Κεντρική / Board Games / ΠΑΊΖΟΝΤΑΣ ΑΣΤΑΜΆΤΗΤΑ: Απρίλιος 2016
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΠΑΊΖΟΝΤΑΣ ΑΣΤΑΜΆΤΗΤΑ: Απρίλιος 2016

Archipelago:
Έπαιξα επιτέλους την ονομαστή Αρχιπελαγάρα! Και είναι όντως αρχιπελαγάρα. Το παιχνίδι προσφέρει πολλές επιλογές στους παίχτες αλλά τον βάζει ταυτόχρονα στο θέμα του αποικιοκράτη. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που αλλάζουν το παιχνίδι γύρω με τον γύρω, τόσο από επιλογές των παιχτών όσο και από τις κάρτες που ανοίγουν ή τις ανακαλύψεις που γίνονται. Ο μηχανισμός του κρυφού σκοραρίσματος δουλεύει καλά, μιας και οι παίχτες προσπαθούν να παίξουν χωρίς να αποκαλύψουν την αποστολή τους θυσιάζοντας πολύτιμους πόντους. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές ενέργειες που μπορούν να τιμωρήσουν έναν παίχτη αφήνοντάς τον πίσω, και οι ισορροπίες είναι συχνά εύθραυστες, σαν το ίδιο το παιχνίδι να ζητά από τους παίχτες να το ισορροπήσουν. Είναι σίγουρα από τα πιο γεμάτα παιχνίδια και αξίζει τη θέση του στα τραπέζια μας.

ArchipelagoΒαθμολογία 8/10

Συνεχίζουμε και παίζουμε ασταμάτητα…

steampunk-rally_1Steampunk Rally:
Διασκεδαστικό, γρήγορο για μέχρι και οχτώ παίχτες και με πάνω από 100 ζάρια! Ακούγεται κελεπούρι και πράγματι είναι πολύ ενδιαφέρον. Στο παιχνίδι οι παίχτες είναι επιστήμονες οι οποίοι χτίζουν σε κάθε γύρο ένα αυτοσχέδιο αυτοκίνητο προκειμένου να κερδίσουν το Ράλι. Ο δρόμος είναι κακοτράχαλος όμως και κάθε τόσο ένα κομμάτι από το αυτοκίνητο θα μας χαιρετάει εκτός και αν προσέχουμε. Το Steampunk Rally είναι μια μίξη Drafting αλλά και ζαροπαίχνιδου, το οποίο μπορεί να ξενίσει κάποιους, μιας και η τύχη έχει όντως σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Για την διάρκειά του όμως θεωρώ πως είναι πολύ καλή, και συνδυάζοντας το με το πολύ ωραίο art, το παιχνίδι παίρνει…
steampunk-rallyΒαθμολογία 7/10

Συνεχίζουμε και παίζουμε ασταμάτητα…

planesPlanes:
To planes είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς των μεταφορικών μέσων που φτιάχνει η εταιρία (AEG: Destination Fun). Και δυστυχώς είναι το πιο βαρετό της σειράς. Στο παιχνίδι οι παίχτες προσπαθούν με έναν mancala μηχανισμό να μετακινήσουν τα κυβάκια τους έναν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων καταλήγοντας μέσα στο αεροπλάνο τους. Επιπλέον προσπαθούν να κερδίσουν πόντους μέσω των ειδικών καρτών που είτε τις χρησιμοποιείς για να σπας μικροκανόνες του παιχνιδιού είτε προσπαθείς να τις σκοράρεις κερδίζοντας πόντους ανάλογα με το τι ζητάνε. Δυστυχώς το παιχνίδι είναι πολύ στεγνό, και παρά τους απλούς του κανόνες, λόγω των καρτών δεν μπορείς να υπολογίσεις τι μπορεί να συμβεί μέχρι να έρθει η σειρά σου, καταλήγοντας να παίζεις οπορτουνιστικά μαζεύοντας όσο περισσότερους πόντους γίνεται σε κάθε γύρο σε βάρος κάποιας ευρύτερης στρατηγικής.
planes_1Βαθμολογία 6/10

Συνεχίζουμε και παίζουμε ασταμάτητα…

five-tribesFive Tribes:
Εδώ αντιθέτως, ο μηχανισμός mancala δουλεύει στην εντέλεια. Έχουμε ένα άρτιο “euro-game”, από τον πολύ Bruno Cthala, με απλούς κανόνες αλλά βάθος και έντονη διαδραστικότητα. Οι παίχτες μπορούν να κάνουν τα δικά τους σχέδια και να παίξουν διαφορετικά, αλλά λόγω των κινήσεων των αντιπάλων τους σε κάθε γύρο καλούνται να αναπροσαρμόσουν αυτά τα πλάνα. Ένα πολύ ωραίο και βαθύ παιχνίδι!
five-tribes_1Βαθμολογία 8.5/10

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Ευάγγελος Φώσκολος

Ο Βαγγέλης σπουδάζει στατιστική και για αρκετά χρόνια σαν δουλειά του ήταν να εξηγεί επιτραπέζια παιχνίδια. Τα επιτραπέζια είναι το χόμπι του εδώ και χρόνια και πάντοτε έχει κάποιο μαζί του για να συναντήσει νέους συμπαίχτες.

Δείτε επίσης...

Masters of the Night – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …