Κεντρική / Board Games / Wreck Raiders – Review & Casual Chat
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Wreck Raiders – Review & Casual Chat

Αφού έχουμε εξηγήσει το παιχνίδι σε άλλο βίντεο και αφού έχουμε επίσης καταγράψει ζωντανά την παρτίδα που παίξαμε σε άλλο βίντεο πάλι, εδώ καταγράφουμε  τις εντυπώσεις που μας άφησε το παιχνίδι. Κάποιοι από εμάς το έχουν δοκιμάσει μόνο μια φορά ενώ άλλοι πολλές περισσότερες, σε κάθε περίπτωση όμως μιας και ο καθένας μας εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν. Φυσικά και οι γνώμες μας είναι υποκειμενικές και αποτελούν προσωπικές απόψεις, σε κάποια σημεία θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας αλλά και με εσάς ενώ σε άλλα θα διαφωνήσουμε, ωστόσο ένα πράγμα είναι σαφές και ξεχειλίζει μέσα από κάθε λεπτό της κουβέντας, ότι ο διάλογος και η συζήτηση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο καθένας μπορεί να βγάλει παρακολουθώντας την τα δικά του συμπεράσματα σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια…

  • Άρης: “Εξαιρετική παραγωγή, όπως εξαιρετικά χαμηλό downtime ανάμεσα στους γύρους των παικτών, σχεδόν ανύπαρκτο. Μου αρέσουν τα παιχνίδια που βγάζουν λίγο στρατηγική στα υψηλά player count, χωρίς να βαραίνει πολύ. Στα θετικά του και η επιλογή για Solo και πολύ πολύ ευχάριστα για έναν παίκτη. Με non gamers, το έβγαλα, μετά από το Oceanos του Antoine Bauza και μου είπαν ότι είναι καλύτερο, προσφέρει λίγο σκέψη παραπάνω και ένοιωσα ότι κάτι κάνουν παραπάνω. Με τις κόρες μου θα το παίζαμε άνετα. Είναι παιχνίδι που πιστεύω ότι αξίζει στην κατηγορία του…”
  • Βαγγέλης: “Μου φάνηκε εύκολα γενικά, νομίζω θα μπορούσα να το βγάλω σαν family ή σε non gamers, ωστόσο με αρκετά στοιχεία για να το ευχαριστηθώ και εγώ. Οπτικά πάρα πολύ ωραίο με ωραία παρουσία στο τραπέζι και πολύ προσεγμένη παραγωγή. Table presence καλό, aesthetics πολύ ωραία και ροή πολύ καλή, δεν αισθάνθηκα να περιμένω μέχρι να έρθει ο γύρος μου και τέλος μπορείς να το παίξεις πολύ χαλαρά για να περάσεις απλά ωραία ή και πολύ πιο προσεκτικά για να μη δίνεις όσο μπορείς bonus θησαυρούς στους άλλους και να τους βοηθάς…”
  • Δημήτρης: “Απλό, γρήγορο και έχει ενδιαφέρον γιατί έχει interaction μεταξύ των παικτών. Πολλοί απλοί κανόνες, γρήγορο και απλό. Χαμηλό complexity ωστόσο έχει σημασία να προσέχεις που βάζεις τους δύτες σου γιατί βοηθάς τους υπόλοιπους παίκτες…”
  • Τόλης: “Και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ στο μάτι, όταν είχε πρώτοκυκλοφορήσει το οπτικό ήταν από τα πρώτα πράγματα που με είχαν κεντρίσει. Αυτό το είδος πολυπλοκότητας παιχνιδιών που είναι λίγο πάνω από τα απλά family, μου αρέσουν πάρα πολύ, Είναι τόσο απλό ώστε να μπορούν να το παίξουν όλοι αλλά παράλληλα είναι και τόσο σύνθετο που στην πρώτη σου παρτίδα αν δε σκεφτείς λίγο παραπάνω, άνετα θα χάσεις από τους υπόλοιπους. Μου αρέσει το interaction του γιατί δεν είναι επιθετικό απέναντι στους άλλους παίκτες …”

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το να δει ζωντανά μια παρτίδα.  Η ομάδα του επιτραπαίζουμε μόλις ετοίμασε  ένα νέο Live Playthrough Video για το Wreck Raiders. Σε αυτήν την παρτίδα που διάρκεσε περίπου 45 λεπτά οι παίκτες που συμμετείχαν επέλεξαν τα παρακάτω χρώματα: Άρης (κόκκινο),  Βαγγέλης (μοβ), Δημήτρης (κίτρινο) & Τόλης (πράσινο). Τελικό score Άρης (68 VPs),  Βαγγέλης (43 VPs), Δημήτρης (33 VPs) & Τόλης (60 VPs) link ΕΔΩ.

Για περισσότερο υλικό, κανόνες, ζωντανή παρτίδα και συζήτηση γύρω από την γνώμη μας για το παιχνίδι που παίξαμε, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω links για τα αντίστοιχα videos:

  • Δείτε πως παίζει το παιχνίδι στο How to Play Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε όλη την πατρίδα που παίξαμε ζωντανά στο LIVE Playthrough Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε τη συζήτηση που κάναμε μετά, στο Review & Casual Chat Video μας ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Wreck Raiders, από τον σχεδιαστή Josh CappelTim W. K. Brown. Ένα παιχνίδι για 1-5 παίκτες διάρκειας περίπου 45-60 λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 10 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το ευχάριστο παιχνίδι ζαριών και συλλογής set για όλη την οικογένεια, με κανόνες και gameplay τέτοιο ώστε να το ευχαριστηθούν και οι περισσότερο έμπειροι gamers…

Βουτήξτε στην λαμπερή θάλασσα για να εντοπίσετε και να ανασύρετε εξωτικούς θησαυρούς από τον πυθμένα του βυθού, μέσα από μια σειρά από γειτονικά ναυάγια πλοίων. Στείλτε τους δύτες σας στον βυθό, αλλά προσέξτε, μιας και αν βρεθείτε πολύ κοντά στους δύτες των υπόλοιπων παικτών, τότε θα μπορέσουν να έχουν και αυτοί πρόσβαση στο είδος των θησαυρών που ανεβάζετε στην επιφάνεια. Μαζέψτε κειμήλια και σπάνια αντικείμενα, για να τα εκθέσετε σε εκθέσεις μουσείου, ενώ παράλληλα θα κατασκευάζετε τα πιο εντυπωσιακά ενυδρεία με όλα τα καλά της θάλασσας, για την προσωπική σας συλλογή. Το Wreck Raiders είναι ένα καινοτόμο παιχνίδι επιλογής ζαριών και τοποθέτησης εργατών στο βυθό. Επιλέξτε από το σύνολο των διαθέσιμων ζαριών σε κάθε γύρο και στείλτε έναν από τους δύτες σας στο αντίστοιχο νούμερο σε ένα από τα ναυάγια, εάν φυσικά η θέση είναι διαθέσιμη και όχι κατειλημμένη. Επιλέξτε προσεκτικά το νούμερο γιατί κάθε κίνηση σας μπορεί να βοηθάει τους αντιπάλους σας, δίνοντας τους απλόχερα επιπλέον θησαυρούς για τις συλλογές τους. Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη διπλανή παραλία για να μαζέψετε όστρακα, κοχύλια και αστερίες για τα μοναδικά ενυδρεία που ετοιμάζετε. Όταν το παιχνίδι τελειώσει, θα κερδίσετε νομίσματα για τα εκθέματα σας, το θησαυροφυλάκιο σας με τους προσωπικούς σας θησαυρούς καθώς και για την συλλογή σας από τα ενυδρεία σας. Ο παίκτης με τα περισσότερα νομίσματα θα είναι και ο νικητής του παιχνιδιού…

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Maquis – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …