Κεντρική / Board Games / ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: Haven

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: Haven

Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Στον αστερισμό των παιχνιδιών για 2 παίκτες έπαιξα το Haven. Είναι ένα παιχνίδι οπού η Πόλη και τα πλάσματα του Δάσους, ανταγωνίζονται για τον έλεγχο ενός Μαγικού Δάσους. Στη διάθεση μας έχουμε seekers, κάποιες μικρές μαγείες, και Offering cards, προς τα elementals του Δάσους.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να έχεις τους περισσότερους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού με έλεγχο του Δάσους , σε καίρια σημεία , και να κερδίζεις μάχες για Lore points που δίνουν εξτρά βραβεία στο τέλος.

Επίσης, όσο γίνονται μάχες , εσωκλείεις περιοχές με ένα έξυπνο area-control mini game, και παίρνεις εξτρά βραβεία στο τέλος. Η ροή του γύρου, είναι λίγο ιδιαίτερη:

  • παίζω 2 Actions στο γύρο μου, κυρίως παίζοντας seekers στα 3 πεδία μαχών που παίζουμε μεταξύ μας
  • τραβώ 2 κάρτες
  • Αν έχουν μαζευτεί 3+ offerings σε ένα πεδίο μάχης, επιλύεται εκεί η μάχη, νικώντας σε μάχη (για έλεγχο περιοχών) και σε Lore, για απόκτηση lore points για το τέλος.
  • Τελειώνεις το γύρο σου παίζοντας υποχρεωτικά ένα offering σε ένα από τα τρία στοιχειά του Δάσους (νερό, πετρά, ξύλο).

Το παιχνίδι τελειώνει όταν 1 από τα 3 elementals που κινούνται στο Δασός , δεν έχει θέση άλλη να σταθεί, και σκοράρουμε τότε.
Μια πάρα πολύ γεμάτη , χορταστική, χρωματιστή , εμπειρία για 2 παίκτες, με πολύ καλή ροή, με αγωνία, κλειστές πληροφορίες, τακτικές αποφάσεις και αντιπαράθεση.

Τα χρώματα του Ryan Laukat στο ταμπλό, πάντα ξεχωρίζουν σε κάθε παιχνίδι του. Λάμπουν σαν ένα πράσινο σμαραγδί, το δασός και οι κάρτες. Πολύ καλή ποιότητα παράγωγης σε όλα. Παικτικά, η ισορροπία και η αγάπη πάνω στο παιχνίδι βγαίνει σε όλα τα επίπεδα, και παρόλο που μπορεί να φανεί απλή εμπειρία για μερικούς, η χορταστικότατη φύση του, δίνει χώρο και για δεύτερη παρτίδα στο καπάκι. Ο δημιουργός του παιχνιδιού είναι κι ο δημιουργός του Fantastiqa , ενός παιχνιδιού που υπεραγαπώ επίσης.

Ένα κουτί γεμάτο Lore, Δάσος, number-fighting, τακτικές και αγωνία! Ένας από τους λογούς ακόμα , που δεν μπορείς να μην αγαπήσεις τα επιτραπέζια, όσα χρονιά κι αν περάσουν!

Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο unboxing βίντεο μας παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Εμμανουήλ Καρακώστας

Ο Μανόλης είναι gamer στην καρδιά. Μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια είναι το Clank!: A Deck-Building Adventure, Darkest Night (Second edition), Eminent Domain, Empires of the Void II, Everdell, Dawn of Peacemakers, The Boldest, Paper Tales, Roll for the Galaxy, Roll Player, Root, Spirit Island, Thunderstone Quest, Tiny Epic Kingdoms, Warpgate, Wingspan κ.α.

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …