Κεντρική / 2 Player Games / SOLO GAMER: Triplock

SOLO GAMER: Triplock

Γεια και χαρά σας φίλοι του Επιτραπαίζουμε Magazine! Σε αυτό το τεύχος σας έχω ένα μικρό παιχνιδάκι που θα ταιριάξει γάντι σε όσους αρέσκονται στα puzzle games. Δεν είναι άλλο από το triplock το οποίο μας έρχεται από την Chip Theory games.

Το παιχνίδι είναι για έναν ή δύο παίκτες αλλά φυσικά εμάς θα μας απασχολήσει η σόλο εκδοχή του.  Μιλάμε για ένα abstract επιτραπέζιο σε μικρό κουτάκι με καταπληκτική ποιότητα components όπως μας έχει συνηθίσει η εν λόγο εταιρεία.

7 χαρακτήρες με μια διαφορετική special ιδιότητα ο καθένας, θα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν μία σειρά πολύπλοκων κλειδαριών, για την ακρίβεια 4, στο “the station” που  αναπαριστά κατά κάποιο τρόπο τον αντίπαλο μας και είναι το σόλο σενάριο του βασικού πακέτου. Για να τα καταφέρουν θα χρειαστούν πολύ καλή μνήμη αλλά και να χρησιμοποιήσουν έξυπνα και την κατάλληλη στιγμή τις ιδιότητες τους.

Πάμε να δούμε με μια γρήγορη ματιά τα περιεχόμενα και το πώς τρέχει μια παρτίδα. Ανοίγοντας το πανέμορφο κουτάκι, θα βρούμε chips 11,5gr που αναπαριστούν τα γρανάζια της κλειδαριάς με πανέμορφα σχέδια, ένα deck καρτών απαράμιλλης ποιότητας, αδιάβροχες  και από υλικό που μάλλον είναι pvc,  δύο custom ζάρια και ένα επιπλέον, και τέλος ένα player mat που πάνω σε αυτό θα τοποθετηθούν οι μάρκες με συγκεκριμένο τρόπο που μας υποδεικνύει το setup. Ξεκινάμε διαλέγοντας τον χαρακτήρα με τον οποίο θα ξεκινήσουμε ή το κάνουμε στην τύχη και είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε να λύσουμε-ξεκλειδώσουμε την πρώτη κλειδαριά.

Πάνω στο Player mat τοποθετούνται 4 σετ από τρεις μάρκες το καθένα που η μεσαία είναι το ένα από τα 4 γρανάζια της κλειδαριάς, έχοντας δύο διαφορετικά «αντικείμενα» σε κάθε πλευρά. Για παράδειγμα ένα ελατήριο στην μία πλευρά και ένα μοχλό στην άλλη και κάθε μάρκα έχει διαφορετικό συνδυασμό. Άρα 8 διαφορετικά σύμβολα. Από πάνω και κάτω από τις μεσαίες μάρκες τοποθετούμε άλλες δύο σαν «καπάκια».

Η κάθε μία από τις 4 κλειδαριές που πρέπει να «ξεκλειδώσουμε» έχει λίγο διαφορετικούς κανόνες για το πώς τρέχει η παρτίδα και φυσικά διαφορετικό αριθμό γύρων που πρέπει να το καταφέρουμε και είναι αυξανόμενης δυσκολίας. Αυτό που στην ουσία όμως πρέπει να κάνουμε, είναι να τοποθετήσουμε την ακολουθία της κλειδαριάς που θέλουμε να ξεκλειδώσουμε όπως ακριβώς φαίνεται στην κάρτα του επιπέδου που παίζουμε. Τι κάνουμε λοιπόν στον γύρο μας;

Στον γύρο μας μπορούμε να κάνουμε τα εξής. Να ρίξουμε τα δύο custom ζάρια που μας δείχνουν τι ενέργειες μπορούμε να κάνουμε. Αυτές με μια γρήγορη ματιά είναι, να σηκώσουμε δύο chips και να δούμε τα σύμβολα από κάτω, να γυρίσουμε ανάποδα ένα γρανάζι ώστε να είναι πάνω η άλλη όψη, να αλλάξουμε την θέση δύο «πακέτων καρτών», να πετάξουμε εντελώς ένα καπάκι ώστε να βλέπουμε το σύμβολο από το βασικό chip και τέλος να δηλώσουμε ότι επιλύσαμε τον γρίφο-κλειδαριά και να σηκώσουμε τα καπάκια δείχνοντας ότι τα έχουμε βάλει στην σωστή σειρά και με την σωστή όψη. Αν το καταφέρουμε περνάμε στην επόμενη κάρτα και στο επόμενο επίπεδο. Φυσικά δεν παίζουμε μόνο εμείς αλλά και ο αντίπαλος, το παιχνίδι δηλαδή  που μας κάνει την ζωή δύσκολη γιατί μας αλλάζει την σειρά, μας κάνει flip τα chips κτλ και αυτό αλλάζει και δυσκολεύει να το προβλέψουμε ανάλογα το επίπεδο.

Μία παρτίδα διαρκεί 15 λεπτάκια και έχουν βγει ήδη τρία σόλο εξπάνσιον. Αυτό το μικρό παιχνιδάκι θα αρέσει σίγουρα σε αυτούς που τους αρέσει να λύνουν γρίφους και να χρησιμοποιούν την μνήμη τους. Ιδανικό λόγο του μικρού πακέτου και του λίγου χώρου που πιάνει καθώς και το στήσιμο που έχει που δεν χρειάζεστε πάνω από 2 λεπτά, για να το πάρετε μαζί σας στο καράβι ή στο τραίνο όταν ταξιδεύετε και θέλετε κάτι μικρό για να περάσει η ώρα. Μέχρι το επόμενο τεύχος, καλές σόλο παρτίδες!

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …