Κεντρική / Board Games / Formula D – Review & Casual Chat
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Formula D – Review & Casual Chat

Αφού έχουμε εξηγήσει το παιχνίδι σε άλλο βίντεο και αφού έχουμε επίσης καταγράψει ζωντανά την παρτίδα που παίξαμε σε άλλο βίντεο πάλι, εδώ καταγράφουμε  τις εντυπώσεις που μας άφησε το παιχνίδι. Κάποιοι από εμάς το έχουν δοκιμάσει μόνο μια φορά ενώ άλλοι πολλές περισσότερες, σε κάθε περίπτωση όμως μιας και ο καθένας μας εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν. Φυσικά και οι γνώμες μας είναι υποκειμενικές και αποτελούν προσωπικές απόψεις, σε κάποια σημεία θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας αλλά και με εσάς ενώ σε άλλα θα διαφωνήσουμε, ωστόσο ένα πράγμα είναι σαφές και ξεχειλίζει μέσα από κάθε λεπτό της κουβέντας, ότι ο διάλογος και η συζήτηση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο καθένας μπορεί να βγάλει παρακολουθώντας την τα δικά του συμπεράσματα σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια…

  • Σάκης: “Κρατάει με πολλούς παίκτες πολύ παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Το έχω παίξει 10 άτομα και τράβηξε πάρα πολύ. Μου έβγαλε λίγο ότι δεν έχει catch up μηχανισμό και αν φύγει κάποιος πολύ μπροστά δεν μπορούν οι άλλοι να τον πιάσουν με τίποτα. Αν έπρεπε να έχω ένα παιχνίδι μόνο racing ανάμεσα σε Thunder Alley, Formula Race 90, Rallyman, Leader One, Formula D, το τελευταίο δεν θα το έβαζα πριν από τα υπόλοιπα και ας μου αρέσουν και τα light games. Σίγουρα παίζει και με ηλικίες μικρότερες από 14+ που λέει το κουτί. Αλλά ούτε το 60 min είναι ρεαλιστικό…”
  • Γιώργος: “Το παιχνίδι μου άρεσε και βγάζει πάρα πολύ το θέμα του. Για παράδειγμα το ότι πρέπει να κόψεις στις στροφές για να μην πάθεις ζημιές. Νιώθεις ότι παίζει παιχνίδι Formula 1…”
  • Αχιλλέας: “Διασκέδασα πάρα πολύ, και θα το έπαιζα και σαν πρωτάθλημα ή θα επένδυα σε πίστες. Έχει τύχη αλλά λιγότερο από όσο το περίμενα, οπότε πολύ καλά. Ανάμεσα σε παλιά έκδοση η πιο σημαντική διαφορά είναι τo tray με τα gearbox και δεν έχει γράψε σβήσε. Το ταμπλό είναι ok και στις δυο εκδόσεις. Super επιλογή για οικογενειακό παιχνίδι και γενικά και για μικρότερα παιδιά. Δεν υπάρχει προσομοίωση αλλά εκεί πάνε σε next level παιχνίδι όπως στο formula 90. Αν έπρεπε να έχω ένα μόνο racing Συλλογή μου δε θα το επέλεγα αλλά σίγουρα θα το έβαλα μέσα στα family games της συλλογής μου…”
  • Βαγγέλης: “Άλλο παιχνίδι σε σχέση με το Rallyman άλλο παιχνίδι εντελώς, αν και υπάρχει και εκεί το ζάρι. Είναι ένα πολύ fun παιχνίδι ωστόσο θα ήθελα να κρατάει λίγο λιγότερο ίσως με χαμηλότερο αριθμό παικτών. …”
  • Βαγγέλης: “Το ζάρι έχει την τύχη του και εδώ μου το βγάζει πάρα πολύ αυτό, όμως επειδή το παιχνίδι είναι fun στον πυρήνα του, προσπερνάω την τυχαιότητα που μπορεί να μου αποφέρει μερικές μαζεμένες καλές ή κακές ζαριές. Αυτό που θέλω να πω μάλλον είναι ότι δεν με ενόχλησε. Μου βγάζει πολύ θεματικά το ότι ανεβάζω ή κατεβάζω ταχύτητες…”

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το να δει ζωντανά μια παρτίδα.  Η ομάδα του επιτραπαίζουμε μόλις ετοίμασε  ένα νέο Live Playthrough Video για το Formula D. Σε αυτήν την παρτίδα που διάρκεσε περίπου 40 λεπτά οι παίκτες που συμμετείχαν επέλεξαν τα παρακάτω χρώματα: Σάκης (μπλε), Γιώργος (λευκό),  Αχιλλέας (κίτρινο), Βαγγέλης (πράσινο) & Βαγγέλης (κόκκινο). Τελικό score Σάκης (1st), Γιώργος (3rd), Αχιλλέας (2nd), Βαγγέλης (4th) & Βαγγέλης (5th) link ΕΔΩ.

  • Δείτε πως παίζει το παιχνίδι στο How to Play Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε όλη την πατρίδα που παίξαμε ζωντανά στο LIVE Playthrough Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε τη συζήτηση που κάναμε μετά, στο Review & Casual Chat Video μας ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Formula D, από τον σχεδιαστή Eric RandallLaurent Lavaur. Ένα παιχνίδι για 2-10 παίκτες διάρκειας περίπου 60-120 λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το παιχνίδι διασκέδαση με ζάρια-γκάζια στο τέρμα. Απολαυστικό και διασκεδαστικό, ίσως το καλύτερο απλοϊκό παιχνίδι Formula 1. Εγγυημένη διασκέδαση, δοκιμάστε το…

Το Formula D, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος εξάλλου, έχει να κάνει με την επιτραπέζια προσομοίωση ενός αγώνα Formula-1 όπου οι παίκτες τρέχουν αυτοκίνητα κούρσας, προσομοιώνοντας το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και την συμπεριφορά των οχημάτων στα οποία είναι πιλότοι. Σκοπός? Μα φυσικά να κουνήσουν το μπουκάλι με την σαμπάνια αφού περάσουν πρώτοι την γραμμή τερματισμού. Το Formula D είναι ουσιαστικά η επανέκδοση του πετυχημένου Formula De στο οποίο βλέπουμε αρκετές διαφορές, φυσικά προς το καλύτερο. Το τεραστίων διαστάσεων ταμπλό του Formula D, είναι διπλής όψεως, όπου από την μια μεριά έχουμε την πίστα F1, και από την άλλη μεριά έχουμε τη νυχτερινή πίστα πόλης, τύπου Need for Speed. Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι αυτοί ενός απλού παιχνιδιού αγώνα, όπου όλοι αγωνίζονται να τερματίσουν πρώτοι. Παρόλα αυτά οι παίκτες καλούνται να προγραμματίσουν σωστά τις επιλογές τους και στρατηγικά να επιλέξουν με τη ταχύτητα (ζάρι) θα μπαίνουν σε κάθε στροφή, γιατί αλλιώς τα λάθη θα αποβούν μοιραία και θα αναγκάσουν τους υπερβολικά τολμηρούς να αποσυρθούν με ντροπή, έχοντας καταστρέψει το αυτοκίνητο τους. Η τύχη επίσης είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά αυτό γίνεται με τόσο διασκεδαστικό τρόπο που δεν θα πειράξει ούτε τους πιο απαιτητικούς. Σε κάθε γύρο ο ενεργός παίκτης επιλέγει αν θα ανεβάσει ή θα κατεβάσει ταχύτητα, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται στην πίστα και τον προγραμματισμό που θέλει να κάνει. Παίρνει το κατάλληλου χρώματος ζάρι και το ρίχνει. Για παράδειγμα το ζάρι της 4ης ταχύτητας δείχνει νούμερα επάνω από το 7 έως το 12. Ανάλογα με το αποτέλεσμα τόσα τετράγωνα θα πρέπει να προχωρήσει ο παίκτης το αυτοκίνητο του. Ωστόσο υπάρχουν και οι στροφές, όπου οι παίκτες καλούνται να φροντίσουν να σταματήσουν 1 ή 2 φορές (ανάλογα την στροφή) από γύρο σε γύρο, υποδεικνύοντας ότι το αυτοκίνητο πρέπει να κόψει για να μπει στην στροφή. Για κάθε τετράγωνο που κάποιος βγαίνει εκτός της στροφής τρώει πόντους ζημιάς. Αν ένα αυτοκίνητο φάει αρκετή ζημιά τότε καταστρέφεται. Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η επιλογή της κατάλληλης ταχύτητας την κατάλληλη στιγμή θα αποδώσει περισσότερο και θα οδηγήσει στην νίκη. Πέραν από την απλή έκδοση του παιχνιδιού υπάρχουν κανόνες για πιο σύνθετο παιχνίδι, με φαινόμενα καιρού και ζημιές ανά κατηγορία στο αυτοκίνητο (φρένα, ανάρτηση, λάστιχα κλπ). Τέλος η πίσω μεριά του ταμπλό δίνει δυνατότητα για παράνομους αγώνες με κανονικά αυτοκίνητα και έξτρα κανόνες. Άκρως εθιστικό!!!

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …