Κεντρική / Board Games / Formula D – LIVE Playthrough

Formula D – LIVE Playthrough

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το να δει ζωντανά μια παρτίδα.  Η ομάδα του επιτραπαίζουμε μόλις ετοίμασε  ένα νέο Live Playthrough Video για το Formula D. Σε αυτήν την παρτίδα που διάρκεσε περίπου 40 λεπτά οι παίκτες που συμμετείχαν επέλεξαν τα παρακάτω χρώματα: Σάκης (μπλε), Γιώργος (λευκό),  Αχιλλέας (κίτρινο), Βαγγέλης (πράσινο) & Βαγγέλης (κόκκινο). Τελικό score Σάκης (1st), Γιώργος (3rd), Αχιλλέας (2nd), Βαγγέλης (4th) & Βαγγέλης (5th) link ΕΔΩ.

  • Δείτε πως παίζει το παιχνίδι στο How to Play Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε όλη την πατρίδα που παίξαμε ζωντανά στο LIVE Playthrough Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε τη συζήτηση που κάναμε μετά, στο Review & Casual Chat Video μας ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Formula D, από τον σχεδιαστή Eric RandallLaurent Lavaur. Ένα παιχνίδι για 2-10 παίκτες διάρκειας περίπου 60-120 λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το παιχνίδι διασκέδαση με ζάρια-γκάζια στο τέρμα. Απολαυστικό και διασκεδαστικό, ίσως το καλύτερο απλοϊκό παιχνίδι Formula 1. Εγγυημένη διασκέδαση, δοκιμάστε το…

Το Formula D, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος εξάλλου, έχει να κάνει με την επιτραπέζια προσομοίωση ενός αγώνα Formula-1 όπου οι παίκτες τρέχουν αυτοκίνητα κούρσας, προσομοιώνοντας το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και την συμπεριφορά των οχημάτων στα οποία είναι πιλότοι. Σκοπός? Μα φυσικά να κουνήσουν το μπουκάλι με την σαμπάνια αφού περάσουν πρώτοι την γραμμή τερματισμού. Το Formula D είναι ουσιαστικά η επανέκδοση του πετυχημένου Formula De στο οποίο βλέπουμε αρκετές διαφορές, φυσικά προς το καλύτερο. Το τεραστίων διαστάσεων ταμπλό του Formula D, είναι διπλής όψεως, όπου από την μια μεριά έχουμε την πίστα F1, και από την άλλη μεριά έχουμε τη νυχτερινή πίστα πόλης, τύπου Need for Speed. Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι αυτοί ενός απλού παιχνιδιού αγώνα, όπου όλοι αγωνίζονται να τερματίσουν πρώτοι. Παρόλα αυτά οι παίκτες καλούνται να προγραμματίσουν σωστά τις επιλογές τους και στρατηγικά να επιλέξουν με τη ταχύτητα (ζάρι) θα μπαίνουν σε κάθε στροφή, γιατί αλλιώς τα λάθη θα αποβούν μοιραία και θα αναγκάσουν τους υπερβολικά τολμηρούς να αποσυρθούν με ντροπή, έχοντας καταστρέψει το αυτοκίνητο τους. Η τύχη επίσης είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά αυτό γίνεται με τόσο διασκεδαστικό τρόπο που δεν θα πειράξει ούτε τους πιο απαιτητικούς. Σε κάθε γύρο ο ενεργός παίκτης επιλέγει αν θα ανεβάσει ή θα κατεβάσει ταχύτητα, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται στην πίστα και τον προγραμματισμό που θέλει να κάνει. Παίρνει το κατάλληλου χρώματος ζάρι και το ρίχνει. Για παράδειγμα το ζάρι της 4ης ταχύτητας δείχνει νούμερα επάνω από το 7 έως το 12. Ανάλογα με το αποτέλεσμα τόσα τετράγωνα θα πρέπει να προχωρήσει ο παίκτης το αυτοκίνητο του. Ωστόσο υπάρχουν και οι στροφές, όπου οι παίκτες καλούνται να φροντίσουν να σταματήσουν 1 ή 2 φορές (ανάλογα την στροφή) από γύρο σε γύρο, υποδεικνύοντας ότι το αυτοκίνητο πρέπει να κόψει για να μπει στην στροφή. Για κάθε τετράγωνο που κάποιος βγαίνει εκτός της στροφής τρώει πόντους ζημιάς. Αν ένα αυτοκίνητο φάει αρκετή ζημιά τότε καταστρέφεται. Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η επιλογή της κατάλληλης ταχύτητας την κατάλληλη στιγμή θα αποδώσει περισσότερο και θα οδηγήσει στην νίκη. Πέραν από την απλή έκδοση του παιχνιδιού υπάρχουν κανόνες για πιο σύνθετο παιχνίδι, με φαινόμενα καιρού και ζημιές ανά κατηγορία στο αυτοκίνητο (φρένα, ανάρτηση, λάστιχα κλπ). Τέλος η πίσω μεριά του ταμπλό δίνει δυνατότητα για παράνομους αγώνες με κανονικά αυτοκίνητα και έξτρα κανόνες. Άκρως εθιστικό!!!

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …