Κεντρική / 2 Player Games / ΌΧΙ ΠΑΊΖΟΥΜΕ: Drako
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΌΧΙ ΠΑΊΖΟΥΜΕ: Drako

«Στην ήσυχη κοιλάδα η μυρωδιά του αίματος προσέλκυσε το ιπτάμενο θηρίο! Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα και ο δράκος εντόπισε από ψηλά, ένα μικρό αρνάκι. Κάτω από τις σκιές των δέντρων, θα έβλεπε κανείς τρεις νάνους που με κομμένη την ανάσα περίμεναν. Η επιθυμία του κτήνους, το έκανε απερίσκεπτο και δεν πρόσεξε την μυρωδιά του ιδρώτα των κυνηγών του και εκείνοι σκεπτόμενοι το καμένο χωριό, ΟΡΜΟΎΝ ΓΙΑ ΜΆΧΗ …»

drako_1

Σενάριο
Το Drako βάζει τους παίχτες ακριβώς στην αρχή αυτής της ιστορίας. Τρεις έμπειροι κυνηγοί δράκων, στήνουν παγίδα σε ένα Κόκκινο Δράκο. Ο ένας παίχτης διαλέγει την ομάδα των νάνων και ο άλλος παίρνει τον έλεγχο του δράκου!

drako_3
Ροή Γύρου
Κάθε παίχτης έχει στην ευχέρεια του 2 action: α) να πάρει 2 κάρτες από το deck και β) να παίξει μια κάρτα από το χέρι του. Και μπορεί να τα εκτελέσει σε όποιον συνδυασμό θέλει (πχ να πάρει 2+2 κάρτες για το Deck του ή να παίξει δύο κάρτες από το χέρι του ή να παίξει μια κάρτα και να πάρει δύο από το deck του). Οι παίχτες δεν μπορούν να έχουν στο χέρι τους πάνω από έξι κάρτες. Ο δράκος παίζει πρώτος αλλά μόνο για τον πρώτο γύρο και κάνει ένα action. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται μόλις είτε οι νάνοι κερδίσουν τον δράκο, είτε ο δράκος κερδίσει τους νάνους. Αν το deck των νάνων λήξει χωρίς να έχουν κερδίσει τον δράκο, τότε ο δράκος δραπετεύει και κερδίζει την παρτίδα! Oι κάρτες δίνουν στους δύο παίχτες πολλές δυνατότητες. Οι νάνοι μπορούν να επιτεθούν μεμονωμένα αλλά και συντονισμένα, κυρίως εξ επαφής. Ο τοξότης μπορεί να χρησιμοποιήσει το τόξο του και να πετύχει τον δράκο από μακριά, ενώ στην συντροφιά υπάρχει και ο νάνος που πετάει δίχτυ και κρατά τον δράκο ακινητοποιημένο για έναν γύρο. Ο δράκος από την πλευρά του έχει όλα όσα τον κάνουν, ένα ιπτάμενο θηρίο! Μπορεί να πετάξει, να δαγκώσει και να πετάξει καυτές φλόγες από το στόμα του και να κάψει τα πάντα στο πέρασμά του!

drako_7

Προσωπικό σχόλιο
Το Drako είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για δύο παίχτες, τα components του, αλλά και οι φιγούρες των νάνων και του δράκου είναι εξαιρετικής ποιότητας, με μεγάλη λεπτομέρεια, ενώ με ένα βάψιμο σίγουρα απογειώνουν την εμπειρία. Μια παρτίδα διαρκεί περίπου 30 με 40 λεπτά, ωστόσο μετά από μερικά plays η τακτική του μπορεί να γίνει αρκετά ευανάγνωστη για έμπειρους παίχτες και τελικώς κάθε παρτίδα να κρίνεται στην τελευταία κάρτα. Ωστόσο ο δρόμος ως την τελευταία κάρτα σίγουρα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και σίγουρα η κάθε μάχη θα είναι και μια ξεχωριστή περιπέτεια.

drako_4

«…τα δέρμα αυτού δράκου είναι μια εξαιρετική επένδυση για την ασπίδα σου, ψέλλισε ο Μόριν, την επόμενη φορά απάντησε ο Ούρπεν και έσφιξε το τσεκούρι του σφιχτά, την επόμενη φορά …»

Δείτε το Video Παρουσίαση του παιχνιδιού από το Επιτραπαίζουμε:

drako

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Γιάννης Μονογυιός

Ο Γιάννης Μονογυιός σπούδασε Οικονομικά στην Πάντειο και Πολύτιμες Πέτρες στο Βέλγιο του αρέσουν τα ταξίδια, η λογοτεχνία φαντασίας επιστημονική και μη και τα ταξίδια, πιστεύει πως τα επιτραπέζια συνδυάζουν όλα αυτά. Κατάλαβε πως είναι Geek όταν σε μια σειρά καρτούν κάποιοι μαθητές αντί να βγαίνουν στο προαύλιο έμεναν μέσα για να παίξουν επιτραπέζια...

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …