Κεντρική / Hot Topics / CONFESSIONS of a GAMER: “Όσα φέρνει ο πελαργός…”

CONFESSIONS of a GAMER: “Όσα φέρνει ο πελαργός…”

Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Παρασκευή βράδυ και είναι συγκεντρωμένοι μαζί όλα τα φιλαράκια σου γύρω από μια παρτίδα Risk. Τα αίματα έχουνε ανάψει και ήρθε η ώρα να κάνεις την κίνηση σου, ώστε να πάρεις την πολυπόθητη περιοχή που ήθελες. Ξαφνικά χάνεσαι μέσα από μια ατάκα ενός φίλου σου, που σου λέει : “Τι θα κάνεις βρε φίλε θα ρισκάρεις?”. Κάπου εκεί ο χρόνος χάνεται, σαν να παγώνει…

Η εικόνα του συντρόφου σου έρχεται στο μυαλό. «Πολύ ησυχία έχει μέσα στο σπίτι…». Αμέσως έχεις μπει στο νόημα. Εδώ δεν μιλάμε για μια παρτίδα Risk. Εδώ μιλάμε για μια παρτίδα της ζωής σου, που δεν ξέρεις αν θα ρισκάρεις: Αν ένας boardgamer σαν εσένα, χρειάζεται ένα παιδί… Οι σκέψεις είναι πολλές: “Τι ωραία να μπορέσω μια μέρα να παίξω με το παιδί μου”. Όμως οι σκέψεις εναλλάσσονται από το μέχρι να παίξεις με το παιδί σου, χρειάζονται πολλές θυσίες. Ίσως ένα “Love Letter” να προλαβαίνεις να παίζεις μετά το παιδί και αυτό πολύ σου είναι. Τελικά ξανάρχεσαι πίσω στην στιγμή, που σε κοιτάνε όλοι οι φίλοι σου περιμένοντας να παίξεις. Χαμογελάς και λες ότι αξίζει να το ρισκάρεις.

coag_9
Στην αρχή λέτε να συνηθίζετε στην ιδέα. Βάζετε κάτω όλα τα σχετικά επιτραπέζια. Να σαν αυτό του 2004 “Who’s Having this Baby Anyway?”. Οι παίχτες ρίχνουν τα ζάρια, μετακινούν τα πιόνια και μαθαίνουν τα πάντα περί εγκυμοσύνης. Έτσι για να μην σας φύγει η παιχνιδιάρικη διάθεση. Μάλιστα στο τέλος του παιχνιδιού, όσα μωρά κάνετε δεν γνωρίζετε ούτε πως θα βγoυν αλλά ούτε και το φύλο τους. Μπορείτε όσο παίζετε να φωνάζετε με χαρά: «Θα κάνουμε μωρό! Θα κάνουμε μωρό!». Είναι σαν ένα τεστ συνειδητοποίησης που σας βάζει στην ιδέα σιγά σιγά. Μιλάμε όχι για απλό επιτραπέζιο. Αλλά για ψυχολογικό δημιούργημα! Για αυτό άλλωστε έχετε μια ανεπανάληπτη αγωνία στο παιχνίδι. Τώρα για το πόσες φορές θέλετε να το παίξετε εξαρτάται από εσάς (Νομίζω ότι το πιάσατε το νόημα).

coag_10
Στο “Evil Baby Orphanage” γίνεστε μια ωραιότατη νταντά με σούπερ ικανότητες και προσπαθείτε να αποφύγετε τις σκανδαλιές των τρελαμένων μωρών που υιοθετείτε. Εντάξει μπορεί να μην είναι και το πιο εκπαιδευτικό παιχνίδι προετοιμασίας, αλλά καμιά φορά ακόμα και το ίδιο σας το παιδί που πάντα θα το υπεραγαπάτε, μοιάζει στα μάτια σας, σαν ένα μικρό διαολάκι, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Έτσι και στο παιχνίδι: Πρέπει να βρείτε τρόπους να ηρεμήσετε το μωρό σας. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να δείξει πάρα πολλά κατά πόσο έτοιμοι είστε τελικά να δεχτείτε ένα μωρό στην ζωή σας. Αν δηλαδή ξαφνικά κοπανάτε τις κάρτες του παιχνιδιού κάτω, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε πριν κάνετε το επόμενο βήμα…

coag_11
Επόμενη επιλογή δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη από το “Baby Blues”. Δουλεύετε στα νεογέννητα μωρά. Θα πρέπει να φροντίζετε πέντε μωράκια τα οποία δεν πρέπει να κλάψουνε. Άπαξ και κλάψουνε όλα, έχετε χάσει και οι αντίπαλοι σας μετράνε πόντους. Τώρα γιατί να κλάψουνε? Εκτός το ότι είναι μωρά, οι αντίπαλοι σας φροντίζουν για παράδειγμα να τους βρωμίζουν τις πάνες, να τους δίνουν ένα αντικείμενο που τα ενοχλεί και άλλα τέτοια ωραία πράγματα. Το παιχνίδι είναι άκρως εκπαιδευτικό αφού πάνω από όλα, σας έχει σε ετοιμότητα. Θα βλέπετε το μωρό σας να κλαίει και θα λέτε : «Ξέρω τι action card να παίξω τώρα! Στην μπάντα όλοι! Ξέρω τι αντικείμενο θέλει το μωρό μου» (Αρκεί να του δίνετε το αληθινό αντικείμενο και όχι την κάρτα του παιχνιδιού). Πάντως ο σύντροφος σας θα σας καμαρώνει και θα ευγνωμονεί ότι αυτό σας το έμαθαν τα επιτραπέζια παιχνίδια!

coag_12
Μια άλλη άξια αναφορά είναι και το “Beddy-Bye Baby Game”. Ήρθε η ώρα να παραδοθεί το μωράκι σας στα χέρια του Μορφέα και εσείς πρέπει να φροντίσετε να τα έχετε όλα έτοιμα. Μαζεύετε τις πυτζάμες του, το αρκουδάκι του και του δίνετε το γάλα ώστε αυτό να είναι έτοιμο αμέσως για ύπνο. Το παιχνίδι μπορεί να μην το βρίσκετε τόσο ενδιαφέρον εκτός από την λέξη «ύπνος» αλλά σκεφτείτε πόσο καλό θα σας κάνει: «Beddy -Bye baby», Θα φωνάζει η σύντροφος σας και έτσι θα καταλαβαίνετε αυτή τη «boardgamingική γλώσσα», καθώς θα σας θυμίζει το επιτραπέζιο. Έτσι θα πετάγεστε από την πολυθρόνα σας και θα τρέχετε προς το μωρό ξέροντας αμέσως για το τι πρέπει να κάνετε. Δεν είναι συναρπαστικό παιχνίδι?
Πρώτοι μήνες και τα πράγματα δεν είναι και τόσο «ιδανικά» για board gaming. Η φροντίδα του μωρού σας, σας τρώει πάρα πολύ χρόνο. Σου έρχεται ξαφνικά στο μυαλό εκείνο το παιχνίδι, «Μην ξυπνήσεις τον Μπαμπά!», σε ζωντανή όμως εκτέλεση. Ο ύπνος είναι λιγοστός και τίποτα δεν φαίνεται να οργανώνεται αυτή την Παρασκευή αλλά και την επόμενη…. και την επόμενη… Ο σύντροφος σας για να σας παρηγορήσει σας μιλάει σαν να παίζατε ένα επιτραπέζιο: «Βαγγέλη το μωρό κλαίει και έχεις τρία action points!». Τρία μόνο αρχίζετε να σκέφτεστε! Το ένα είναι να κινηθείτε προς το μωρό! Το άλλο να το πιάσετε και το τελευταίο να του δώσετε αυτό που θέλει. Έλα όμως που εδώ μιλάμε για ένα ζωντανό ον. Δεν μιλάμε για ένα eurogame! Σας λούζει κρύος ιδρώτας καθώς κλαίει και εσείς δεν ξέρετε πολύ απλά τι θέλει! «Αυτό δεν μου θυμίζει τίποτα από την προετοιμασία με τα μωρά που παίζαμε στα επιτραπέζια». Σκέφτεστε! Όμως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά όταν πια συνηθίσετε στην ιδέα. Έτσι ίσως το πολύ βαρύ «Eurogame» που είχατε να αντιμετωπίσετε μετατρέπεται απλά σε ένα «Family Game» ή σαν ένα Dexterity όπου θα πρέπει να ισορροπήσετε το μωρό στα χέρια σας, μαζί με πάνες, μπουκάλια και όλα τα σχετικά!

coag_15
Ο καιρός συνεχίζει να περνάει, εσείς μπορεί να νιώθετε λίγο στερημένος αλλά το μωρό σας, σας δίνει κουράγιο. Μπορεί να τραγουδάτε «Somewhere over the rainbow…» σκεπτόμενος πότε θα παίξετε επιτραπέζια, αλλά τελικά ίσως όταν κοιμάται προλαβαίνετε να στήσετε ένα διπλό παιχνίδι με το σύντροφο σας. Έχετε μια χαρά που κάθεστε στην καρέκλα και περιμένετε να ‘ρθει για να ξεκινήσει η παρτίδα… Έτσι όπως περιμένετε, συνειδητοποιείτε πόση κούραση υπάρχει, μέχρι που τελικά, σβήνετε το φως και βλέπετε ότι και η σύντροφος σας είχε την ίδια ιδέα με εσάς: «Να το ρίξετε στον ύπνο!». Είναι εκείνη η περίοδος όπου το μωρό σας, έχει αρχίσει και περπατάει. Εσείς θα καταφέρετε να στήσετε μια παρτίδα με τους φίλους σας. Να σαν να παίζατε και πάλι το Risk. Εκεί που σας ρωτάει ο φίλος σας : «Θα ρισκάρεις?». Αυτή την φορά ξαναπαγώνει ο χρόνος και βλέπετε σε slow motion το παιδί σας που από την χαρά του, έχει πέσει πάνω στο ταμπλό που παίζετε, δίνοντας έτσι ένα άδοξο τέλος στην παρτίδα σας. Χαμογελάτε λέγοντας : «Δεν χρειαζόταν να ρισκάρω, έχω το βαρύ περιπολικό μέσα στο σπίτι!»…

coag_14
Τίποτα όμως από όλα τα παραπάνω, δεν συγκρίνεται με το να βλέπετε το μωρό σας να μεγαλώνει. Γιατί ότι και να γίνει κάποια στιγμή θα κοιτάει την βιβλιοθήκη σας με περιέργεια και θα ρωτάει: «Μπαμπά τι είναι αυτό?». Και κάπου εκεί θα ξέρετε ότι το παιδί σας έχει μεγαλώσει και έχει έρθει η ιερή στιγμή όπου θα παίξετε μαζί, το πρώτο σας επιτραπέζιο. Είναι μια στιγμή που θα καμαρώνετε και θα θυμάστε για πάντα σαν μια ιεροτελεστία… Εκτός και αν στο παιδί σας δεν αρέσουν τελικά τα επιτραπέζια, οπότε όσο στεναχωρημένος και αν είστε, μπορείτε πάντα να θυμάστε τον κακόμοιρο, αυτόν αρθρογράφο, που διαβάζετε τώρα, αυτές τις σειρές και να του πουλήσετε μερικά…..!!!

coag_13Το άρθρο αυτό, όπως μερικοί μπορεί να καταλάβετε, είναι αφιερωμένο στον Βαγγέλη Κεφάλα, όπου εύχομαι το μωρό του να είναι γερό, δυνατό και καλότυχο. Το άρθρο πηγαίνει φυσικά σε οποιοδήποτε πατέρα, όπου τελικά κέρδισε αυτή την παρτίδα Risk και είναι τώρα ευτυχισμένος με τα παιδιά του. Όσο για εμάς τους κάποτε προσεχής πατεράδες, μπορεί η χαρά του επιτραπέζιου να είναι μεγάλη, αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται με το να βλέπεις το παιδί σου. Για αυτό τώρα που ξέρετε τι να κάνετε, κρατήστε σημειώσεις!
Καλό Παιχνίδι λοιπόν & Καλές Σημειώσεις!!!

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Δημήτρης Δρακόπουλος

O Δημήτρης δουλεύει σε ταξιδιωτικό πρακτορείο και στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να ταξιδεύει σε άπειρες παρτίδες gaming… Διαθέτει αδυναμία για τα παράξενα παιχνίδια και είναι γνωστός για την ικανότητα του να βγάζει στο τραπέζι ότι πιο παράξενο και πρωτότυπο υπάρχει στο χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Δηλώνει φανατικός gamer και μας εξομολογείται τις ιστορίες του ενώ ως σχεδιαστής παιχνιδιών μας έχει χαρίσει το πανέμορφο Drum Roll, έξυπνο eurogame στο χώρο του Τσίρκου...

Δείτε επίσης...

Masters of the Night – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …