Κεντρική / Epitrapaizoume.gr / Meeple – Definition (Ορισμός)

Meeple – Definition (Ορισμός)

Epitrapaizoume.gr MeepleMeeple – Definition (Ορισμός) – Η ετοιμολογία της λέξης Meeple είναι η ακόλουθη: Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2000, δια στόματος  Alison Hansel, και κατά τη διάρκεια παρτίδας Carcassone (γνωστό στα Ελληνικά και ως ”Στα κάστρα του Μυστρά”). Σκοπός της  ήταν Alison Hansel ήταν να περιγράψει τα μικρά ξύλινα πιόνια που υπάρχουν στο πασίγνωστο παγκοσμίως παιχνίδι και μοιάζουν με μικρούς χρωματιστούς ανθρώπους. Η ιδέα προέκυψε από την σύμπτυξη των λέξεων my (δικό μου) και people (άνθρωποι) ώστε να αποτυπωθεί τελικά η λέξη meeple. Στο wikipedia πλέον υφίσταται κανονικά και ως ορισμός, ενώ αναφέρονται και αρκετά σχετικά citations. Ο ορισμός που αποδίδεται και είναι πλέον αποδεκτός από όλους είναι:

meeple (πληθυντικός meeples)

Μια μικρή ξύλινη φιγούρα ανθρώπου, η οποία χρησιμοποιείται από παίκτη επιτραπέζιου παιχνιδιού ως το προσωπικό του πιόνι για το παιχνίδι. Διαβάστε περισσότερα για τα Meeples, καθώς και για το Πράσινο Meeple του Epitrapaizoume.gr και την ιστορία του ΕΔΩ.

Epitrapaizoume.gr MeepleEpitrapaizoume.gr GeorgeBernard

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Παίζουμε με το παιδί μας @Κελί 17/12/2017

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ Ζήστε τη ψυχαγωγία μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι, παίρνοντας δύσκολες …