Κεντρική / Board Game Companies / Purple Games και Παρουσίαση του Intrigue City, part 1/3

Purple Games και Παρουσίαση του Intrigue City, part 1/3

intrigue city 1outof3Δείτε το πρώτο από τα τρία μέρη της συνέντευξης της Purple Games και Παρουσίασης του Intrigue City, στο Epitrapaizoume.gr . Το Επιτραπαίζουμε Magazine ευχαριστεί θερμά, την Εύη και την Μαρία-Όλγα, από την Purple Games!!! Η Έλια συνάντησε τα κορίτσια, στο νέο παιχνιδοκαφέ στο Χαλάνδρι (Playstories) και απέσπασε, λίγο πριν από μια παρτίδα Intrigue City, τις απαντήσεις της Εύης και της Μαρίας-Όλγας σε φλέγοντα θέματα:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Οι φήμες λένε ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το όνομα της εταιρείας. Θέλετε να μας πείτε περισσότερα για το πως καταλήξατε στο όνομα Purple Games?

Το όνομα Purple Games ήταν το πρώτο που μας ήρθε στο μυαλό όταν σκεφτόμασταν πώς θα ονομαζόμαστε. Προέρχεται από το γεγονός ότι εδώ και χρόνια που τα επιτραπέζια είναι το χόμπυ μας, παίζουμε πάντα με το μπλε η μία και με το κόκκινο η άλλη. Οπότε, όταν αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και την αγάπη μας για το καλό παιχνίδι σε μία εταιρία, το purple ως χρώμα απέκτησε για εμάς συμβολική αξία. Και παρόλο που για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αρχή μας απασχολούσε έντονα το θέμα του ονόματος της εταιρίας και είχαμε φτιάξει τεράστιες λίστες με πιθανά ονόματα, τελικά καταλήξαμε στο πρώτο που μας ήρθε: Purple Games!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3t-k-Ncb7mU]

  1. Πόσο δύσκολο ήταν να κάνετε την ιδέα σας για την ίδρυση της εταιρείας πραγματικότητα?

Ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά δεν το βάλαμε κάτω! Ένα μεγάλο μέρος της δυσκολίας έγκειται στο γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να ιδρύεις εκδοτική εταιρία επιτραπέζιων παιχνιδιών, με αποτέλεσμα τόσο το κράτος όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι να μην έχουν ξανασυναντήσει παρόμοια περίπτωση, πράγμα που οδήγησε σε καθυστερήσεις, οι οποίες σε άλλες περιπτώσεις δεν θα υπήρχαν. Παρ’ όλα αυτά στο δρόμο μας βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι του χώρου και μη, που θέλησαν και όντως μας βοήθησαν στα πρώτα μας βήματα.

  1. Ποιοι είναι οι στόχοι της  Purple Games και τι να περιμένουμε να δούμε στο άμεσο μέλλον;

Αυτό το χρονικό διάστημα οι βασικοί μας στόχοι είναι δύο. Καταρχήν θέλουμε να μάθει και να παίξει ο κόσμος το Intrigue City, το πρώτο μας επιτραπέζιο, το οποίο παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση Spiel Essen ’13 στη Γερμανία τον περασμένο Οκτώβριο. Για αυτό το λόγο ήρθαμε πρόσφατα και στην Αθήνα, όπου παρουσιάσαμε το Intrigue City σε τρία καφέ της πόλης. Ο δεύτερός και επίσης σημαντικός στόχος μας είναι η έκδοση ενός επόμενου παιχνιδιού, για το οποίο είμαστε ακόμα σε αναζήτηση… οπότε μείνετε συντονισμένοι!

  1. Ζείτε στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Πόσο διαδεδομένα είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια εκεί? Πόσο συχνά τα επιλέγει ο κόσμος  για τη διασκέδαση του?

Θεωρούμε ότι τα επιτραπέζια διαδίδονται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ως τρόπος διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό σίγουρα συντελούν οι διάφορες καφετέριες, οι οποίες πλέον διαθέτουν και πολλά πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια και όχι μόνο Monopoly ή Scrabble. Επίσης, είναι γεγονός ότι γίνονται κάποιες ενδιαφέρουσες δράσεις στη Θεσσαλονίκη που προωθούν και διαδίδουν το χόμπυ στο ευρύ κοινό. Για παράδειγμα κάθε χρόνο πραγματοποιείται το «Φεστιβάλ Comics και Επιτραπεζίων», καθώς και το «Φεστιβάλ Φαντασίας Θέρμης». Από εκεί και πέρα διοργανώνονται τακτικά συναντήσεις στα πλαίσια του GreekGuild.

  1. Μιλήστε μας για τη νέα κυκλοφορία από τη Purple Games? Τι είναι το Intrigue City?

Το Intrigue City είναι ένα παιχνίδι τακτικής με έντονη αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες. Με άλλα λόγια, αν είστε μια παρέα που σας αρέσει η ίντριγκα, η ανατροπή των σχεδίων των φίλων σας και τα πισώπλατα μαχαιρώματα – για λόγους στρατηγικής πάντα! – σίγουρα θα διασκεδάσετε με το Intrigue City. Η κάθε παρτίδα διαρκεί 60 – 90 λεπτά ανάλογα με τον αριθμό των παικτών (2-5 παίκτες). Πρόκειται για μία εξ’ ολοκλήρου ελληνική παραγωγή, καθώς όλοι οι συντελεστές είναι Έλληνες. Ξεκινώντας από τους σχεδιαστές, τον Μανώλη Ζαχαριάδη και τον Χρήστο Γιαννακούλα (Goblins on Board) και συνεχίζοντας με τον Μανώλη Φραγγίδη (art εξωφύλλου), την Παναγιώτα Παρδαβέλα (art περιεχομένου) και την Ελένη Χαλάτη (γραφιστικά), καταλήγουμε στο «Σχήμα και Χρώμα», τη μονάδα γραφικών τεχνών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) που ανέλαβε την εκτύπωση του παιχνιδιού.

  1. Με λίγα λόγια τι σας εντυπωσίασε στο παιχνίδι όταν το ακούσατε για πρώτη φορά και τι σας έκανε να το επιλέξετε?

Αυτό που καταρχήν μας τράβηξε το ενδιαφέρον είναι ότι είναι πρωτότυπο. Δε μας θύμισε κανένα άλλο επιτραπέζιο που κυκλοφορεί στην αγορά! Το παιχνίδι έχει πολλούς ενδιαφέροντες μηχανισμούς που «δένουν» μεταξύ τους άρτια, όπως worker placement, time-track mechanism, area control, modular board και voting. Επίσης, κάτι που μας άρεσε είναι ότι παίζεται εξαιρετικά με δύο παίκτες, γίνεται μάλιστα σε αυτή την περίπτωση πολύ πιο στρατηγικό, σα σκάκι, πράγμα που δε συμβαίνει συχνά σε παιχνίδια που δεν είναι αποκλειστικά φτιαγμένα για δύο. Επιπλέον, βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο του ότι η κάθε παρέα μπορεί να παίξει το παιχνίδι με διαφορετικό στυλ. Παρατηρήσαμε παρέες στις οποίες ο καθένας ήταν απορροφημένος στη στρατηγική του και άλλες στις οποίες άναβαν κατά τη διάρκεια των γύρων οι συζητήσεις, οι συμφωνίες και οι προσωρινές συμμαχίες μεταξύ των παικτών και επηρέαζαν την πορεία του παιχνιδιού πάντα με διασκεδαστικό τρόπο και πολύ γέλιο.

  1. Σε ποιους απευθύνεται το Intrigue City? Είναι αποκλειστικά για gamers ή μπορούν να το παίξουν και νέα μέλη στο χώρο?

Το Intrigue City απευθύνεται σε όλους, καθώς μέσα στους κανόνες θα βρει κανείς παραλλαγές του παιχνιδιού τόσο για αρχάριους παίκτες και οικογένειες (family game version) όσο και για προχωρημένους παίκτες. Από άποψη ηλικιών, η προτεινόμενη ηλικία που αναγράφεται και στο κουτί είναι 12+ ετών, καθώς απαιτείται από τους παίκτες να έχουν αφαιρετική σκέψη.

  1. Τι είδους παιχνίδια αρέσουν στα κορίτσια της Purple Games? Πως επιλέγετε τα παιχνίδια σας?

Ως παίκτριες μας αρέσουν όλα τα παιχνίδια, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε ώρα και τουλάχιστον ένα παιχνίδι που ταιριάζει σε κάθε παρέα. Για το λόγο αυτό παίζουμε όλων των ειδών τα παιχνίδια, από party games μέχρι και βαριά παιχνίδια στρατηγικής. Ως publishers μας ενδιαφέρουν τα πρωτότυπα σε μηχανισμούς παιχνίδια.

  1. Τι τύπου παιχνίδια πιστεύετε ότι έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο κοινό?

Εξαρτάται τι ορίζει κανείς ως κοινό. Στο ευρύ κοινό παγκοσμίως έχουν μεγαλύτερη απήχηση τα family games και τα party games. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μία μεγάλη μερίδα παικτών που προτιμούν πιο πολύπλοκα ή μεγαλύτερης διάρκειας παιχνίδια. Όσον αφορά τον κόσμο στον οποίο λαμβάνει χώρα το παιχνίδι, ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το θέμα του διαστήματος.

  1. Τέλος, όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια για την ψυχαγωγία μας. Κατά την γνώμη σας, ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη του να επιλέγει κανείς τα επιτραπέζια παιχνίδια σαν τρόπο διασκέδαση και χαλάρωσης.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν πολλαπλά και διαφορετικά οφέλη για κάθε ηλικία – παιδιά, ενήλικες αλλά και ηλικιωμένους. Μάλιστα ανάλογα και με τον τύπο του παιχνιδιού μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά πλεονεκτήματα των επιτραπεζίων. Για παράδειγμα υπάρχουν παιχνίδια με τα οποία εξασκείς τη μνήμη σου (memory games), με άλλα μπορείς να βελτιώσεις πολλές δεξιότητές σου, όπως την παρατηρητικότητά σου ή τα αντανακλαστικά σου (dexterity games), ενώ υπάρχουν και τα οικονομικά παιχνίδια με τα οποία μπορείς να βελτιώσεις την αντίληψή σου σε αυτό τον τομέα. Γενικά με τα επιτραπέζια κρατάς συνεχώς το μυαλό σου σε εγρήγορση καθώς σκέφτεσαι, λαμβάνεις αποφάσεις, λύνεις προβλήματα, κάνεις συνδυασμούς και καταστρώνεις σχέδια και στρατηγικές. Επιπλέον, από όσο γνωρίζουμε από έρευνες, τα επιτραπέζια σχετίζονται με τη μείωση του άγχους καθώς παίζοντας ξεφεύγεις ευχάριστα από τα προβλήματα που μπορεί να σε βασανίζουν στην καθημερινότητα. Ίσως επίσης ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη των επιτραπεζίων είναι ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό χόμπυ. Παίζοντας έρχεσαι κοντά με ανθρώπους, μπορείς να γνωρίζεις πολλούς καινούριους φίλους, περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου και κοινωνικοποιείσαι μαθαίνοντας να κερδίζεις αλλά και να χάνεις με αξιοπρέπεια.

Βρείτε την συνέντευξη που έδωσαν τα κορίτσια από την Purple Games στο Επιτραπαίζουμε Magazine στο τεύχος Φεβρουαρίου 2014.

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …