Κεντρική / Game / Isle of Skye From Chieftain to King (Ο Βασιλιάς της Σκωτίας) (2015)
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Isle of Skye From Chieftain to King (Ο Βασιλιάς της Σκωτίας) (2015)

To Isle of Skye From Chieftain to King το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα με τίτλο Ο Βασιλιάς της Σκωτίας αναφέρεται στο Isle of Skye, ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, με χρυσαφένιες αμμουδερές παραλίες και, λόφους που φτάνουν μέχρι τις ακρογιαλιές αλλά και εντυπωσιακά βουνά στην ενδοχώρα. Το τοπίο στο Isle of Skye κυριολεκτικά κλέβει την ανάσα από τους τυχερούς επισκέπτες του και γοητεύει τους πάντες. Στο παιχνίδι Isle of Skye From Chieftain to King 2 έως 5 παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο αρχόντων διάσημων φατριών της Σκωτίας και προσπαθούν να χτίσουν το βασίλειο τους, τοποθετώντας πλακίδια και σκοράροντας όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους νίκης. Σε κάθε παρτίδα μόνο 4 από τα συνολικά 16 πλακίδια σκοραρίσματος θα παιχτούν και αυτό δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επαναπαιψιμότητα σε αυτό το όμορφο παιχνίδι. Χάρις στα πλακίδια σκοραρίσματος κάθε παιχνίδι είναι πραγματικά διαφορετικό και απαιτεί διαφορετική τακτική και επιλογές από τους παίκτες, παρόλο αυτά το να έχει κανείς αρκετά χρήματα μέσα στο παιχνίδι είναι πάντα χρήσιμο και δίνει ευελιξία, το θέμα είναι πως να κερδηθούν αυτά. Η διαχείριση των χρημάτων είναι απαιτητική και οι παίκτες που θα το καταφέρουν καλά θα έχουν πλεονέκτημα. Κάθε παίκτης στο γύρο βάζει πλακίδια μπροστά από το παραβάν του και βάζει την τιμή που ζητάει για αυτά. Το να ζητήσει κανείς πολλά χρήματα είναι έξυπνο, ωστόσο μιας και μιλάει αφού όλοι έχουν αποφασίσει πρώτα αν θέλουν τα πλακίδια που προσφέρονται, αν κάποιος δεν τα θέλει να αναγκαστεί να τα αγοράσει ο ίδιος στην τιμή που έβαλε. Αντίστοιχα αν θέλει πολύ κάποιο δικό του πλακίδιο αν βάλει πού χαμηλή αρχική τιμή, τότε θα του το προλάβουν άλλοι. Στο τέλος του παιχνιδιού κερδίζει όχι εκείνος με τα περισσότερα χρήματα αλλά αυτός με το καλύτερο βασίλειο επάνω στο νησί…

To Isle of Skye From Chieftain to King το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα με τίτλο Ο Βασιλιάς της Σκωτίας αναφέρεται στο Isle of Skye, ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, με χρυσαφένιες αμμουδερές παραλίες και, λόφους που φτάνουν μέχρι τις ακρογιαλιές αλλά και εντυπωσιακά βουνά στην ενδοχώρα. Το τοπίο στο Isle of Skye κυριολεκτικά κλέβει την ανάσα από τους τυχερούς επισκέπτες του και γοητεύει τους πάντες. Στο παιχνίδι Isle of Skye From Chieftain to King 2 έως 5 παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο αρχόντων διάσημων φατριών της Σκωτίας και προσπαθούν να χτίσουν το βασίλειο τους, τοποθετώντας πλακίδια και σκοράροντας…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 7
Ευκολία Εκμάθησης - 9
Διασκέδαση - 10
Περιεχόμενα - 9
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 9

8.7

Πολύ Καλό

User Rating: 4.28 ( 2 votes)

Διαβάστε το άρθρο του Σπύρου Κορώνη στην στήλη του εδώ ή και παρακάτω:

Το Isle of Skye: From Chieftain to King είναι δημιουργία των Andreas Pelikan και Alexander Pfister, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στο Broom Service. O Pfister είναι επίσης γνωστός για τα Port Royal, Mombasa και Great Western Trail. Πρόκειται για ένα tile placement παιχνίδι με στοιχεία δημοπρασίας.

Πιο αναλυτικά, οι παίχτες είναι φύλαρχοι στη νήσο Skye της Σκωτίας και θέλουν να αναπτύξουν την καλύτερη περιοχή για το λαό τους. Σε κάθε γύρο, κάθε παίχτης βγάζει δύο πλακίδια σε δημοπρασία και στη συνέχεια έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα πλακίδιο από κάποιον συμπαίκτη του. Τα πλακίδια απεικονίζουν διάφορα στοιχεία όπως αγελάδες, πλοία ή αγροκτήματα, τα οποία ενδέχεται να δίνουν βαθμούς, ανάλογα με το ποιες συνθήκες βαθμολογίας ισχύουν για εκείνον το γύρο. Βαθμοί μπορούν επίσης να κερδηθούν στο τέλος του παιχνιδιού από ορισμένα ειδικά πλακίδια.
Το Isle of Skye: From Chieftain to King Player παίζεται με 2-5 παίχτες (κατά προτίμηση 4). Διαρκεί περίπου 45 λεπτά και δεν έχει ιδιαίτερη αναμονή μεταξύ των σειρών σας. Η αλληλεπίδραση με τους άλλους παίχτες είναι έντονη, καθώς όλοι συμμετέχουν σε μια κοινή αγορά με περιορισμένη προσφορά. Το επίπεδο δυσκολίας του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς συχνά ορισμένες επιλογές είναι εμφανώς πιο ελκυστικές από άλλες, ωστόσο είναι πιο βαθύ από oτι φαίνεται αρχικά.
Ποιότητα υλικού (τι έχει μέσα το κουτί;)
Με λίγα λόγια: Ικανοποιητική. Το παιχνίδι δεν πιάνει πολύ χώρο και στήνεται εύκολα και γρήγορα. Αναλυτικότερα: Το κουτί είναι μεσαίου μεγέθους. Το ταμπλό και όλα σχεδόν τα περιεχόμενα είναι από ανθεκτικό, παχύ χαρτόνι, και τα νομίσματα έχουν ικανοποιητικά μεγάλο μέγεθος. Η εικονογράφηση έχει ένα στυλ ελαφρώς ερασιτεχνικό, αλλά ιδιαίτερο και όχι αντιαισθητικό. Οι απαραίτητες πληροφορίες αποδίδονται με εύκολα κατανοητό τρόπο. Το εγχειρίδιο οδηγιών έχει εικονογραφημένα παραδείγματα και δεν αφήνει ασάφειες. Το παιχνίδι μπορεί να στηθεί σε σχετικά περιορισμένο χώρο, καθώς κάθε παίχτης θα τοποθετήσει περίπου 15 πλακίδια μπροστά του και πέραν του ταμπλό, δε θα χρειαστείτε χώρο για κάτι άλλο.
Ροή παιχνιδιού (πώς παίζεται το παιχνίδι;)
Με λίγα λόγια: Το παιχνίδι κρατά 5 ή 6 γύρους, ανάλογα με τον αριθμό των παιχτών. Σε κάθε γύρο, οι παίχτες πρώτα λαμβάνουν το εισόδημά τους σε νομίσματα. Στη συνέχεια, κάθε παίχτης τραβά 3 τυχαία πλακίδια και βγάζει τα δύο από αυτά σε δημοπρασία, ορίζοντας μυστικά την τιμή τους με νομίσματα από το απόθεμα του. Όταν όλοι οι παίχτες είναι έτοιμοι, αποκαλύπτουν τις τιμές τους και, με τη σειρά, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα πλακίδιο από κάποιον συμπαίκτη τους. Όσα πλακίδια δεν αγοραστούν παραχωρούνται στον ιδιοκτήτη τους έναντι της τιμής που έθεσε. Τέλος, κάθε παίχτης τοποθετεί όλα τα πλακίδια που απέκτησε στην περιοχή του και κερδίζει βαθμούς ανάλογα με τις συνθήκες βαθμολογίας που ισχύουν εκείνο τον γύρο. Ο παίχτης με τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής.
Πιο αναλυτικά: Κάθε γύρος αποτελείται από τις εξής τέσσερις φάσεις:

 1. Εισόδημα – Οι παίχτες παίρνουν χρήματα από τις εξής τρεις πηγές:
  α) Το κάστρο τους: το πλακίδιο με το οποίο αρχίζει κάθε παίχτης, το οποίο εγγυάται ένα ελάχιστο εισόδημα 5 νομισμάτων.
  β) Το ουίσκι τους: κάθε πλακίδιο που απεικονίζει βαρέλια με ουίσκι τα οποία συνδέονται με δρόμο ως το κάστρο του παίχτη του δίνει εισόδημα ενός νομίσματος.
  γ) Την κατάταξή τους στη βαθμολογία: Από τον τρίτο γύρο και μετά, οι παίχτες παίρνουν επιπλέον εισόδημα ανάλογα με το πόσοι από τους συμπαίκτες τους προπορεύονται στη βαθμολογία. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται με κάθε γύρο που περνά (1, 2, 3 και 4 νομίσματα ανά προπορευόμενο παίχτη στον 3ο, 4ο, 5ο και 6ο γύρο αντίστοιχα). Ο μηχανισμός αυτός βοηθά στην ανάκαμψη παιχτών που έχουν μείνει πίσω.2. Κοστολόγηση πλακιδίων – κάθε παίχτης τραβά τρία τυχαία πλακίδια από ένα σάκο και τα τοποθετεί μπροστά από το παραβάν του. Κρυφά από τους υπόλοιπους παίχτες, αντιστοιχεί σε ένα από αυτά το τσεκούρι του, που σημαίνει οτι το πλακίδιο αυτό θα επιστρέψει στον σάκο, και στα άλλα δύο τοποθετεί νομίσματα από το προσωπικό απόθεμά του, σηματοδοτώντας την τιμή τους. Κάθε πλακίδιο που βγαίνει σε δημοπρασία πρέπει να έχει τιμή τουλάχιστον 1 νομίσματος.3. Αγορά – αφού όλοι οι παίχτες είναι έτοιμοι, τα παραβάν αφαιρούνται και τα πλακίδια που έχουν σηματοδοτηθεί με το τσεκούρι επιστρέφουν στο σάκο. Από εκεί και πέρα, κάθε παίχτης με τη σειρά έχει την ευκαιρία να αγοράσει, αν θέλει, ένα από τα πλακίδια των συμπαικτών του. Για να το κάνει αυτό, δίνει στον παίχτη τόσα νομίσματα όσα έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το πλακίδιο που επιθυμεί να αγοράσει. Τόσο τα νομίσματα που πληρώνει, όσο και τα νομίσματα που τοποθέτησε ο πωλητής μπροστά στο πλακίδιο, επιστρέφουν αμέσως στο προσωπικό απόθεμα του πωλητή. Αφού κάθε παίχτης αγοράσει από ένα πλακίδιο ή αρνηθεί αυτή την ευκαιρία, όσα πλακίδια δεν αγοράστηκαν παραχωρούνται στους ιδιοκτήτες τους, αλλά τα νομίσματα που τοποθετήθηκαν μπροστά τους ξεσκαρτάρονται στο γενικό απόθεμα.

  4. Τοποθέτηση πλακιδίων και βαθμολογία – οι παίχτες τώρα τοποθετούν τα πλακίδια που απέκτησαν στην περιοχή τους. Κάθε πλακίδιο έχει ένα συνδυασμό εδαφών (πεδιάδα, νερό ή/και βουνό), ενώ επίσης ενδέχεται να έχει στοιχεία όπως δρόμους, ζώα, βαρέλια με ουίσκι, αγροκτήματα κλπ. Για να τοποθετηθεί έγκυρα ένα πλακίδιο, πρέπει να εφάπτεται τουλάχιστον με ένα ήδη τοποθετημένο πλακίδιο της περιοχής του παίχτη και όλα τα εδάφη στις εφαπτόμενες πλευρές να ταιριάζουν. Αν ένα πλακίδιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί πουθενά στην περιοχή του παίχτη, ξεσκαρτάρεται.

Αφού όλοι οι παίχτες τοποθετήσουν τα πλακίδια τους, κερδίζουν βαθμούς. Στην αρχή του παιχνιδιού, τέσσερα κριτήρια βαθμολογίας επιλέγονται τυχαία. Ανάλογα με το γύρο, ένα ή περισσότερα από αυτά ισχύουν. Συνολικά, κάθε κριτήριο βαθμολογίας θα ισχύσει σε τρεις από τους γύρους του παιχνιδιού. Τα κριτήρια συνήθως έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση των πλακιδίων (π.χ. 3 βαθμοί για κάθε οριζόντια σειρά που αποτελείται από τουλάχιστον 3 πλακίδια), τα εδάφη τους (2 βαθμοί για κάθε βουνό που περικλείεται από άλλα εδάφη), ή τα στοιχεία τους (2 βαθμοί για κάθε αγελάδα που συνδέεται με δρόμους ως το κάστρο ή 5 βαθμοί σε αυτόν που έχει τα περισσότερα πλοία και 2 σε αυτόν που έχει τα αμέσως περισσότερα).
Στο τέλος του παιχνιδιού, για κάθε 5 νομίσματα που του περισσεύουν, κάθε παίχτης κερδίζει 1 βαθμό. Επίσης, οι παίχτες μπορούν να κερδίσουν επιπλέον βαθμούς από πλακίδια με παπύρους που έχουν το δικό τους κριτήριο βαθμολογίας (π.χ. 1 βαθμό για κάθε φάρο). Αν το έδαφος ενός παπύρου περικλείεται από άλλα εδάφη, η βαθμολογία του διπλασιάζεται. Ο παίχτης με την υψηλότερη βαθμολογία κερδίζει.

Πώς είναι να παίζεις το Isle of Skye: From Chieftain to King;
Καμπύλη εκμάθησης/Βαθμός δυσκολίας: το παιχνίδι είναι εύκολο στην κατανόηση, αλλά έχει μεγαλύτερο βάθος απ’ ότι φαίνεται αρχικά. Είναι συχνά πρόκληση να κοστολογήσεις τα πλακίδια σου ώστε να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε μια τιμή αρκετά υψηλή για να αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές και μια τιμή αρκετά χαμηλή για να μη βλάψει σοβαρά την οικονομία σου. Αρκετές φορές είναι πρόκληση και το πώς ή ακόμη και αν θα χρησιμοποιήσεις τη δυνατότητα αγοράς σου. Στον τελευταίο γύρο, όπου τα νομίσματα μεταφράζονται άμεσα σε βαθμούς, οι επιλογές γίνονται συνήθως θέμα μαθηματικών, αλλά ακόμη κι εκεί είναι σημαντικό να υπολογίσεις τις προθέσεις των αντιπάλων σου.
Στρατηγική/Τακτική: καθώς ξέρετε από την αρχή όλα τα κριτήρια βαθμολογίας και πότε ακριβώς θα ισχύσουν, το παιχνίδι είναι πρώτα απ’ όλα στρατηγικό. Επειδή όμως τα πλακίδια που προκύπτουν σε κάθε γύρο είναι τυχαία και η οικονομία κάθε παίχτη έχει σκαμπανεβάσματα, υπάρχει και μια δόση τακτικής ως προς το πώς εκμεταλλεύεται κάθε παίχτης τον εκάστοτε πλούτο του και/ή πλακίδια που έχουν εμφανιστεί.
Παράγοντας τύχη: η τύχη παίζει σαφή ρόλο σε αυτό το παιχνίδι χάρη στην τυχαία επιλογή των πλακιδίων. Κάποιες φορές τα πλακίδια που είναι διαθέσιμα σε ένα γύρο είναι ότι πρέπει για τις συνθήκες βαθμολογίας, και κάποιες άλλες μόνο ένα είναι ξεκάθαρα καλό. Κάποιες φορές μπορείς να πάρεις ένα πλακίδιο με πάπυρο εύκολα γιατί κανείς άλλος δεν επωφελείται από αυτό, και άλλες φορές όλοι οι παίχτες σκοτώνονται για να το πάρουν. Η σειρά παιξίματος μπορεί να είναι καθοριστική σε έναν γύρο και σε έναν άλλον να μην κάνει καμία διαφορά. Αυτό δε σημαίνει ότι οι επιλογές των παιχτών δεν έχουν σημασία, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι ορισμένες φορές οι επιλογές που έχουν νόημα είναι περισσότερες ή δυσκολότερες από άλλες.
Αλληλεπίδραση: η αλληλεπίδραση μεταξύ των παιχτών είναι συνεχής και εμφανής. Όλοι προσπαθούν να πάρουν τα καλύτερα πλακίδια από τους αντιπάλους τους και παράλληλα να τους εμποδίσουν από το να πάρουν τα δικά τους. Επιπλέον, πολλά από τα χρήματα που ξοδεύετε καταλήγουν στα χέρια των αντιπάλων σας, οπότε βρίσκεστε σε μια συνεχή ανταλλαγή βαθμών, οικονομίας και του δυναμικού που αυτή συνεπάγεται.
Θέμα: δε θα βρείτε ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ θέματος και μηχανισμών σε αυτό το παιχνίδι. Οι επικράτειες σας καταλήγουν σχεδόν πάντοτε να μοιάζουν αλλοπρόσαλλες και κερδίζετε βαθμούς απλώς “γιατί έτσι”. Αν θέλετε παιχνίδι με ιστορία και σύνδεσή της με τους μηχανισμούς, θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιο άλλο.
Replayability: από μια άποψη το παιχνίδι έχει υψηλή επαναληψιμότητα, καθώς σε κάθε παρτίδα βλέπετε μόνο το 1/4 των πιθανών τρόπων βαθμολογίας, και ακόμη μικρότερο ποσοστό των πλακιδίων. Σε κάθε παιχνίδι θα θέλετε να κυνηγήσετε διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς χρόνους, και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τυχόν πλακίδια με παπύρους. Επιπλέον, οι οικονομίες των παιχτών αναπτύσσονται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, αλλάζοντας το ποσό των χρημάτων που είναι διαθέσιμα στο παιχνίδι.
Από μια άλλη άποψη όμως θα μπορούσε κανείς να πει πως το παιχνίδι παίζεται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο – απλώς τη μια φορά κοστολογείς ακριβά το Χ πλακίδιο ενώ την άλλη το Ψ. Αν και θεωρητικά δεν μπορώ να αποκλείσω αυτή την οπτική γωνία, δεν μπορώ να πω πως την έχω βιώσει στις 15 και πλέον παρτίδες μου, οπότε υποψιάζομαι πως αν σας αρέσουν τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού δε θα νιώσετε την όποια τυχόν ρουτίνα, ακόμη και αν υπάρχει.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το Isle of Skye έχει εξαιρετική σχέση διάρκειας και επιπέδου δυσκολίας με τη διασκέδαση που προσφέρει. Εξηγείται εύκολα, προσφέρει συχνά ενδιαφέρουσες επιλογές, δημιουργεί σκαμπανεβάσματα που σας κρατούν σε εγρήγορση και δίνει διαφορετική εμπειρία από παρτίδα σε παρτίδα. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό εισαγωγικό παιχνίδι αλλά και μια άξια πρόταση για έμπειρους παίχτες που θέλουν ένα ορεκτικό ή επιδόρπιο.

Θα σας αρέσει το Isle of Skye: From Chieftain to King αν:
– σας αρέσει η οικονομική αλληλεπίδραση με τους συμπαίκτες σας.
– σας αρέσει να κυνηγάτε την καλύτερη ευκαιρία κάθε φορά που τα μαγαζιά κάνουν εκπτώσεις.
– σας αρέσει να το παίζετε μαγαζάτορας.
Δεν θα σας αρέσει το Isle of Skye: From Chieftain to King αν:
– δυσκολεύεστε να εκτιμήσετε την αξία ενός αγαθού, τόσο όταν το πουλάτε όσο και όταν το αγοράζετε.
– σας ενοχλεί οι αντίπαλοί σας να σας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα.
– σας αρέσουν παιχνίδια που “στάζουν” θέμα.

To Isle of Skye From Chieftain to King το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα με τίτλο Ο Βασιλιάς της Σκωτίας αναφέρεται στο Isle of Skye, ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, με χρυσαφένιες αμμουδερές παραλίες και, λόφους που φτάνουν μέχρι τις ακρογιαλιές αλλά και εντυπωσιακά βουνά στην ενδοχώρα. Το τοπίο στο Isle of Skye κυριολεκτικά κλέβει την ανάσα από τους τυχερούς επισκέπτες του και γοητεύει τους πάντες. Στο παιχνίδι Isle of Skye From Chieftain to King 2 έως 5 παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο αρχόντων διάσημων φατριών της Σκωτίας και προσπαθούν να χτίσουν το βασίλειο τους, τοποθετώντας πλακίδια και σκοράροντας…

Κριτική Παιχνιδιού

Θέμα - 7
Ευκολία Εκμάθησης - 9
Διασκέδαση - 10
Περιεχόμενα - 9
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 9

8.7

Πολύ Καλό

User Rating: 4.28 ( 2 votes)
 • 1 game board
 • 16 Scoring tiles
 • 73 landscape tiles
 • 1 cloth bag
 • 5 score markers (wood)
 • 1 round marker (wood)
 • 6 bag markers
 • 6 player screens
 • 1 start player marker
 • 73 coins
 • Rulebook
Σχεδιαστής Alexander Pfister, Andreas Pelikan
Εικονογράφηση Klemens Franz
Εκδόσεις 999 Games, Albi, Compaya.hu - Gamer Café Kft., Funforge, GoKids, Hobby Japan, Hobby World, Kaissa Chess & Games, Lacerta, Lookout Games, Ludicus, Mayfair Games, PaperGames (III), SD Games, Zhiyanjia, uplay.it edizioni
Χρονιά 2015
Αριθμός Παικτών 2–5
Προτείνεται για 3–4 παίκτες
Διάρκεια 30–50
λεπτά
Ηλικίες 8
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Isle of Skye From Chieftain to King
Εναλλακτικές Ονομασίες Isle of Skye Ο Βασιλιάς της Σκωτίας
Κατηγορία Family (Οικογενειακά), Strategy (Στρατηγικής)
Μηχανισμοί Auction and Bidding (Δημοπρασίας και Πονταρίσματος), Set Collection (Συλλογή Σετ), Tile Placement (Τοποθέτηση Πλακιδίων)
Βραβεία 2016 Kennerspiel des Jahres Winner
Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games

Messina 1347 (2021)
Arkham Horror The Card Game Revised Core Set (2016)
Maquis (2013)
Eldritch Horror (2013)
7 Wonders Architects (2021)
Golem (2021)
Boonlake (2021)
Euthia Torment of Resurrection (2021)
Pandemic Legacy Season 1 (2015)
Ark Nova (2021)
Tinners' Trail (2021)
Arkham Horror (Third Edition) (2018)
Anno 1800 (2020)
Tranglar (2021)
Stardew Valley The Board Game (2021)
MicroMacro Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις (2021)

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

NEA: HUANG το νέο Tigris & Euphrates από την PHALANX

Ανακοίνωση νέου παιχνιδιού της PHALANX με τίτλο HUANG το οποίο είναι το παλιό  Tigris & Euphrates του …