Κεντρική / Board Games / ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ: Clash of Rage

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ: Clash of Rage

Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Να μαστε και πάλι… Αυτή τη φορά με ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα γούστα μου. Μόλις παρελήφθη το τούμπανο Kickstarter το οποίο εκτός από φοβερή παράγωγη κι όμορφες μινιατούρες έχει κι ένα από τα καλύτερα κουτιά καθώς εάν αρκετά μεγάλο και χωράνε όλα μέσα τελεία ταχτοποιημένα!!!

Εκτός λοιπόν των components οπού προσωπικά δεν είμαι τόσο αυστηρός κριτής και τα βρίσκω αρκετά έως πολύ καλά πάμε στο gameplay.

Το παιχνίδι είναι πανεύκολο δίχως όμως να στερείτε της απόλαυσης που μπορεί να προσφέρει. Δεν είναι ο βασιλιάς της στρατηγικής καθώς ρίχνεις κουβάδες ζαριά αλλά τα ζαριά εάν έτσι φτιαγμένα που σχεδόν όσα ρίξεις θα πετύχεις (περίπου το 80% πετύχεις σχεδόν πάντα μαζί με τα re-roll).

Θέμα στο παιχνίδι άκρως πολεμικό. Τα Ξωτικά έχουν τον έλεγχο του βασιλείου κι εσύ πρέπει να εξεγερθείς να τα αντιμετωπίσεις και να τα νικήσεις για να πάρεις τον έλεγχο. Ταυτόχρονα όμως κι οι άλλοι παίχτες θέλουν να κάνουν το ίδιο ακριβώς άρα θα βρεθείς αντιμέτωπος και με εκείνους.

Στο γύρο σου έχεις τις έξης 2 πανεύκολες επιλογές…

  • 1η να κινήσεις όσες μονάδες σου θες κάθε μια ξεχωριστά και εν συνεχεία να κανείς όσες μάχες χρειαστεί (δηλαδή όσες μάχες προκύψουν από τις κινήσεις σου).
  • 2η επιλογή να εξοπλίσεις τον στρατό σου με τις διαθέσιμες κάρτες που υπάρχουν στην μαύρη αγορά. Αυτές οι κάρτες ει ναι είτε όπλα είτε πανοπλίες και ο κάθε στρατός αποτελείται από 3 είδη μονάδων οπού η κάθε μια μπορεί να φοράει μια πανοπλία και να κουβαλήσει ένα όπλο.

Το παιχνίδι είναι φουλ επιθετικό καθώς σε κάθε γύρο γίνεται μάχη είτε μεταξύ των παιχτών είτε μεταξύ παίχτη και των ξωτικών που είναι NPC’S.

Όποιος παίχτης καταφέρει να έχει στο τέλος της 2ης ενεργείας του (κάθε παίχτης σε κάθε γύρο κάνει 2 ενέργειες. Ξεκινά ο 1ος παίχτης δηλαδή να κινηθεί η να εξοπλιστεί, μετά ο επόμενος κάνει το ίδιο, ο 3ος κτλ και μετά ξανά από την αρχή για την 2η ενεργεία του καθενός κτλ) 4 πόντους νίκης κερδίζει αμέσως το παιχνίδι. Κάθε πολύ ξωτικού που ελέγχεις σου δίνει ένα πόντο ενώ κάθε θρυλικό αντικείμενο που έχεις κατασκευάσει άλλον έναν. Αν λοιπόν έχεις κατασκευάσει 2 θρυλικά αντικείμενα κι έχεις και κατακτήσει 2 πόλεις στο τέλος της 2ης ενεργείας σου νικάς αυτομάτως.


Για να φτιάξεις όμως θρυλικά αντικείμενα χρειάζεται να ελέγχεις κάποιες ειδικές περιοχές στον χάρτη (τα χυτήρια) και να πληρώσεις με έναν αριθμό κρυστάλλων τους οποίους είτε τους κερδίζεις σκοτώνοντας ξωτικά, είτε κατακτώντας πόλεις ξωτικών. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε το παιχνίδι έχει μονό ΞΥΛΟ. Για αυτό και ο τίτλος Clash of Rage!!!


Συνοψίζοντας λοιπόν πρόκειται για ένα πάνοπλο αλλά άκρως ενδιαφέρον ameritrash game οπού θα λατρέψουν οι φίλοι του είδους καθώς το χαρακτηρίζουν (κι όχι τόσο άδικα παρότι το θεωρώ ιεροσυλία) mini Runewars! Παίζεται πολύ γρήγορα, μαθαίνεται σε 5 λεπτά κι αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση. Περισσότερα όταν θα δω και το campaign mode του πως παίζει. Μέχρι τότε απλώς παίξτε το!!! Προσωπική βαθμολογία 8 σίγουρα και βλέπουμε για παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο unboxing βίντεο μας παρακάτω:

Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο 3D Minis βίντεο μας παρακάτω:

Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να του ρίξετε μια ματιά και στο how to play βίντεο μας παρακάτω:

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Αχιλλέας Γαρυφάλου

Ο Αχιλλέας εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στο Νοσοκομείο Μητέρα και μένει στην περιοχή του Ζωγράφου τα τελευταία 18 χρονιά!Η "τρέλα" με τα επιτραπέζια του έχει κολλήσει από πολύ μικρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του 90 με το ηρωικό Hero Quest και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αυξανόμενο ενδιαφέρον! Αγαπημένη του κατηγορία τα θεματικά παιχνίδια στρατηγικής & φαντασίας, που γεμίζουν όμορφα το τραπέζι ενώ παράλληλα αναβλύζουν από το θέμα που πραγματεύονται...

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …