Κεντρική / Magazine / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΟ-ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ: Quebec

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΟ-ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ: Quebec

To Quebec μας τοποθετεί στην κεφαλή μιας πλούσιας οικογένειας που θέλει να αφήσει πίσω της την μνήμη της και το όνομα της γερά χαραγμένο στα θεμέλια αυτής της νέα πόλης που ανοικοδομείται, του ιστορικού Quebec. Το παιχνίδι διαρκεί 4 αιώνες όπου κάθε αιώνας είναι ένας από τους 4 μεγάλους γύρους στην παρτίδα, στην διάρκεια κάθε αιώνα οι παίκτες κτίζουν κτίρια με τοποθεσίες μέσα στα τείχη της πόλης με τους αρχιτέκτονες τους. Ωστόσο η κατασκευή δεν είναι αρκετή, μιας και οι παίκτες πρέπει να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους σε τέσσερις σφαίρες επιρροής στις άκρες του όμορφου ταμπλό. Μια παρτίδα διαρκεί 4 αιώνες και κάθε αιώνας από 5 έως 7 γύρους ο κάθε ένας. Σε κάθε σειρά οι παίκτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από τα παρακάτω actions:
• Να ξεκινήσουν ένα νέο κτίριο με τον αρχιτέκτονα τους
• Να ολοκληρώσουν ένα κτίριο
• Να στείλουν έναν εργάτη τους σε μια ζώνη επιρροής
• Να πάρουν μια κάρτα ηγέτη
Με το να συνεισφέρουν στα διάφορα κτίρια οι παίκτες καταφέρνουν παράλληλα να αποκτάν επιρροή στους 4 πυλώνες της θρησκείας, της πολιτικής, του εμπορίου και της τέχνης. Την ίδια στιγμή μπορούν αν θέλουν να συμμετέχουν στην ανέγερση του μεγάλου καθεδρικού της πόλης. Στο τέλος κάθε αιώνα έχουμε το κλασσικό σκοράρισμα πόντων νίκης από τις 4+1 ζώνες επιρροής (μαζί με τον καθεδρικό) και οι παίκτες κερδίζουν πολλαπλούς πόντους στα σημεία.. Είναι στα χέρια σας λοιπόν να γεμίσετε την πόλη του Quebec με τα χρώματα του οίκου της οικογένειας σας και να μείνετε για πάντα στην ιστορία.
Σε κόντρα του καύσωνα και της ζέστης, εμείς αυτό το μήνα πεταγόμαστε σε ένα μέρος το οποίο συνήθως είναι παγωμένο! Ας δροσιστούμε λοιπόν με μία βόλτα στο Quebec του Καναδά, εκεί όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω του μηδέν για πολλούς μήνες το χρόνο! Για να δούμε τι θα δούμε! To Quebec, αποτελεί ένα επαρχιακό τμήμα του Καναδά, βρίσκεται νοτιοανατολικά της χώρας και έτσι ονομάζεται και η πρωτεύουσα της περιοχής. Η μεγαλύτερη βέβαια πόλη της επαρχίας είναι το Μόντρεαλ, Οι κάτοικοι μιλούν γαλλικά, τα οποία αποτελούν και την επίσημη γλώσσα.

quebec

Δείτε το Quebec!
Η ίδια η παλιά πόλη του Quebec, αποτελεί από μόνη της ένα αληθινό στολίδι! Η παλιά πόλη είναι ιδιαίτερα γραφική, οι δρόμοι και τα κτίρια της εντυπωσιακά και αξίζει κανείς να περιπλανηθεί σε αυτήν για ώρες πριν αρχίσει να επισκέπτεται τα μουσεία και τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν εδώ. Αν θέλει κανείς να το πάει στα άκρα βέβαια, μπορεί πολύ ευχάριστα να απολαύσει μία βόλτα με άμαξα με τα αλογάκια που περιμένουν στο κέντρο για να μας δείξουν την πόλη τους! Ανηφορίστε στο ύψωμα, στην περιοχή Dufferin, χαζέψτε από εκεί τον ποταμό St. Lawrence και την όμορφη θέα που προσφέρει το σημείο, ιδιαίτερα δε την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η περιοχή Place Royale, θα σας κλέψει δίχως άλλο την καρδιά. Βρίσκεται, από το 1600 περίπου στην κάτω πόλη και είναι ο πρώτος Γαλλικός οικισμός της Αμερικής. Εδώ συναντάμε και την Notre-Dame-des-Victoires, την παλαιότερη πέτρινη εκκλησία σε ολόκληρη την Αμερική με βάθος 33 μέτρων. Στην περιοχή υπάρχουν πανέμορφα bistro μαγαζιά για φαγητό καθώς και πολλές γκαλερί.

epitrapezo-taxidevoume-quebec_2Κάντε μία βόλτα στο φρούριο La citadelle, με το αστεροειδές σχήμα, στην πόλη του Quebec. Γενικά στην πόλη, υπάρχουν 4.6 χιλιόμετρα τείχη. Το Citadelle, συγκροτείται από 10 κτίρια και αποτελεί τη μεγαλύτερη στρατιωτικό φρούριο στη Βόρεια Αμερική. Το μεγαλύτερο τμήμα του φρουρίου στη σημερινή του μορφή, ολοκληρώθηκε σχεδόν 2 αιώνες πριν, με σκοπό να προστατευτεί η πόλη από πιθανή εισβολή των Ηνωμένων πολιτειών. Παρόμοια αλλά ενδιαφέρουσα επίσκεψη θα είναι και αυτή στο πάρκο Artillery, με την μεγάλης σημασία στρατηγική θέση για την προστασία της πόλης. Κανόνια και λοιπά πολεμικά στοιχεία συνθέτουν το σκηνικό και εδώ, στο φρούριο που έχει και αυτό ιστορία δυόμισι αιώνων. Ένα εντυπωσιακό κτίσμα στην πόλη του Quebec που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, είναι η νεο-ρωμαϊκού τύπου βασιλική Sainte-Anne-de-Beaupré, χτισμένη το 1658, με καλαίσθητα αγάλματα, μεταξύ των οποίων και το χρυσό άγαλμα της Αγίας Άννας, και εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση. Επίσης, διαθέτει αξιόλογους κήπους που συμπληρώνουν όμορφα την επίσκεψή μας εκεί. Κάτι θα ξέρουν οι ένα εκατομμύριο επισκέπτες, που την επισκέπτονται ετησίως! Ένα ακόμη αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης του Quebec, είναι αυτό που στεγάζει το Κοινοβούλιο. Μπροστά από το καλαίσθητο κτίριο, θα θαυμάσουμε και το υπέροχο βραβευμένο σιντριβάνι Fontaine de Tourny.

epitrapezo-taxidevoume-quebec_3Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που θα χαραχτεί σίγουρα στη μνήμη σας στο Quebec είναι οι καταρράχτες Montmorency. Το ύψος τους υπολογίζεται στα 83 μέτρα και το θέαμα που προσφέρουν είναι μοναδικό. Τους θαυμάζουμε από όλη την διαδρομή κατά μήκος του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου. Η καλύτερη τοποθεσία όμως για να τους δείτε, είναι το πάρκο de la Chute-Montmorency. Με το τελεφερίκ, ανεβείτε μέχρι πάνω, διασχίστε την πεζογέφυρα και απολαύστε την πανοραμική θέα! Το πάρκο προσφέρεται ακόμη για πεζοπορία, αναρρίχηση και λοιπές δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένου δείπνο σε βεράντα με καταπληκτική θέα στην υπέροχη φύση), επομένως πρέπει κανείς να έχει σίγουρα χρόνο για να το εξερευνήσει.

epitrapezo-taxidevoume-quebec_8Αν από τη λίστα των σημείων που θέλετε να δείτε στο Quebec σας λείπει ένα μουσείο, μπορείτε πολύ ευχάριστα να επισκεφθείτε το μουσείο πολιτισμού. Θα μάθετε για την ιστορία του Quebec και θα θαυμάσετε ένα πλήθος αξιόλογων εκθεμάτων. Υπάρχουν επίσης εκθέσεις που αφορούν τον αθλητισμό, την επιστήμη αλλά και πολλές διαδραστικές δραστηριότητες. Αν πάλι είστε της τέχνης περισσότερο και όχι της ιστορίας, επιβάλλεται μία επίσκεψη στο εθνικό μουσείο καλών τεχνών, όπου υπέροχα έργα τέχνης του Quebec φιλοξενούνται σε τρία διαφορετικά κτίρια. Ακόμη, αν ψάχνετε για μία ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη, μπορείτε να αναζητήσετε το πολιτιστικό κέντρο Morrin.

epitrapezo-taxidevoume-quebec_4

Ζήστε το Quebec!
Αν θέλετε να δείτε πολύ κόσμο να βολτάρει και να επισκεφτείτε εστιατόρια και μαγαζιά με καφέ έχετε διάφορες επιλογές. Σίγουρα η παλιά πόλη είναι μία από αυτές και μία βόλτα στους δρόμους της θα σας ανταμείψει. Μία άλλη επιλογή αποτελεί και το παλιό λιμάνι. Περπατήστε στους πλακόστρωτους δρόμους και παρατηρείστε. Παρακολουθήστε τον κόσμο για να νιώσετε πόσο ζωντανή είναι αυτή η πόλη αλλά χαζέψτε και την όμορφη τοποθεσία. Επιλέξτε μαγαζί για φαγητό αλλά κάντε και τα ψώνια σας μια που εδώ υπάρχουν πάρα πολλά εμπορικά κέντρα και μικρότερα μαγαζιά που έχουν το καθένα ξεχωριστό χαρακτήρα και στυλ. Ένα υπέροχο μέρος για περίπατο ή πικ νικ είναι οι πεδιάδες του Αβραάμ. Ενδείκνυται πολύ και για βόλτα με ποδήλατο. Κανόνια και όμορφα λουλούδια είναι από τα χαρακτηριστικά πράγματα που θα συναντήσουμε και εδώ. Αν θέλετε να πάρετε ιδιαίτερα δωράκια και να θαυμάσετε την ικανότητα κάποιων τεχνιτών, επισκεφτείτε το studio γυαλιού crow glass και δείτε από κοντά πως φτιάχνονται τα μοναδικά κομμάτια που θα βρείτε διαθέσιμα εδώ.

epitrapezo-taxidevoume-quebec_5

Ας περάσουμε στη μουσική! Στο Quebec λαμβάνουν χώρα πολλά, πάρα πολλά μουσικά φεστιβάλ, ιδιαίτερα κατά το καλοκαίρι και σίγουρα θα ήταν καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάποιο και να διασκεδάσετε σαν Καναδός! Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να πιείτε ένα ποτό (γνωστό για τα ιδιαίτερα του) στη βεράντα του φημισμένου στην πόλη ξενοδοχείου Chateau Frontenac και να απολαύσετε τη θέα και τον Καναδέζικο ήλιο (ναι υπάρχει!). Το πιο δυνατό σημείο όμως του Καναδά είναι η υπέροχη φύση. Περίτρανη απόδειξη αποτελεί το εθνικό πάρκο Jacques-Cartier, όπου ο ομώνυμος ποταμός διασχίζει μία κοιλάδα και συνθέτει ένα μαγικό τοπίο. Το καλοκαίρι, το πάρκο προσφέρεται για πεζοπορία, κανό καγιάκ και ψάρεμα ενώ το χειμώνα για σκι και άλλες χειμερινές δραστηριότητες!

epitrapezo-taxidevoume-quebec_6

Quebec tips!
Μία προτεινόμενη εκδρομή στη γύρω περιοχή, εκτός από τους υπέροχους καταρράκτες, είναι και ο οικισμός Ile d’Orleans, ένα καταπράσινο καταφύγιο που υπόσχεται να σας εκπλήξει ευχάριστα. Από τους πρώτους Γαλλικούς οικισμούς, φιλοξενεί πολλά κτίρια και εκκλησίες πολιτισμικής κληρονομιάς. Ένα άλλο δυνατό του σημείο είναι βέβαια και τα πεντανόστιμα παραδοσιακά του προϊόντα καθώς και η υπαίθρια αγορά του. Αναφορικά με το φαγητό, αξίζει να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα city food tour που γίνονται στην πόλη! Απολαμβάνετε την ξενάγηση ενώ ταυτόχρονα κάνετε στάσεις σε όλα τα σημεία που πρέπει για να δοκιμάσετε όλα τα παραδοσιακά φαγητά. Η εμπειρία συμπληρώνεται από ανέκδοτα, μικρές αποκαλύψεις για την πόλη και διάφορες άλλες διασκεδαστικές καταστάσεις. Ε, μην τα αποκαλύψουμε και όλα! Ταξιδάκι στον Καναδά λοιπόν, ναι, είναι μακριά μεν αλλά θα αξίζει αναμφίβολα τα μίλια!!

Καλό καλοκαίρι!

Γιατί η ζωή είναι ένα παιχνίδι και ένα ωραίο ταξίδι μια από τις καλύτερες ζαριές…

epitrapezo-taxidevoume-quebec_7

Σχετικά με Γεωργία Κεφάλα

Η Γεωργία έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, πως μπορούσε λοιπόν να μην της αρέσουν τα παιχνίδια Δεξιοτήτων (Dexterity Games). Από τα αγαπημένα της το Villa Paletti όπου συνέχεια προσπαθεί να φτιάξει την ψηλότερη και καλύτερη "δομικά" & "στατικά" Villa :)

Δείτε επίσης...

TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume

⚡️ https://linktr.ee/epitrapaizoume 🎲 TOP 30 Must Have Boardgames – Essen Spiel 2022 by Epitrapaizoume ✏️ …