Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: Stop Thief!
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

FAMILY GAMES: Stop Thief!

Το Stop Thief! είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι μνήμης και λογικής που κυκλοφόρησε μόλις το 2017, από την Restoration Games. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παίζεται από 2 έως 4 παίκτες, έχει διάρκεια  περίπου 60 λεπτά ανάλογα με τον αριθμό των παικτών  και το πόσο γρήγορα κινούνται και απευθύνεται σε ηλικίες από δέκα ετών και πάνω. Ένα παιχνίδι διαχείρισης καρτών και διεξαγωγής συμπερασμάτων, όπου οι παίκτες παίζουν κάρτες, κινούνται πάνω στο ταμπλό και προσπαθούν να βρουν και να συλλάβουν τον κλέφτη.

Το παιχνίδι το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο το γεγονός ότι χρειάζεται συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή για να παιχτεί. Με την βοήθεια του συγκεκριμένου  application, λοιπόν, οι ντετέκτιβ θα προσπαθούν να εντοπίσουν τον κλέφτη και να τον συλλάβουν. Πάμε όμως να δούμε με λίγα λόγια πως παίζεται το παιχνίδι!

Όπως είπαμε ήδη απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή, οπότε κατεβάστε στο  κινητό ή στον υπολογιστή σας το συγκεκριμένο app και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.  Με το που ξεκινήσει η εφαρμογή, εμφανίζεται μια ειδοποίηση ότι μόλις έχει γίνει μια ληστεία και δηλώνει και την τοποθεσία που έγινε. Στο παιχνίδι υπάρχουν τέσσερα πιθανά μέρη (κτίρια) όπου μπορούν οι κλεφτές να κλέψουν και κάθε φορά η εφαρμογή δηλώνει το που έγινε η κλοπή. Τα κτίρια όπου θα γίνουν οι ληστείες είναι τα ακόλουθα: Trust U.S. Βank, Museum of Modern Antiquity, Swinnerton’s, Dr. Doyle’s Electronics.  Οπότε το app, ενημερώνει που έγινε η πρώτη ληστεία και οι ντετέκτιβ πιάνουν δουλεία! Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις πληροφορίες που σας δίνει η εφαρμογή και να προσπαθήσετε να θυμάστε όλα τα «βήματα». Προσοχή όμως γιατί δεν  είστε μόνοι, όλοι οι ντετέκτιβ στο παιχνίδι έχουν τον ίδιο σκοπό, αλλά μονό ένας από εσάς θα καταφέρει να τσακώσει τον κλέφτη επ’ αυτοφώρω και προτού προλάβει να διαπράξει την επομένη κλοπή! Όπως καταλάβατε, ο σκοπός σας στο παιχνίδι είναι να συλλάβετε πρώτοι τους κλεφτές και να συγκεντρώσετε τα περισσότερα χρήματα κερδίζοντας τις υψηλότερες αμοιβές.

Συγκεκριμένα, όπως ήδη είπαμε προηγουμένως, αρχικά η εφαρμογή δηλώνει ότι έγινε μια ληστεία, σε μια από τις τέσσερις πιθανές περιοχές πάνω στο ταμπλό και οι παίκτες προσπαθούν να εντοπίσουν σε ποιο σημείο έγινε η ληστεία. Οι κλέφτες κάθε φορά μπορούν να κλέψουν μόνο στα κόκκινα σημεία που βρίσκονται μέσα σε κάθε ένα από τα τέσσερα κτίρια. Έπειτα κάθε φορά, οι παίκτες στο γύρο τους και πρώτου κινηθούν, πατάνε το αντίστοιχο κουμπί στο κινητό και η εφαρμογή δηλώνει πως μετακινήθηκε ο κλέφτης κάνοντας τον ανάλογο ήχο. Αυτό το στοιχειό το ακούν όλοι οι παίκτες και βγάζουν τα συμπεράσματα τους. Δηλαδή ανάλογα με τον ήχο που ακούν καταλαβαίνουν αν ο κλέφτης έφυγε περπατώντας σε κλειστό χώρο δηλαδή εντός του κτιρίου, αν άνοιξε κάποια πόρτα, αν έσπασε κάποιο τζαμί και έφυγε από κει ή τέλος αν έφυγε περπατώντας σε εξωτερικό χώρο. Μονό οι ήχοι που κάνουν οι κλέφτες μπορούν να τους προδώσουν. Τον τρόπο που κινείται ο κλέφτης είναι εύκολο να τον διακρίνετε από τον ήχο αλλά το σημαντικό είναι να θυμάστε κάθε φορά όλες τις προηγούμενες κινήσεις  και έτσι να καταφέρετε κάνοντας τους σωστούς συνδυασμούς και βγάζοντας τα συμπεράσματα σας, να εντοπίσετε αρχικά το σημείο όπου έγινε η κλοπή και έπειτα να βρείτε προς τα πού κατευθύνετε τώρα ο κλέφτης και φυσικά να τον συλλάβετε πριν προλάβει να κάνει την επομένη ληστεία. Δώστε βάση στους ήχους που κάνει και βρείτε που κρύβετε!

Κάθε παίκτης έχει στο χέρι μια τράπουλα καρτών και κάθε φορά στον γύρο του επιλεγεί ποια κάρτα θα παίξει και κατά συνέπεια ποσά βήματα θα κινηθεί πάνω στο ταμπλό και προς τα ποια κατεύθυνση. Οι κάρτες που έχετε δείχνουν τον αριθμό των βημάτων που μπορείτε να κάνετε σε ένα γύρο. Ενώ επίσης υπάρχουν και κάποιες special κάρτες όπου όταν τις παίξετε μπορείτε να περάσετε μέσα από σπασμένο τζάμι ή ακόμη και να πάρετε ένα extra μυστικό tip, όπου δείχνει μονό στον παίκτη που παίζει την συγκεκριμένη κάρτα που ακριβώς βρίσκετε αυτή τη στιγμή ο κλέφτης. Αυτή την κάρτα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε ποτέ θα την παίξετε και μετά να προσπαθήσετε να κατευθυνθείτε προς τον ληστή όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μόλις κάποιος παίκτης πιστεύει πως εντόπισε τον ληστή και αφού μετακινηθεί παίζοντας τις κάρτες του σε ένα από τα δυο διπλανά σημεία από αυτό που πιστεύει ότι βρίσκεται ο κλέφτης, μπορεί να κάνει την σύλληψη. Τότε πληκτρολογεί στο κινητό τον κωδικό δηλαδή τον αριθμό στον οποίο πιστεύει ότι βρίσκετε ο κλέφτης και η εφαρμογή απαντάει αν μάντεψε σωστά ή όχι. Σύλληψη μπορεί να κάνει κάποιος παίκτης μονό σε ένα από τα δυο διπλανά σημεία από τον αριθμό στον οποίο βρίσκετε ο ντετέκτιβ του. Τέλος, νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να μαζέψει πρώτος το συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων που απαιτείται ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που παίζουν στην συγκεκριμένη παρτίδα.

Αυτό ήταν με λίγα λόγια το Stop Thief! ένα ιδιαίτερο παιχνίδι κυνηγητού, όπου με την βοήθεια της ηλεκτρονικής εφαρμογής , με τα special εφέ ήχων γίνεται ακόμη πιο ρεαλιστικό και βάζει τους παίχτες μέσα στο  θέμα του παιχνιδιού.  Έτσι ταυτίζονται με τον ρόλο του ντετέκτιβ και βάζουν τα δυνατά τους για να πιάσουν πρώτοι τους ληστές! Κλέφτες και αστυνόμοι και ατελείωτο κυνηγητό σε μια πόλη που το έγκλημα και οι μικροκλοπές ακμάζουν. Θα είστε εσείς ικανοί να φέρετε το τέλος σε αυτή την κατάσταση και να επαναφέρετε την τάξη στην πόλη?

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …