Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: New York Slice
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

FAMILY GAMES: New York Slice

Το New York Slice είναι ένα party game συλλογής σετ με θέμα την πίτσα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι κυκλοφορίας του 2017 για 2 έως 6 παίκτες, ηλικίας από 8 και πάνω με διάρκεια 30 λεπτών. Ένα εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι με απλούς και σύντομους κανόνες κατάλληλο για όλες τις παρέες.

Για να μπούμε στο θέμα του παιχνιδιού, φανταστείτε ότι προσπαθείτε να γίνεται ο master chef στο πιο δημοφιλές New York Slice pizza εστιατόριο της πόλης. Τώρα εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να φτιάξετε τις πιο απίστευτες πίτσες, κομμάτι κομμάτι. Ετοιμαστείτε για ένα παιχνίδι που σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη! Πάμε να δούμε με λίγα λόγια πως παίζεται το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης στον γύρο του μοιράζει την πίτσα σε μερίδες και δίνει στους συμπαίκτες του την επιλογή να διαλέξουν πρώτοι ποιο κομμάτι θα πάρουν, οποίο μείνει τελευταίο το παίρνει ο παίκτης που μοίρασε την πίτσα. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί πίτσα με τις οποίες μπορείτε να δουλέψετε και να δημιουργήσετε την πίτσα της επιλογής με την σκοπό να κερδίσετε τους περισσότερους πόντους νίκης. Μπορείτε να φτιάξετε πίτσα με κρέας, πίτσα λαχανικών, πιστά με ανανά, πιστά special και γενικά μπορείτε να κάνετε οποίο συνδυασμό υλικών θέλετε. Κάθε φορά όταν επιλέγετε ποια μερίδα πίτσας θα πάρετε μπροστά σας, επιλέγετε επιτόπου αν θα την φάτε ή αν θα κρατήσετε κάποια από τα κομμάτια για να κερδίσετε την πλειοψηφία σε αυτού του είδους την πίτσα. Με λίγα λόγια μπορετή να συλλέγετε ίδια κομμάτια πίτσας με σκοπό αν καταφέρετε να έχετε την πλειοψηφία σε σχέση  με τους συμπαίκτες σας να κερδίσετε  επιπλέον πόντου νίκης ανάλογα με τον αριθμό των κομματιών που καταφέρατε να μαζέψετε. Αν ωστόσο επιλέξετε να φάτε κάποιο κομμάτι από  την μερίδα της πίτσας που θα πάρετε, τότε κερδίζετε αμέσως τόσους πόντους όσα και τα πεπερόνι που έχει πάνω του το κάθε κομμάτι.

Όπως είπαμε κάθε παίκτης στη αρχή του γύρου μοιράζει την πίτσα σε μερίδες, κάθε φορά υπάρχει και μια special κάρτα με ιδικές ιδιότητες την οποία ο παίκτης επιλεγεί σε ποιο μερίδιο πίτσας θα την τοποθετήσει. Οι special κάρτες δίνουν στον παίκτη που θα τις πάρει ιδικές ιδιότητες ή extra πόντους. Μπορεί για παράδειγμα να του δίνει την δυνατότητα να σπάει τις ισοπαλίες και να τις κερδίζει στο τέλος του παιχνιδιού, να επιλέξει πρώτος κάποιο κομμάτι από την πίτσα πρώτου μοιραστεί σε μερίδες, μπορεί να έχει την δυνατότητα να μετακινήσει ένα κομμάτι πίτσας αφού έχει μοιραστεί η πίτσα και να το τοποθετήσει σε κάποια άλλη μερίδα που τον εξυπηρετεί καλύτερα και γενικά οι special κάρτες δίνουν αρκετά επιπλέον benefits στον παίκτη που θα τις πάρει. Στο παιχνίδι οι special κάρτες συνολικά είναι 14.

Επιπλέον, στο παιχνίδι κάποια από τα κομμάτια της πίτσας έχουν αντζούγια, αυτά τα κομμάτια δεν τρώγονται και δίνουν αρνητικούς πόντους στον παίκτη που θα τις πάρει. Τα κομμάτια πίτσα με την αντζούγια μπορεί όμως να είναι σε κάποιο συνδυασμό κομματιών πολύ δελεαστικό για την συλλογή σας, οπότε μπορεί κάποια στιγμή να αργαστείτε να επιλέξετε αυτή την μερίδα κομματιών και έτσι να φορτωθείτε και αυτά με την αντζούγια κερδίζοντας για παράδειγμα κομμάτια που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε την πλειοψηφία σε κάποια κομμάτια πίτσας.

Στο τέλος του παιχνιδιού μετράμε πόντους, αν κάποιοι παίκτες ισοβαθμούν στα κομμάτι πίτσας που έχουν συγκεντρώσει τότε κανείς δεν παίρνει πόντους νίκης. Ένας αριθμός κομματιών έχει 2 τύπους πίτσας επάνω του και κάθε κομμάτι τέτοιο συμβάλει κατά μισό στην αντίστοιχη κατηγορία του. Ακούγεται κάτι όχι τόσο ενδιαφέρον, ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας και είστε ευτυχισμένοι που το κερδίσατε.

Το παιχνίδι είναι η συνέχεια ενός παλαιότερου παιχνιδιού από την Γερμανία με τίτλο Piece o’ Cake όπου αντί για κομμάτια λαχταριστής πίτσας οι παίκτες χωρίζουν και διεκδικούν κομμάτια από πεντανόστιμες γλυκιές τάρτες και τούρτες και φυσικά εκεί το μήλον της έριδος δεν είναι τα κομμάτια σαλάμι αλλά η σαντιγί. Στο New York Slice πιστεύουμε ότι το θέμα του παιχνιδιού αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, ενώ παράλληλα η ποιότητα παραγωγής είναι τάξεις μεγέθους παραπάνω. Τέλος το γεγονός ότι σε κάθε γύρο βγαίνει και μια ειδική κάρτα η οποία λαμβάνει κανονικά μέρος στις μοιρασιές και αλλάζει κατά ένα μικρό ποσοστό τους κανόνες, ή δίνει μικροευκαρίες, είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενο. Συνεπώς είτε αν ζητάει αλμυρό είτε αν ζητάει γλυκό η όρεξη σας, ευκαιρία να το λύσετε στο τραπέζι, απλά σας προειδοποιούμε να μην κάτσετε πεινασμένοι να παίξετε New York Slice γιατί το παιχνίδι σας κινδυνεύει.

Το New York Slice είναι πρωτότυπο, όμορφο στο τραπέζι και τραβάει τα μάτια όλων. Σίγουρα η παρέα σας θα εκπλαγεί ευχάριστα όταν τους το ρίξετε στο τραπέζι και με βεβαιότητα θα το βρουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό και όμορφο. Συνεπώς για το χρόνο που κρατάει και με αυτά που προσφέρει, αποτελεί μια ιδανική επιλογή που εγγυάται υψηλά επίπεδα διασκέδασης…

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …