Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: Going, Going, GONE!

FAMILY GAMES: Going, Going, GONE!

Η χαρά των πλειστηριασμών όπως δεν την έχετε φανταστεί μέχρι τώρα. Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα ξεκινήσετε να παίζετε καθιστοί γύρω από το τραπέζι και θα το ολοκληρώσετε όρθιοι, γεμάτοι ενθουσιασμό και όρεξη…

Δεκέμβριος φίλοι μου και μόλις ξεκίνησε ο καλύτερος μήνας του χειμώνα! Ένας γιορτινός μήνας που θα μας χαρίσει αρκετές μέρες ξεκούρασης για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το διασκεδάσουμε με την παρέα μας , παίζοντας ένα ακόμη επιτραπέζιο παιχνίδι! Ήρθε η ώρα για να παίξουμε το Going, Going, GONE!  Ένα παρείστικο παιχνίδι που υπόσχεται τρελό γέλιο! Το Going, Going, GONE! είναι ένα παιχνίδι μπινταρίσματος και δημοπρασιών. Πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι οι παίχτες προσπαθούν να κερδίσουν αντικείμενα, ποντάροντας ταυτόχρονα σε πέντε δημοπρασίες. Σε κάθε γύρο, ένας από τους παίχτες παίζει τον ρόλο του δημοπράτη και μετράει αντίστροφα από το 10 στο 1, όπου και κλείνει την δημοπρασία και σταματάν αυτόματα τα πονταρίσματα. Οι παίχτες σε κάθε γύρο, ποντάρουν σε αυτές τις πέντε ανοικτές δημοπρασίες, πετώντας μέσα στα πέντε διάφανα κυπελλάκια, όσους από τους ξύλινους κύβους που έχουν στο χέρι τους θέλουν. Σε κάθε ένα από αυτά τα διάφανα κύπελλα αντιστοιχούν  1 ή 2 κάρτες αντικειμένων, τις οποίες κερδίζουν οι παίκτες και συγκεκριμένα ο παίκτης που θα κερδίσει κάθε φορά την δημοπρασία που αντιστοιχεί στο κάθε κύπελλο.

Όπως είπαμε, μόλις τελειώσει το αντίστροφο μέτρημα, ο δημοπράτης λεει “GONE!” και αμέσως σκεπάζει τα κύπελλα που πέταγαν μέσα τους ξύλινους κύβους τους οι παίκτες. Σ΄ αυτό το σημείο η δημοπρασία ολοκληρώθηκε και ο παίκτης που έχει τοποθετήσει τους περισσότερους κύβους σε κάθε ένα από τα κύπελλα των δημοπρασιών κερδίζει και την αντίστοιχη δημοπρασία και παίρνει μπροστά του τις κάρτες αντικειμένων που αντιστοιχούν στο κάθε κύπελλο. Τα αντικείμενα που κερδίζουν οι παίκτες μπορούν να τα πουλήσουν, αν το επιθυμούν, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να κερδίσουν ξύλινους κύβους, καθώς τους χρειάζονται για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ποντάρουν στις δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν.

Οι κάρτες αντικειμένων ωστόσο είναι και αυτές που θα μετρήσουν στο τέλος του παιχνιδιού για πόντους νίκης . Όσο περισσότερες κάρτες του ίδιου αντικειμένου καταφέρουν να μαζέψουν οι παίκτες τόσο περισσότερους πόντους θα κερδίσουν. Οι κάρτες απεικονίζουν είτε διάφορα αντικείμενα , είτε εθνικές σημαίες των διάφορων κρατών. Όποτε σκοπός των παικτών είναι να συλλέξουν πολλαπλά σετ ιδίων αντικειμένων ή σετ ιδίων σημαιών  για να καταφέρουν στο τέλος του παιχνιδιού, πουλώντας τις κάρτες που συγκέντρωσαν έναντι ξύλινων κύβων, να σκοράρουν τους περισσότερους πόντους νίκης και να κερδίσουν στο παιχνίδι. Δηλαδή, στο τέλος του παιχνιδιού πόντους νίκης δίνουν τα ξύλινα κυβάκια, τα οποία όπως είπαμε τα αποκτούν οι παίκτες πουλώντας κάρτες είτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είτε στο τέλος του παιχνιδιού.

Φυσικά στην αρχή του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες ξεκινάν με έναν συγκεκριμένο αριθμό ξύλινων κύβων στο χέρι τους, αλλά καθώς το παιχνίδι προχωρά τα κυβάκια τους εξαντλούνται αφού τα χρησιμοποιούν για να ποντάρουν στις δημοπρασίες. Οι παίκτες λοιπόν, πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στο σε ποια δημοπρασία θα επιλέξουν να ποντάρουν και πόσα κυβάκια θα επιλέξουν να ρίξουν στα κύπελλα, αλλιώς θα ξεμείνουν!!!

Το Going, Going, GONE! είναι ένα γρήγορο παιχνίδι, με απλούς κατανοητούς κανόνες, που παίζεται εύκολα τόσο από gamers όσο και από όχι τόσο έμπειρους παίκτες (gateway games). Ένα συναρπαστικό παιχνίδι δημοπρασιών που θα βρει τους παίκτες συχνά να χτυπάν τα χέρια τους μεταξύ τους στην προσπάθεια τους να κερδίσουν μια καλύτερη θέση. Το Going, Going, GONE! θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να θέλετε να το παίζεται ξανά και ξανά. Ετοιμαστείτε για άφθονο γέλιο μιας και μιλάμε για μια πρόταση που θα κάνει τα χέρια σας να χτυπάνε στα χέρια των υπολοίπων στο τραπέζι και τα γέλια σας να καλύπτουν τα γέλια των άλλων, το μόνο σίγουρο ότι θα ξεκινήσετε καθιστοί και θα τελειώσετε την παρτίδα όρθιοι γύρω από το τραπέζι! Ναι τόσο ενθουσιασμό θα σας βγάλει το παιχνίδι.

Ετοιμαστείτε για την αληθινή, αστεία εμπειρία των πλειστηριασμών για όλη την οικογένεια… Για το μήνα Δεκέμβριο λοιπόν προτείνω να απολαύσετε μερικές παρτίδες Going, Going, GONE! Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ατελείωτο παιχνίδι!

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …