Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: King’s Forge
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

FAMILY GAMES: King’s Forge

Καλοκαιράκι! Έχουμε ήδη ξεκινήσει να οργανώνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαζί με τα απαραίτητα ρούχα  και αξεσουάρ παραλίας θα πρέπει να σκεφτούμε και ποια παιχνίδια θα διακοπάρουν μαζί μας. Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιχνίδι με γρήγορους και εύκολα κατανοητούς κανόνες είναι must για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις. Κάτι που να στήνεται γρήγορα και να μπορεί να παιχτεί ευχάριστα σε κάποιο παραθαλάσσιο καφέ είναι ιδανικό για τις μέρες των διακοπών. Μια καλή πρόταση είναι το King’s Forge.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με ζάρια για δύο έως τέσσερις παίκτες, ηλικίας από 14 και πάνω, με μέση διάρκεια περίπου 60 λεπτά. Είναι εύκολο και γρήγορο στο στήσιμο και έχει απλούς και κατανοητούς κανόνες,  ότι χρειάζεται δηλαδή για να περάσουμε ευχάριστα ένα καλοκαιρινό απόγευμα με τους φίλους μας.

Για να μπούμε λίγο στο θέμα του παιχνιδιού… ο βασιλιάς ψάχνει για έναν καινούριο τεχνίτη για το βασίλειο του.  Για το σκοπό αυτό διοργανώνει έναν διαγωνισμό για όλους του τεχνίτες και σιδηρουργούς της χώρας. Ο πρώτος σιδηρουργός ή τεχνίτης που θα καταφέρει να σμιλέψει για χάρη του, τέσσερα αντικείμενα από την προσωπική του λίστα με τα αγαπημένα του όπλα και διακοσμητικά στολίδια θα κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο του πρώτου τεχνίτη της χώρας και θα ανακηρυχτεί  τεχνίτης του βασιλείου. Όπως καταλάβατε λοιπόν, στο παιχνίδι οι παίκτες είναι τεχνίτες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν την εύνοια του βασιλιά και εκπληρώνοντας την επιθυμία του για μερικά χειροποίητα αντικείμενα , να καταφέρουν να γίνουν ο ένας και μοναδικός τεχνίτης του βασιλιά. Και αφού πήραμε μια ιδέα για το παιχνίδι, πάμε να δούμε με λίγα λογία πως παίζεται.

Ανοίγοντας το κουτί θα δούμε κυρίως ζαριά και κάρτες. Συγκεκριμένα στο King’s Forge, έχουμε 91 ζάρια και 56 κάρτες, 8 πλακίδια, 4 μάρκες και 1 δείκτη πρώτου παίκτη. Υπάρχει λοιπόν, μια πληθώρα ζαριών διαφόρων χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν τα διάφορα υλικά που θα χρειαστούν οι παίκτες για να κατασκευάσουν τα αντικείμενα του βασιλιά. Ανάλογα με το χρώματα τους, έχουμε ζάρια που αντιπροσωπεύουν υλικά όπως το μέταλλο, το ξύλο, τα πετράδια ή την μαγεία, την βιβλιοθήκη ή και το νεκροταφείο που πιθανόν χρειαστεί για την ολοκλήρωση ενός αντικειμένου. Τα ζάρια στο παιχνίδι έχουν δυο χρήσεις, είτε χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός αντικείμενου, είτε για την αγορά ενός καινούριου ζαριού, δηλαδή κάποιου άλλου υλικού.

Στην πρώτη φάση ενός γύρου οι παίκτες χρησιμοποιούν τα ζάρια τους για να αγοράσουν κάρτες που τους δίνουν είτε νέα ζάρια είτε κάποια extra benefits για την επομένη φάση. Τα ζάρια που χρησιμοποιούν στην 1η φάση δεσμεύονται για αυτόν τον γύρο και παραμένουν πάνω στις κάρτες που αγόρασε ο παίκτης.  Στην δεύτερη φάση λοιπόν, οι παίκτες ρίχνουν τα υπόλοιπα ζάρια που τους έχουν απομείνει (αν έχουν κρατήσει κάποια)  από αυτά που χρησιμοποίησαν στην πρώτη φάση για την αγορά καρτών και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρουν ελέγχουν αν μπορούν να κατασκευάσουν κάποιο αντικείμενο από την λίστα του βασιλιά. Τα αντικείμενα του βασιλιά απεικονίζονται σε κάρτες πάνω στις οποίες φαίνεται και το είδος των ζαριών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της. Δηλαδή τι χρώματος ζάρι χρειάζεται και τι νούμερο πρέπει να φέρει ο παίκτης για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο αντικείμενο της κάρτας. Αν κάποιος παίκτης φέρει τον επιθυμητό αριθμό (νούμερο) στα συγκριμένου χρώματος ζάρια που ζητά η κάρτα τότε την κερδίζει και άρα φτιάχνει το αντικείμενο που απεικονίζει.

Προσοχή όμως, γιατί ακόμη και αν καταφέρει κάποιος παίκτης να φτιάξει ένα απ’ τα αγαπημένα αντικείμενα του βασιλιά,  οι υπόλοιποι παίχτες τεχνίτες θα προσπαθήσουν να του το κλέψουν…! Αυτό μπορεί να γίνει αν κάποιος από τους αντιπάλους του φέρει στη ζαριά του μεγαλύτερο αριθμό, στο συγκεκριμένο χρώμα ζαριού που ζητά η κάρτα και που τοποθέτησε ο παίκτης για να την κερδίσει. Για παράδειγμα αν η κάρτα ζητά 3 μαύρο και κάποιος από τους αντίπαλους παίκτες έχει φέρει 4 και πάνω στο μαύρο ζάρι, τότε μπορεί να την κλέψει απ’ τον συμπαίκτη του και να την πάρει μπροστά του . Εννοείται  βέβαια ότι πρέπει να έχει φέρει στη ζαριά του και τα υπόλοιπα ζάρια που ζητά η κάρτα απλά αρκεί να φέρει μεγαλύτερο νούμερο σε ένα από τα ζάρια.

Μην βιάζεστε και σκεφτείτε καλά τις κινήσεις σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τύχη, καλή διαχείριση ζαριών και σωστή επιλογή καρτών. Είστε έτοιμοι  να ανταγωνιστείτε του τεχνίτες της χώρας; Νικητής θα είναι ο παίχτης που θα σμιλέψει πρώτος τέσσερα απ’ τα αγαπημένα αντικείμενα του βασιλιά. Εύχομαι καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε όσους ξεκινήσουν νωρίς! Ραντεβού στο επόμενο καυτό Αυγουστιάτικο τεύχος!

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Έλια Κεφαλά
Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

Nauticus – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …