Κεντρική / Board Games / Luxor – Review & Casual Chat

Luxor – Review & Casual Chat

Αφού έχουμε εξηγήσει το παιχνίδι σε άλλο βίντεο και αφού έχουμε επίσης καταγράψει ζωντανά την παρτίδα που παίξαμε σε άλλο βίντεο πάλι, εδώ καταγράφουμε  τις εντυπώσεις που μας άφησε το παιχνίδι. Κάποιοι από εμάς το έχουν δοκιμάσει μόνο μια φορά ενώ άλλοι πολλές περισσότερες, σε κάθε περίπτωση όμως μιας και ο καθένας μας εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν. Φυσικά και οι γνώμες μας είναι υποκειμενικές και αποτελούν προσωπικές απόψεις, σε κάποια σημεία θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας αλλά και με εσάς ενώ σε άλλα θα διαφωνήσουμε, ωστόσο ένα πράγμα είναι σαφές και ξεχειλίζει μέσα από κάθε λεπτό της κουβέντας, ότι ο διάλογος και η συζήτηση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο καθένας μπορεί να βγάλει παρακολουθώντας την τα δικά του συμπεράσματα σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια…

  • Βαγγέλης: “Όταν το πρωτοείδα, ήταν ένα παιχνίδι εντελώς αδιάφορο. Το είδα και λέω τι είναι αυτό. Μετά την υποψηφιότητα του είδα ένα βίντεο και αυτό που με τράβηξε είναι ο μηχανισμός με τις κάρτες και πως τις τραβάς από το χέρι, έχεις πάντα 2 επιλογές. Είναι οικογενειακό παιχνίδι, μην περιμένουμε βαθιές στρατηγικές αν και σου δίνει επιλογές διάφορες. Το θεωρώ από τα top οικογενειακά. Γενικά έχει τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Το έχω δοκιμάσει με άνθρωπο που δεν είχε ιδέα από επιτραπέζια και δούλεψε νια χαρά. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία και ας υστερεί σε εμφάνιση. Ίσως και μέσα στα 5 καλύτερα family, το προτείνω ανεπιφύλακτα…”
  • Τόλης: “Είναι ένα παιχνίδι που έχει πολύ έντονο το στοιχείο του racing. Το κατατάσσω σε κατηγορία family, όχι σε κάποιον ου δεν έχει παίξει κάποια άλλα παιχνίδια. Αν έχουν παίξει Catan τους το έβγαζα. Ο η μηχανισμός που βγαίνουν πλακίδια και αφήνουν κενές θέσεις που τις πηδάς, επιταχύνει πάρα πολύ το παιχνίδι. Σαν κανόνες είναι απλό και ο μηχανισμός διαχείρισης των καρτών είναι ωραίος. Το αγαπάω πάρα πολύ το παιχνίδι και ο σχεδιαστής είναι αγαπημένος και το παιχνίδι το ίδιο μου άρεσε πολύ…”
  • Βαγγέλης: “Είχα παραξενευτεί όταν προτάθηκε για παιχνίδι της χρονιάς αρχικά μιας και μιας και όταν το είδα έτσι flat αρχικά, μου θύμισε πολύ παιχνίδια του 1990 και αρχικά το προσπέρασα. Μετά είδα ότι είχε αποκτήσει πολλά θετικά σχόλια και με χαρά διαπίστωσα ότι τελικά είχαν δίκιο να το προτείνουν. Στην παρτίδα μας δοκίμασα να το τρέξω πολύ και μου βγήκε καλά πιστεύω. Γενικά μου φάνηκε, πολύ ευχάριστο, πολύ ενδιαφέρον και αν και δεν το έκαψα το ευχαριστήθηκα πολύ. Αισθανόμουν ότι ο γύρος μου έρχεται ξανά πολύ γρήγορα. Οπότε πολύ θετικό πρόσημο και πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα. Όλος ο ντόρος δείχνει να είναι δικαιολογημένος και σε κάνει να το προτείνεις σαν παιχνίδι…”

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το να δει ζωντανά μια παρτίδα.  Η ομάδα του επιτραπαίζουμε μόλις ετοίμασε  ένα νέο Live Playthrough Video για το Luxor. Σε αυτήν την παρτίδα που διάρκεσε περίπου 23 λεπτά οι παίκτες που συμμετείχαν επέλεξαν τα παρακάτω χρώματα: Βαγγέλης (πράσινο),  Βαγγέλης (κόκκινο) & Τόλης (μπλε). Τελικό score Βαγγέλης (94 VPs),  Βαγγέλης (88 VPs) & Τόλης (72 VPs) link ΕΔΩ.

Για περισσότερο υλικό, κανόνες, ζωντανή παρτίδα και συζήτηση γύρω από την γνώμη μας για το παιχνίδι που παίξαμε, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω links για τα αντίστοιχα videos:

  • Δείτε πως παίζει το παιχνίδι στο How to Play Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε όλη την πατρίδα που παίξαμε ζωντανά στο LIVE Playthrough Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε τη συζήτηση που κάναμε μετά, στο Review & Casual Chat Video μας ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Luxor, από τον σχεδιαστή Rüdiger Dorn. Ένα παιχνίδι για 2-4 παίκτες διάρκειας περίπου 40-45 λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το έξυπνο και καλοσχεδιασμένο παιχνίδι για την οικογένεια άλλα και για όλους τους gamers εκεί έξω που κάνει, ευφυή χρήση καρτών για την κίνηση των εξερευνητών…

Στο κυνήγι για ανεκτίμητους θησαυρούς, ομάδες εξερευνητών μπαίνουν στο θρυλικό ναό στο Luxor. Σκοπός τους να εντοπίσουν τον τάφο του Φαραώ, ωστόσο δεν είναι και λίγοι οι θησαυροί που μπορούν να αποκτηθούν στη διαδρομή. Καθώς οι παίκτες εξερευνούν τον ναό με την ομάδα τους, η πρόκληση ξεδιπλώνεται. Ο παίκτης που θα καταφέρει να πάει γρήγορα την ομάδα εξερευνητών του στον κέντρο του ταμπλό, στον τάφο του Φαραώ, ενώ παράλληλα αρπάξει τους πολυτιμότερους θησαυρούς στη διαδρομή, θα είναι και ο νικητής του παιχνιδιού. Το Luxor προσφέρει κάθε φορά διαφορετική εμπειρία καθώς το μονοπατι από πλακίδια που οδηγεί στον τάφο του Φαραώ, αλλάζει και διαφοροποιείται. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί και να αλλάξει μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι έχει ιδιαίτερα έξυπνο Card Play, μιας και οι παίκτες κάθε φορά επιλέγουν να παίξουν από το χέρι τους είτε την δεξιά είτε την αριστερή κάρτα και να κινήσουν τους εξερευνητές τους ανάλογα. Κάθε νέα κάρτα μπαίνει στην μέση του χεριού έτσι ώστε να έχουμε πάντα 5 στο χέρι και να βλέπουμε τι  μας έρχεται…

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …