Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: Karuba
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

FAMILY GAMES: Karuba

Εμπρός καλοί μου εξερευνητές, πάρτε στον ώμο τα φτυάρια σας και ανοίξτε μονοπάτια στο άγριο δάσος της Karuba. Τα μονοπάτια κρύβουν θησαυρούς, αλλά ένας λάθος υπολογισμός και μπορεί να ας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Πρέπει να φτάσετε πρώτοι στους ναούς και να κερδίσετε τους περισσότερους VPs…

 

karuba_1Οκτώβριος φίλοι μου και έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο με τα πρωτοβρόχια και την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μπορεί ωστόσο το καλοκαίρι να πέρασε αλλά η διάθεση μας για ταξίδι και περιπέτεια καλά κρατεί. Αν και ο χρόνος για αποδράσεις σε real time έχει περιοριστεί σημαντικά κάνεις δεν μας εμποδίζει να ταξιδέψουμε μέσα από ένα επιτραπέζιο και να ξεφύγουμε για λίγο απ’ την ρουτίνα της καθημερινότητας. Θα σας μιλήσω λοιπόν για ένα παιχνίδι που συνδυάζει και ταξίδι και περιπέτεια. Ο λόγος λοιπόν για το Karuba! Ένα καινούριο παιχνίδι puzzle game κυκλοφορίας του 2015 για 2 έως 4 παίκτες με μέση διάρκεια περίπου τα 40 λεπτά.

karuba_6

Στο παιχνίδι οι παίκτες είναι εξερευνητές στην νήσο Karuba και θα πρέπει να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένες αποστολές. Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα και ουσιαστικά προσπαθούν να λύσουν το ίδιο puzzle, αλλά ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Ο ταχύτερος θα είναι και ο νικητής. Πάμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην Karuba.

karuba_3
Πρόκειται για ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων πάνω σε ταμπλό. Συγκεκριμένα κάθε παίκτης έχει το ατομικό του ταμπλό και ένα σωρό με πλακίδια, τόσο το ταμπλό όσο και τα πλακίδια είναι ίδια για όλους τους παίκτες. Κάθε παίκτης τοποθετεί πάνω στο ταμπλό του πλακίδια και δημιουργεί διαδρομές αλλά πως γίνεται αυτό… Κάθε ένα από τα πλακίδια έχουν έναν αριθμό πάνω τους, στο παιχνίδι ένας από τους παίκτες τραβάει σε κάθε γύρο ένα πλακίδιο τυχαία, για παράδειγμα τραβάει το πλακίδιο με τον αριθμό οκτώ και τότε όλοι οι παίκτες και ο ίδιος πρέπει να τοποθετήσουν το συγκεκριμένο πλακίδιο πάνω στο ατομικό τους ταμπλό σε όποια θέση θέλουν. Προσοχή, όμως γιατί άπαξ και τοποθετηθεί κάποιο πλακίδιο δεν μπορεί να μετακινηθεί καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

karuba_4
Στην αρχή του παιχνιδιού κάθε παίκτης τοποθετεί γύρο από το ταμπλό του τέσσερις εξερευνητές και αντίστοιχα τέσσερις ναούς. Κάθε εξερευνητής αντιστοιχεί σε έναν ναό, ανάλογα με το χρώμα του. Οι εξερευνητές και οι ναοί τοποθετούνται στην ίδια θέση για όλους τους παίκτες… έτσι το παιχνίδι είναι δίκαιο καθώς κάθε παίκτης προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τους αντιπάλους του. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι οι παίκτες αγωνίζονται να μεταφέρουν πρώτοι τους εξερευνητές τους στους ναούς. Για παράδειγμα ο μοβ εξερευνητής πρέπει να καταφέρει να φτάσει στον μοβ ναό. Ο παίκτης που θα μεταφέρει τους εξερευνητές του πρώτος στους ναούς κερδίσει πόντους νίκης. Έτσι οι παίκτες κάθε φορά τοποθετούν πλακίδια πάνω στο ταμπλό τους με σκοπό να διαμορφώσουν διαδρομές και μονοπάτια που θα οδηγήσουν τους εξερευνητές τους στους αντίστοιχους ναούς. Ωστόσο πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς μερικά μονοπάτια οδηγούν σε αδιέξοδο και έτσι το ταξίδι τους προς τους ναούς μπορεί να καθυστερήσει. Ο χρόνος κυλάει και σίγουρα δεν χωράν καθυστερήσεις για αυτό και πρέπει οι παίκτες να φτιάξουν τις ιδανικές διαδρομές που θα οδηγήσουν τους εξερευνητές το ταχύτερο δυνατό στους ναούς.

karuba_5
Φυσικά στην διαδρομή θα συναντήσουν και πλακίδια με διαμάντια και χρυσό, αν σταματήσουν την κίνηση τους πάνω σε κάποιο τέτοιο πλακίδιο τότε συγκεντρώνουν και extra πόντους από το χρυσό ή και τα διαμάντια που θα συλλέξουν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Το παιχνίδι τελειώνει όταν τοποθετηθούν όλα τα πλακίδια και νικητής είναι ο παίκτης που κατάφερε να μεταφέρει όλους ή τους περισσότερους εξερευνητές του στους ναούς και κατά συνέπεια συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους νίκης.

karuba_7
Ένα ευχάριστο παιχνίδι κατηγορίας puzzle με πρωτότυπο μηχανισμό και όμορφη εικονογράφηση που σίγουρα θα συντροφεύσει ευχάριστα μια φθινοπωρινή βραδιά με τους φίλους σας. Προσωπικά, μια παρτίδα Karuba δεν είναι αρκετή! Κατά την γνώμη μου, είναι αρκετά εθιστικό παιχνίδι, με υψηλό δείκτη replayability. Ο χρόνος περνάει γρήγορα και μόλις τελειώσει μια παρτίδα θέλεις να παίξεις κατευθείαν την επόμενη! Μένει λοιπόν, να το δοκιμάσετε για να σχηματίσετε και σεις την δική σας άποψη. Για το μήνα Οκτώβριο, όπως είναι προφανές, προτείνω να παίξουμε, μεταξύ άλλων φυσικά, Karuba!

Καλές παρτίδες λοιπόν και μην ξεχνάτε να ζείτε την κάθε στιγμή στο full!

Δείτε το Video Παρουσίαση του παιχνιδιού από το Επιτραπαίζουμε:

karuba

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …