Κεντρική / Board Games / Res Arcana – Review & Casual Chat
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Res Arcana – Review & Casual Chat

Αφού έχουμε εξηγήσει το παιχνίδι σε άλλο βίντεο και αφού έχουμε επίσης καταγράψει ζωντανά την παρτίδα που παίξαμε σε άλλο βίντεο πάλι, εδώ καταγράφουμε  τις εντυπώσεις που μας άφησε το παιχνίδι. Κάποιοι από εμάς το έχουν δοκιμάσει μόνο μια φορά ενώ άλλοι πολλές περισσότερες, σε κάθε περίπτωση όμως μιας και ο καθένας μας εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν. Φυσικά και οι γνώμες μας είναι υποκειμενικές και αποτελούν προσωπικές απόψεις, σε κάποια σημεία θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας αλλά και με εσάς ενώ σε άλλα θα διαφωνήσουμε, ωστόσο ένα πράγμα είναι σαφές και ξεχειλίζει μέσα από κάθε λεπτό της κουβέντας, ότι ο διάλογος και η συζήτηση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο καθένας μπορεί να βγάλει παρακολουθώντας την τα δικά του συμπεράσματα σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια…

  • Βαγγέλης Π: “Ξεκινάω από την εμφάνιση, το artwork πάρα πολύ καλό, έχουν κάνει καλή ποιότητα ακόμα και το insert είναι πολύ καλό. Μου άρεσε που τα essences είναι διαφορετικά σε σχήμα. Το παιχνίδι έχει εύκολους κανόνες, το πιάσαμε αμέσως το νόημα. Θα πρότεινα να ξεκινήσει κανείς με το προτεινόμενο setup και όχι drafting. Το παιχνίδι είναι πολύ ωραίο κάνεις καλά combos και συνδυασμούς. Επίσης από διάρκεια ήταν τόσο όσο έπρεπε, δεν κούρασε καθόλου, ο γύρος είναι γρήγορος πολύ. Μου θύμισε λίγο το Spice Road, αλλά είναι σίγουρα πιο gamers game, όχι ότι είναι δύσκολο, αλλά θα έλεγα ένα click πιο πάνω. Σαν art μου άρεσε πολύ και βγάζει κάτι διαφορετικό. Σαν engine building παιχνίδι θα το πρότεινα εύκολα…”
  • Νικηφόρος: “Το παιχνίδι έχει management με τις κάρτες, αν και είναι μικρή η τράπουλα σου, μόλις 8 κάρτες ωστόσο πρέπει με αυτές τις κάρτες θα φτιάξεις μια καλή μηχανή να δουλεύει και σταδιακά να καταφέρεις να πας για τα monuments και τα locations για να πάρεις περισσότερους πόντους. Το όλο ζουμί είναι στα actions. Έχω παίξει από τον ίδιο σχεδιαστή το Race for the Galaxy, εδώ το Res Arcana είναι πιο εύπεπτο και από θέμα χρόνου πιο χαλαρό με τα VPs αλλά είναι εξίσου εθιστικό. Με δυο παίκτες θα το έπαιζα πολύ ευχάριστα επίσης. Νομίζω ότι είναι εύκολο να καταλάβεις τι γίνεται. Θετικό πρόσημο και πιστεύω ότι εύκολα έχει μια θέση στη βιβλιοθήκη μας…”
  • Δημήτρης: “Περιεχόμενα όμορφα, καλή ποιότητα πολύ ωραίες κάρτες. Μου άρεσε πάρα πολύ το artwork γιατί είναι πολύ θεματικό, το έχουν δέσει πολύ σωστά με το παιχνίδι και με το τι θα περίμενες να κάνει κάνε κάρτα. Το interaction ανάμεσα στους παίκτες πολύ καλό, τόσο με τους δράκους όσο και με το αρχικό drafting. Πιστεύω ότι σίγουρα με το drafting θα δουλεύει πολύ καλύτερα και περιμένω ότι θα παίζει και ακόμα πιο γρήγορα όταν παίξεις μερικές παρτίδες. Νομίζω ότι μετά από κάποια plays θα αρέσει ακόμα περισσότερο αντί να κουράζει ή να φαίνεται επαναλαμβανόμενος, ακριβώς γιατί θα ξέρεις καλύτερα τι να κάνεις. Επίσης είδαμε μόνο έναν μάγο ο καθένας και σκεφτείτε ότι έχει ολόκληρη τράπουλα με αρκετούς ακόμα. Έχει ήδη πολύ μεγάλο replayability ακόμα και από το βασικό όπως το είδαμε άλλος προσανατολισμός στα locations και άλλος αρχικός μάγος σε κάνει να αλλάξεις πολύ την μηχανή σου για να δουλέψει…”
  • Βαγγέλης Κ: “Τα Player Aid βοηθάνε πάρα πολύ και είναι ξεκάθαρα. Πολύ καλή παραγωγή. Λόγω διάρκειας χρόνου και αυτά που δίνει στο χρόνο που παίζει είναι στη χρυσή τομή και βοηθάει να το ευχαριστηθείς. Ένοιωσα ότι πρέπει να στύψεις 8 κάρτες όσο το δυνατών καλύτερα για να βγάλεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Μου άρεσε η επιλογή 8 καρτών μόνο και φαίνεται ότι είναι μέρος της ομορφιάς του design του παιχνιδιού. Σίγουρα κάποιος που έχει περισσότερες παρτίδες θα έχει πλεονέκτημα απέναντι σε κάποιον που το παίζει για πρώτη φορά. Ακριβώς λόγω των επιλογών και του engine building αισθάνομαι ότι κάνω πολλά. Μoυ θύμισε τα καλά ενός άλλου καλού αντίστοιχου παιχνιδιού του Deus. Έχω την αίσθηση ότι και με 2 παίκτες θα παίζει πολύ καλά και θα ήθελα να το δοκιμάσω διπλό σύντομα. Γενικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και θα ήθελα αμέσως να δοκιμάσω άλλον μάγο, άλλες κάρτες, άλλες τοποθεσίες κλπ. Πολύ καλό value for money…”

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το να δει ζωντανά μια παρτίδα.  Η ομάδα του επιτραπαίζουμε μόλις ετοίμασε  ένα νέο Live Playthrough Video για το Res Arcana. Σε αυτήν την παρτίδα που διάρκεσε περίπου 140 λεπτά οι παίκτες που συμμετείχαν επέλεξαν τα παρακάτω χρώματα: Βαγγέλης Κ. (Artificer), Νικηφόρος (Druid),  Βαγγέλης Π. (Seer), & Δημήτρης (Necromancer). Τελικό score Βαγγέλης Κ. (3 VPs),  Νικηφόρος (10 VPs), Βαγγέλης Π. (6 VPs) & Δημήτρης (2 VPs) link ΕΔΩ.

  • Δείτε πως παίζει το παιχνίδι στο How to Play Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε όλη την πατρίδα που παίξαμε ζωντανά στο LIVE Playthrough Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε τη συζήτηση που κάναμε μετά, στο Review & Casual Chat Video μας ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Res Arcana, από τον σχεδιαστή Thomas Lehmann. Ένα παιχνίδι για 2-4 παίκτες διάρκειας περίπου 20-60 λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το γρήγορο αλλά γεμάτο επιλογές παιχνίδι κατηγορίας engine building από το δημιουργό του Race for the Galaxy, το οποίο έρχεται με υπέροχη παραγωγή αλλά και art στις κάρτες…

Σε έναν ψηλό πύργο, ένας Αλχημιστής ετοιμάζει φίλτρα, χρησιμοποιώντας φιαλίδια γεμάτα με διάφορα υγρά. Σε μια ιερή τάφρο, ένας Δρυίδης αλέθει βότανα για ένα μυστικιστικό τελετουργικό. Στις κατακόμβες, ένας Νεκρομάντης καλεί έναν δράκο των οστών… Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Res Arcana! Μέσα σε αυτόν τον κόσμο, τα Life, Death, Elan, Calm & Gold είναι τα βασικά στοιχεία που τροφοδοτούν την τέχνη της μαγείας. Επιλέξτε τον μάγο σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας, δημιουργήστε μοναδικά artifacts και χρησιμοποιήστε τα για να καλέσετε δράκους, να κατακτήσετε θέσεις δύναμης και να επιτύχετε την νίκη απέναντι στους αντίπαλους μάγους! Σχεδιασμένο από τον Tom Lehmann με πλούσια εικονογράφηση από τον Julien Delval, το Res Arcana προσφέρει μια μοναδική παικτική εμπειρία και ένα υπέροχο engine building game…

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …