Κεντρική / Board Games / Century Eastern Wonders – Review & Casual Chat
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Century Eastern Wonders – Review & Casual Chat

Αφού έχουμε εξηγήσει το παιχνίδι σε άλλο βίντεο και αφού έχουμε επίσης καταγράψει ζωντανά την παρτίδα που παίξαμε σε άλλο βίντεο πάλι, εδώ καταγράφουμε  τις εντυπώσεις που μας άφησε το παιχνίδι. Κάποιοι από εμάς το έχουν δοκιμάσει μόνο μια φορά ενώ άλλοι πολλές περισσότερες, σε κάθε περίπτωση όμως μιας και ο καθένας μας εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν. Φυσικά και οι γνώμες μας είναι υποκειμενικές και αποτελούν προσωπικές απόψεις, σε κάποια σημεία θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας αλλά και με εσάς ενώ σε άλλα θα διαφωνήσουμε, ωστόσο ένα πράγμα είναι σαφές και ξεχειλίζει μέσα από κάθε λεπτό της κουβέντας, ότι ο διάλογος και η συζήτηση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο καθένας μπορεί να βγάλει παρακολουθώντας την τα δικά του συμπεράσματα σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια…

  • Αχιλλέας: “Από άποψη θέματος δεν είχε καθόλου θέμα το παιχνίδι. Σχεδόν abstract παιχνίδι. Το concept του παιχνιδιού είναι να βρεις το κατάλληλο μοτίβο, ώστε να μαζέψεις τα απαραίτητα resources και να εκπληρώσεις τα συμβόλαια. Για παιχνίδι μισής ώρας είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό. Από θέμα components είναι μια χαρά, ίσως μόνο το player board να ήταν από σκληρό χαρτόνι, τα υπόλοιπα όλα μια χαρά. Αν και αρκετά διαφορετικό σαν παιχνίδι, σε κάποια σημεία μου βγάζει την αίσθηση του Istanbul, στην κίνηση περισσότερο. Άπειρο replayability μιας και έχει κάθε φορά διαφορετικό χάρτη…”
  • Βαγγέλης: “Δεν έχει θέμα το παιχνίδι, αλλά για τα 30 λεπτά που κρατάει δεν με πείραξε αυτό. Μου θυμίζει λίγο οπτικά το Yamatai του Bruno Cathala αλλά παικτικά είναι διαφορετικό εκεί έχει περισσότερη σημασία το network/route building. Επίσης λίγο περισσότερο μου αρέσει το αυτό από το πρώτο (Century Spice Road). Το έχω παίξει και με 2 παίκτες και παίζει καλά και με 2. Μου άρεσε πολύ το ότι επειδή κάθε φορά παίρνεις άλλα upgrades απλό τους άλλους, έχει άλλα δυνατά σημεία που πρέπει να τα εκμεταλλευτείς. Για μένα το μεγάλο Inovation είναι ότι συνδυάζεται και με τα άλλα παιχνίδια της τριλογίας για να δώσει εντελώς διαφορετικά παιχνίδια…”
  • Βαγγέλης: “Και εμένα δεν μου έβγαλε θέμα αλλά επειδή είναι ελαφρύ παιχνίδι, δεν με πολυπειράζει. Ωραία παραγωγή, πλούσια και ωραία χρώματα. Εμένα μου θυμίζει περισσότερο το πρώτο το Century Spice Road. Επίσης λίγο περισσότερο μου αρέσει το πρώτο από αυτό. Έχει modular board και κάθε φορά βρίσκεσαι μπροστά σε διαφορετικό μοτίβο. Και εγώ το έχω παίξει με 2 και μου άρεσε. Επιπέδου Splendor σε δυσκολία, αλλά αυτό εδώ όπως και το πρώτο πολύ καλύτερο από το Splendor…”
  • Σάκης: “Στην ουσία είναι ένα family game, το Golem edition να το πάρω γιατί? Αφού το θέμα είναι pasted on και το παιχνίδι είναι ένα απλό pick up and deliver. Έχει player interaction και δεν είσαι στον μικρόκοσμο σου. Οι κανόνες είναι μια σελίδα. Νομίζω ένα παιδί θα μπορεί να το παίξει εύκολα. Είναι μια ωραία τριλογία για να την έχεις και να σου δίνει επιλογές για κάτι γρήγορο, όμορφο και εύκολο…”

Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να καταλάβει κανείς πως παίζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, από το να δει ζωντανά μια παρτίδα.  Η ομάδα του επιτραπαίζουμε μόλις ετοίμασε  ένα νέο Live Playthrough Video για το Century Eastern Wonders. Σε αυτήν την παρτίδα που διάρκεσε περίπου 40 λεπτά οι παίκτες που συμμετείχαν επέλεξαν τα παρακάτω χρώματα: Βαγγέλης (λευκό), Σακης (κόκκινο),  Βαγγέλης (μαύρο), & Αχιλλέας (γαλάζιο). Τελικό score Βαγγέλης (59 VPs),  Σάκης (56 VPs), Βαγγέλης (55 VPs) & Αχιλλέας (63 VPs) link ΕΔΩ.

  • Δείτε πως παίζει το παιχνίδι στο How to Play Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε όλη την πατρίδα που παίξαμε ζωντανά στο LIVE Playthrough Video μας ΕΔΩ.
  • Δείτε τη συζήτηση που κάναμε μετά, στο Review & Casual Chat Video μας ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Century Eastern Wonders, από τον σχεδιαστή Emerson Matsuuchi. Ένα παιχνίδι για 2-4 παίκτες διάρκειας περίπου 30-45 λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το γρήγορο και απλό παιχνίδι pick up and deliver με αρκετές επιλογές για να κρατήσει το ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα συνδυάζεται με το πρώτο της τριλογίας για να δώσει ένα ακόμα διαφορετικό παιχνίδι…

Αιώνες πριν, το εμπόριο μπαχαρικών ήταν στο επίκεντρο των εμπορικών ενδιαφερόντων των πλουσιότερων και μεγαλύτερων εθνών, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να βρουν διαφορετικές ναυτικές διαδρομές προς αυτά τα πολύτιμα και ανάρπαστα αγαθά. Τα πλοία των εθνών αυτών έπεσαν στη θάλασσα και χάραξαν πορείες προς τις εξωτικές αυτές περιοχές όπου τα μπαχαρικά αφθονούσαν. Αποτέλεσμα αυτού, η ανακάλυψη των περίφημων Spice Islands όπου κάθε λογής μπαχαρικό έρεε άφθονο. Η τελευταία ανακάλυψη οδήγησε σε ακόμα περισσότερες προσπάθειες για ανακάλυψη και άλλων τέτοιων περιοχών, στην συνέχεια ανταγωνισμό και τελικά μέχρι και πόλεμο. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ευημερία και ευκαιριών, βρίσκετε τον εαυτό σας να ταξιδεύει στις πιο απόμακρες θάλασσες σε αναζήτηση εξωτικών μπαχαρικών. Ως έμπορος αντιπροσωπεύετε το έθνος σας και αναζητάτε να κερδίσετε τον έλεγχο αυτών των περιοχών για φήμη αλλά και κέρδος. Το ταξίδι σας συνεχίζεται στην άπω ανατολή. Το Century Eastern Wonders έχει σχεδιαστεί από τον Emerson Matsuuchi, και μας καλεί σε ένα συναρπαστικό κόσμο εμπορίου μπαχαρικών καθώς μας βάζει στο τιμόνι μεγάλων εμπορικών πλοίων της εποχής. που επιδιώκουν να ευημερήσουν στα εξωτικά νησιά της Ινδονησίας και των γύρω περιοχών. Το παιχνίδι προσφέρει ατελείωτο replayability και αναρίθμητες στρατηγικές λόγω του design του. Το Century Eastern Wonders μπορεί να συνδυαστεί με το Century Spice Road για να δημιουργήσει ένα νέο ανεξάρτητο συναρπαστικό παιχνίδι, το Century Sand to Sea…

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

Epitrapaizoume
” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Mansions of Madness (2nd Edition) – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …