Κεντρική / Board Games / BANG! – How to Play Video
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

BANG! – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το How to Play Video του επιτραπέζιου παιχνιδιού BANG!, από τον σχεδιαστή Emiliano Sciarra. Ένα παιχνίδι για 4 έως 7 παίκτες διάρκειας περίπου 20-40  λεπτά που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών και πάνω. Δείτε το βίντεο παρουσίαση από αυτό το γνωστό παιχνίδι κρυφών ρόλων με θέμα από την Άγρια Δύση και τους περιβόητους Cowboys της εποχής…

Οι παράνομοι της πόλης κυνηγούν τον Σερίφη, ο Σερίφης κυνηγάει αυτούς που παρανομούν και η καταδίωξη δεν σταματάει πουθενά… οι λιποτάκτες καταστρώνουν μυστικά σχέδια, έτοιμοι να πάρουν είτε το μέρος του Σερίφη είτε των κακών! Πυροβολισμοί ακούγονται από παντού και οι σφαίρες πέφτουν ασταμάτητα στον αέρα! Ανάμεσα στο πλήθος που πυροβολεί ένας είναι ο βοηθός του Σερίφη, έτοιμος να θυσιαστεί για να επιβληθεί η τάξη και να κυριαρχήσει η εξουσία του Σερίφη στη πόλη ή μήπως όχι? Μπορεί να λιποτακτήσει και να πάει με το μέρος των παράνομων, των κακών της πόλης? Ανάμεσα τους υπάρχει και εάν αδίστακτος εγκληματίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον σκοτώσει και να τον παραδώσει στους κακούς της πόλης! Εάν θέλετε και ‘σεις να ανακαλύψετε ποιος είναι ποιος, απλώς τραβήξτε τυχαία μια κάρτα και το “Bang!” είναι έτοιμο να ξεκινήσει! Το Bang!, είναι ένα καρτοπαίχνιδο μπλόφας και ίντριγκας, που αναζωπυρώνει ένα κλασικό παραδοσιακό κυνήγι, ανταλλαγής πυροβολισμών που διαδραματίζεται στην Αμερικάνικη Δύση. Κάθε παίκτης, τραβάει τυχαία μια κάρτα χαρακτήρα και μια κάρτα κρυφού ρόλου, η οποία καθορίζει ποίος θα είναι ο ρόλος του στο παιχνίδι, ποιες θα είναι οι ειδικές ικανότητες του ήρωα του και φυσικά ποιος θα είναι ο μυστικός σκοπός και στόχος του στο παιχνίδι. Στο παιχνίδι υπάρχουν 4 διαφορετικοί ρόλοι, η κάθε μια με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο νίκης, δηλαδή κάθε ήρωας κερδίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο το Bang!. Οι χαρακτήρες είναι οι εξής:

  • Ο Σερίφης – ο σκοπός του είναι να καταφέρει να σκοτώσει τους παράνομους και τους αντιστασιακούς
  • Ο Βοηθός του Σερίφη – ο σκοπός του είναι να προστατεύσει το Σερίφη και να σκοτώσει τους παράνομους
  • Οι Παράνομοι (οι κακοί) – ο σκοπός τους είναι να σκοτώσουν τον Σερίφη
  • Ο Λιποτάκτης – ο σκοπός του εν να μείνουν μόνο αυτοί ζωντανοί στο παιχνίδι

Ο ρόλος του κάθε παίκτη παραμένει κρυφός σε όλο το παιχνίδι, εκτός από τον Σερίφη ο οποίος το αποκαλύπτει κατευθείαν. Η κάρτα με τον χαρακτήρα του κάθε παίκτη και τις ειδικές ικανότητες του τοποθετείτε ανοικτή μπροστά του, όπως επίσης και η ένδειξη της “υγείας” του, οι πόντοι ζωής του (εικονιζόμενοι με ένα συγκεκριμένο αριθμό σφαιρών που μπορεί να αντέξει χωρίς να πεθάνει). Στο κέντρο του τραπεζίου τοποθετείτε κλειστή μια τράπουλα καρτών. Υπάρχουν 22 διαφορετικοί τύποι καρτών στην τράπουλα. Οι περισσότερες είναι κάρτες BANG!. Επίσης, υπάρχουν κάρτες, οι οποίες σου επιτρέπουν να πυροβολήσεις ένα παίκτη εάν είναι μέσα στην εμβέλεια που μπορεί να πυροβολήσει το όπλο σου. Υπάρχουν κάρτες “MISSED!” με τις ποίες ο παίκτης στόχος μπορεί να αποφύγει ένα πυροβολισμό. Άλλες κάρτες παρέχουν προσωρινή ενίσχυση/ ενδυνάμωση όταν παιχτούν, για παράδειγμα διαφορετικοί τύποι όπλων μπορούν να βελτιώσουν και να μεγαλώσουν την εμβέλεια που καλύπτει το όπλο σας. Άλλες κάρτες έχουν ειδικές ικανότητες που ισχύουν μόνο για μια φορά μόλις παιχτούν και μπορούν να βοηθήσουν ένα παίκτη ή να δυσκολεύσουν τους αντιπάλους του, όπως για παράδειγμα η κάρτα “Beer” η οποία αποκαθιστά την υγεία ενός παίκτη, η κάρτα  “Barrels”  η οποία δίνει τη δυνατότητα στο παίκτη να κρυφτεί σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι κάρτες με το άλογο είναι χρήσιμες για να κρατήσει ένας παίκτης απόσταση από τους ατίθασους και επαναστατικούς του γείτονες, ενώ η κάρτα με το όπλο “Winchester” μπορεί να πυροβολήσει και να πετύχει το στόχο του σε εμβέλεια 5. Τέλος, το όπλο “Gatling” είναι ένα φονικό εργαλείο όπου η εμβέλεια δεν έχει καμία σημασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά αλλά στοχεύει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στο τραπέζι!

Κάντε click παρακάτω στο εξώφυλλο του κουτιού του παιχνιδιού για να μεταβείτε στην σελίδα καταχώρησης με περισσότερες πληροφορίες, κριτική για το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

bang-kaissa

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …