό των αντιπάλων τους για α τους χρησιμοποιήσουν και φυσικά για νααποκτήσουν περισσότερη φήμη και πόντους νίκης! Οι παίκτες μπορούν να στείλουν τα ζάρια τους για να: Βοηθήσουν στις εργασίες στον καθεδρικό ναό, καταπολέμησουν την ατυχία, να εργαστούν στην πόλη και σε άλλες τέτοιες εργασίες που θα βοηθίσουν την ευημερία της οικογένειάς τους… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα οικονομικό παιχνίδι τοποθέτησης εργατών με ζάρια το οποίο καλεί τους παίκτες να εργαστούν για την ευημερία της πόλης τους καθώς και της οικογένειας τους, από τον σχεδιαστή Alain OrbanSébastien DujardinXavier Georges το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία DiceEconomicMedieval, SoloStrategy.

2The Mind… Το The Mind είναι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Είναι ένα πείραμα, ένα ταξίδι, μια ομαδική εμπειρία, στην οποία δεν μπορείτε να ανταλλάξετε πληροφορίες, ωστόσο θα γίνετε ένα στην προσπάθεια της ομάδας σας να κερδίσετε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Η τράπουλα του The Mind περιέχει 100 κάρτες αριθμημένες από το 1 έως το 100 και μέσα στην παρτίδα οι παίκτες θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν 12, 10, ή 8 επίπεδα δυσκολίας αντίστοιχα για 2, 3 ή 4 παίκτες. Σε κάθε επίπεδο ένας παίκτης λαμβάνει τότες κάρτες από την τράπουλα, όσο το νούμερο του επιπέδου. Για παράδειγμα 1 κάρτα στο πρώτο επίπεδο, 2 κάρτες στο δεύτερο επίπεδο, 3 κάρτες στο τρίτο επίπεδο κ.ο.κ. Οι παίκτες πρέπει συνολικά και ταυτόχρονα (σε πραγματικό χρόνο) να παίξουν τις κάρτες τους στο κέντρο του τραπεζιού σε μια στοίβα από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο νούμερο, ωστόσο υπάρχει μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια, δεν μπορείτε καθόλου να επικοινωνήσετε ο ένας με τον άλλον με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να δείξετε, ή να υπονοήσετε τι κάρτες κρατάτε. Απλά κοιτάτε ο ένας τον άλλον στα μάτια και όταν νιώσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή κατεβάζετε τη χαμηλότερη σας κάρτα. Εάν κανένας παίκτης δεν κρατάει μεγαλύτερο νούμερο, τέλεια, το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά. Εάν τουλάχιστον ένας παίκτης κρατάει κάρτα με μικρότερο νούμερο από αυτό που μόλις παίχτηκε στο τραπέζι, τότε όλοι οι παίκτες ξεσκαρτάρουν ανοικτές όλες τις κάρτες με μικρότερη αξία από αυτή που παίχτηκε και οι παίκτες χάνουν μια ζωή. Ξεκινάτε το παιχνίδι με τόσες ζωές όσο και ο αριθμός των παικτών που παίζουν στην παρτίδα. Εάν η ομάδα σας χάσει όλες τις ζωές της τότε χάνετε το παιχνίδι. Επιπλέον ξεκινάτε το παιχνίδι με ένα shuriken, και αν όλοι συμφωνούν να χρησιμοποιήσουν το shuriken, τότε κάθε παίκτης ξεσκαρτάρει για βοήθεια το χαμηλότερο του νούμερο ανοικτό μπροστά του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο σε όλους πληροφορία για το τι ήταν το χαμηλότερο που κράταγε και βοηθώντας έτσι την ομάδα να φτάσει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην νίκη. Στην πορεία του παιχνιδιού καθώς θα εκπληρώνετε διάφορα επίπεδα, θα έχετε την επιβράβευση να κερδίσετε κάποιο shuriken ή ακόμα και επιπλέον ζωή. Εάν καταφέρετε να εκπληρώσετε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού κερδίζετε. Εάν θέλετε ακόμα δυσκολότερο επίπεδο, μπορείτε να παίξετε το The Mind ξεσκαρτάρωντας τις κάρτες που παίζετε κλειστές σε μια στοίβα. Δεν κοιτάτε τις κάρτες παρά συνολικά μόνο στο τέλος του γύρου για να δείτε αν κερδίσατε η όχι το επίπεδο και αν όχι χάνετε κανονικά ζωές για όποιες λάθος κινήσεις… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα φαινομενικά απλό παιχνίδι με εύκολους κανόνες που βασίζεται στη χημεία ανάμεσα στους παίκτες. αστείο, εξαιρετικά πρωτότυπο, ίσως όχι για όλους αλλά σίγουρα μοναδικό, από τον σχεδιαστή Wolfgang Warsch, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 παίκτες, διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία Card Games NumbersParty.

3Nemo’s War (Second Edition)Το κλασικό μυθιστόρημα του Jules Verne Twenty Thousand Leagues Under the Sea αφηγείται την ιστορία του καπετάνιου Νέμο και του εκπληκτικού πλοίου του, του Ναυτίλου. Η δεύτερη έκδοση του Nemo’s War, η δημοφιλής δυνατότητα για solo της Victory Point Games από τον σχεδιαστή Chris Taylor, είναι μια βελτιωμένη μορφή του παχινιδιού, με εκτυπώσεις μαζικής παραγωγής και εκπληκτικό art και γραφικά από τον δημοφιλή Ian O’Toole. Το παιχνίδι τοποθετεί τους παίκτες στο έτος 1870, οπου ταξιδεύουνσε αυτό το καταπληκτικό ηλεκτρικό υποβρύχιο, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Captain Nemo καθώς ταξιδεύουν πέρα ​​από τις θάλασσες σε αποστολές επιστήμης, εξερεύνησης και πολέμου… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα παιχνίδι βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βέρν και τις περιπέτειες που caπταιν Nemo. που έχει ωστόσο συσανάλογα πολύ τύχη για την πολυπλοκότητα του, από τον σχεδιαστή Chris Taylor, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει 1-4 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία AdventureExplorationNauticalNovel BasedScience FictionSoloTravelWargames.

4Zombicide… Το Zombicide είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός επιζώντος – ο καθένας με μοναδικές ικανότητες – και εκμεταλλεύονται τόσο τις δεξιότητές τους όσο και τη δύναμη της ομαδας ενάντια στις αδιανόητες ορδές των undead! Τα ζόμπι είναι προβλέψιμα, ηλίθια αλλά θανατηφόρα, ελέγχονται από απλούς κανόνες και ένα deck. Δυστυχώς για εσάς, υπάρχουν πολύ περισσότερα ζόμπι από ό, τι έχετε σφαίρες. Βρείτε όπλα, σκοτώστε ζόμπι. Όσο περισσότερα ζόμπι σκοτώνετε, τόσο πιο έμπειροι θα γίνετε. Όσο πιο έμπειροι γίνετε, τόσο περισσότερα ζόμπι θα εμφανίζονται. Η μόνη διέξοδος είναι το Zombicide! Παίξτε δέκα σενάρια σε διαφορετικούς χάρτες από τα περιλαμβανόμενα modular πλακίδια χάρτη, κατεβάστε νέα σενάρια από τον ιστότοπο του σχεδιαστή ή δημιουργήστε το δικό σας! Αυτό είναι απλώς ένα υπέροχο παιχνίδι για τους λάτρεις των ζόμπι… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα συνεργατικό παιχνίδι με zombies, εντυπωσιακή παραγωγή και εξαιρετικά απλούς κανόνες, από τον σχεδιαστή Jean-Baptiste LullienNicolas RaoultRaphaël Guiton, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 1 έως 6 παίκτες, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία CooperativeHorrorMiniature GamesSoloZombies.

5Space Cadets… Είναι το δια βίου όνειρό σας – να συμμετάσχετε στο Star Patrol και να είστε μέλος του πληρώματος ενός διαστρικού Starship. Έχετε εργαστεί σκληρά, αποφοιτήσατε από την ακαδημία και λάβατε την πρώτη σας εργασία ως μέρος μιας ομάδας νέων προσλήψεων, με αυτοπεποίθηση στην εκπαίδευσή σας και έτοιμοι να δοκιμάσετε. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά καθώς είστε έτοιμοι για οτιδήποτε… Είστε οι διαστημικοί μαθητές, Space Cadets. Το Space Cadets είναι ένα διασκεδαστικό και ξέφρενο παιχνίδι συνεργασίας για 3-6 παίκτες που αναλαμβάνουν τους ρόλους του Bridge Officer ενός Starship. Κάθε αξιωματικός πρέπει να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη εργασία του, προκειμένου η ομάδα να ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή. Μέσα στο παιχνίδι μπορεί να έχετε τον ρόλο των: Helmsman, σχεδιάζοντας την πορεία του πλοίου μέσω αστεροειδών πεδίων και νεφελωμάτων. Μηχανικός, χρησιμοποιώντας ντόμινο για να έχει αρκετή ισχύ σε κάθε σύστημα. Χειριστής όπλων, ολοκληρώνοντας παζλ για να φορτώσετε τις τορπίλες και ρίχνοντας ένα δίσκο σε ένα κομμάτι για να τα ξεκινήσετε. Shield Officer, χρησιμοποιώντας πλακίδια για να σχηματίσετε χέρια πόκερ για να αποκτήσετε τις ισχυρότερες ασπίδες. Sensor Officer, χρησιμοποιώντας την αίσθηση της αφής για να σαρώσετε και να κλειδώσετε τους στόχους του εχθρού. Captain, ορίζοντας το σχέδιο και φροντίζοντας ότι όλοι παραμένουν συγκεντρωμένοι και κάνουν τη δουλειά τους. Εάν το πλήρωμά σας μπορεί να συνεργαστεί για να επιτύχει τους στόχους της αποστολής, μπορείτε απλά να φτάσετε στο σπίτι με ένα κομμάτι… Για εμάς εδώ στο Επιτραπαίζουμε ένα παιχνίδι πραγματικού χρόνου με στοιχεία puzzle γύρω από τις πρώτες αποστολές μια ομάδας απόφητων της διαστημικής σχολής, από τον σχεδιαστή Brian EngelsteinGeoff EngelsteinSydney Engelstein, το παιχνίδι μπορεί να φιλοξενήσει από 3 έως 6 παίκτες, διαρκεί περίπου 120 λεπτά και ανήκει στην κατηγορία CooperativeActionDexterityPuzzleReal TimeScience FictionSpace ExplorationThematic.

Πείτε μας τα δικά σας προτεινόμενα παιχνίδια για αυτήν την κατηγορία (σχεδόν με βεβαιότητα) η συνέχεια θα είναι γεμάτη με δείκτες, ζάρια, μινιατούρες και πολύ μα πολύ παιχνίδι. Πήγαινε Παίξε…

Για περισσότερες 5άδες από Επιτραπέζια Παιχνίδια πατήστε την εικόνα παρακάτω:

games-list-latest-games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …