Βαθμολογία: 8.10
Κατάταξη: 305
Σχεδιαστής | Sławomir Stępień |
Παίκτες | 2–4 |
Διάρκεια | 60–120 λεπτά |
Ηλικίες | 14 |
Γλώσσα | Πλήρης μετάφραση απαραίτητη |
Κατηγορία | Fantasy (Φαντασίας),Miniature Games (Παιχνίδια με Μινιατούρες),Renaissance (Αναγέννησης),Spies (Κατασκόπων),Thematic (Θεματικά) |
Εκδόσεις | Galakta |
Το Age of Thieves είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής περιπέτειας και φαντασίας που διαδραματίζεται στην πόλη της Hadria, ένα μητροπολιτικό λιμάνι στις νότιες περιοχές της αυτοκρατορίας. Κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός κλέφτη υψηλών ικανοτήτων και τεχνικής με μοναδικό σκοπό να καταφέρει το κόλπο της καριέρας του, την πιο τολμηρή απόπειρα που έχει καταγράψει η ιστορία στις σελίδες της. Στην διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες καλούνται να κάνουν χρήση των μοναδικών τους ικανοτήτων ως κλέφτες και να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις κάρτες τους που απεικονίζουν, ελιξήρια και πονηρές εφευρέσεις της αναγέννησης που όλες στοχεύουν στην κλοπή. Με έναν πρωτότυπο αλλά και απλό μηχανισμό οι παίκτες διαλέγουν πίσω από το παραβάν τους, τις κάρτες που θα παίξουν σε κάθε γύρο και τοποθετούν επάνω τους κύβους ενεργειών προσπαθώντας να ανεβάσουν την ενέργεια τους που γίνει πρώτη (initiative). Όταν τα παραβάν αποκαλυφθούν όλοι οι παίκτες συγκρίνουν τις κάρτες-ενέργειες τους και οι κάρτα με τα περισσότερα κυβάκια επάνω θα εκτελεστεί πρώτη ανάμεσα σε όλους τους παίκτες. Αυτό δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δυναμικό και ευέλικτο παιχνίδι μιας και η σειρά με την οποία θα εκτελεστούν οι ενέργειες από όλους τους παίκτες διαδραματίζει τις περισσότερες φορές καθοριστικό ρόλο. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να να μπει ο παίκτης κλέφτης μέσα στο παλάτι και να κλέψει το πολύτιμο, τεράστιο αυτοκρατορικό πετράδι. Ένα πετράδι σύμβολο της δύναμης και της αίγλης του αυτοκράτορα και παράλληλα ασύλληπτης αξίας για την δυναστείας που βασιλεύει. Παρόλο αυτά η κλοπή δεν είναι παρά μόνο η αρχή μιας και οι επίδοξοι κλέφτες πρέπει να δραπετεύσουν και από την πόλη με τα κλοπιμαία. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι καθόλου μιας και πέραν από τους φρουρούς που περιπολούν την πόλη, όλες οι πύλες έξοδοι θα κλείσουν μετά την κλοπή, περισσότεροι φρουροί θα βγουν στην περιπολία και όλες οι πλευρές τις πόλης θα σφραγίσουν τις πύλες αφήνοντας μόνο μια πλευρά ανοικτή, φυσικά αυτήν με τους περισσότερους φρουρούς. Η απόδραση πρέπει να γίνει πριν η τράπουλα με τα γεγονότα (μετά την κλοπή) τελειώσει. Αν κάποιος αποδράσει με το πετράδι κερδίζει, πράγμα καθόλου εύκολο μιας και οι υπόλοιποι κλέφτες θα κατευθύνουν όλους τους φρουρούς επάνω του. Αν κάποιος άλλος παίκτης αποδράσει και περιμένει να σφραγίσει η πόλη, αν ο κλέφτης με το πετράδι του αυτοκράτορα δεν βγει τότε κερδίζει αυτός ή όποιος κλέφτης βγήκε και έχει τα περισσότερα πετράδια μικρότερης αξίας. Θα καταφέρετε να αφήσετε το όνομα σας στην ιστορία ή θα καταλήξετε στα μπουντρούμια της Hadria?
Κριτική Παιχνιδιού
Θέμα - 8.5
Ευκολία Εκμάθησης - 7
Διασκέδαση - 8.5
Περιεχόμενα - 8.5
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 8
8.1
Πολύ Καλό
Ετοιμαστείτε για μια θεματική εμπειρία βγαλμένη από video παιχνίδια και ταινίες με κλέφτες στην εποχή της αναγέννησης...
Διαβάστε το άρθρο του Άρη Κτιστάκη την στήλη του OUT OF THE FOAM BOX REVIEW εδώ ή και παρακάτω:
«Αίγυπτος, 1385. Στις ανατολικές όχθες του Νείλου, δέσποζε η περίφημη πόλη Hadria. Hταν γνωστή για τα περίφημα μετάξια της, όπως επίσης και για τα μοναδικά μπαχάρια της , των οποίων οι μυρωδιές πλανίοντουσαν πάνω από τη πόλη. Ήταν όμως περίφημη και για το μοναδικό κόκκινο διαμάντι της, το οποίο ήταν καλά φυλασσόμενο στο παλάτι της βασιλικής οικογένειας, το διαμάντι πάντα ήταν σύμβολο κυριαρχίας και πλούτου του οποίου όμοιο δεν υπήρχε. Ήταν όμως πάντα και αντικείμενο πόθου από κλέφτες…»
Στο Age of Thieves, τέσσερις κλέφτες προσπαθούν να κλέψουν το περίφημο κόκκινο διαμάντι της Hadria και να αποδράσουν από τη πόλη πριν εγκλωβιστούν μέσα σε αυτή. Κάθε παίκτης έχει να αντιμετωπίσει τους φρουρούς του παλατιού, τους συμπαίκτες του, οι οποίοι βρίσκονται στη πόλη για τον ίδιο ακριβώς λόγο, καθώς και το χρόνο ο οποίος είναι ελάχιστος (βλέπετε, μια ολόκληρη πόλη είναι στο «πόδι» και σας ψάχνει). Βέβαια το διαμάντι στο τέλος, θα ανήκει μόνο σ’ έναν ή μήπως όχι…?
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ξεκινώντας τη προετοιμασία, θα στήσουμε το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο είναι μια κάτοψη της πόλης, η οποία, όπως θα παρατηρήσουμε έχει τέσσερις συνοικίες με τέσσερις αντίστοιχες εξόδους, μια σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Θα τοποθετήσουμε στις ειδικές θέσεις όλους τους φρουρούς (η διάταξή τους σχηματίζει σταυρό με κέντρο το παλάτι στο οποίο τοποθετούμε το κόκκινο διαμάντι), θα τοποθετήσουμε τα κίτρινα και πράσινα διαμάντια στις ειδικές, επίσης, θέσεις και στην άκρη του ταμπλό θα ετοιμάσουμε τις κάρτες γεγονότων (μπλε χρώματος στην αρχή) καθώς και τις κάρτες ενεργειών (από τις οποίες οι παίκτες τραβάνε σε κάθε γύρο), ενώ σε κάθε σημείο με σχετική ένδειξη θα βάλουμε τυχαία κλειστό ένα token , το οποίο, εφόσον περάσουμε από πάνω κατά τη κίνησή μας μπορεί να μας δώσει extra διαμάντια,ή extra κύβο κίνησης ή πιο δυσάρεστες καταστάσεις όπως η τοποθέτηση ενός extra φρουρού επάνω μας, με συνέπεια τη φυλάκισή μας (βλ. παρακάτω) κλπ. Κάθε παίκτης θα πάρει 10 κύβους ενεργειών, ένα player screen, 2 βασικές κάρτες ενεργειών (ίδιες για όλους τους παίκτες), 2 κάρτες επιπλέον από τη κλειστή στοίβα, καθώς και μια κάρτα με το σχετικό πορτραίτο του κλέφτη που χειρίζεται και το αντίστοιχο special ability του. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΓΥΡΟΥ
Το παιχνίδι παίζεται σε διάφορους γύρους, όπου κάθε γύρος αποτελείται από τις ακόλουθες φάσεις:
1.ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΚΑΡΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Στην αρχή αυτής της φάσης τραβάμε μια κάρτα γεγονότων από τις μπλε κάρτες (κατάσταση ηρεμίας), ενώ αν έχει κλαπεί το διαμάντι τραβάμε από τις κόκκινες (κατάσταση συναγερμού). Σε κάθε περίπτωση εκτελούμε το γεγονός της κάρτας και εν συνεχεία εφόσον είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας (κοινώς, δεν έχει κλαπεί το διαμάντι) τοποθετούμε ένα κίτρινο διαμάντι (από τη στοίβα) στη συνοικία που μας υποδηλώνει η κάρτα (σύμφωνα με την πυξίδα). Τα κίτρινα διαμάντια μας δίνουν πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού, ενώ η τοποθέτησή τους παραλείπεται όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Τέλος, ρίχνουμε το οκτάπλευρο ζάρι για να δούμε με τι σειρά (initiative) θα κινηθούν οι φρουροί (βλέπε παρακάτω).
2. ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΚΑΡΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σ’αυτή τη φάση κάθε παίκτης (ξεκινώντας από τον πρώτο) τραβάει μια κάρτα από τη σχετική στοίβα. Να τονίσουμε ότι το maximum των καρτών που μπορούμε να έχουμε στο χέρι μας είναι 5 , ενώ σ’αυτές δεν προσμετρώνται οι 2 αρχικές που λάβαμε στο set up του παιχνιδιού.
3.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
Πίσω από το player screen μας, θα υποδηλώσουμε κρυφά ποιες ενέργειες θέλουμε να εκτελέσουμε. Οι ενέργειες, οι οποίες παίζονται μέσω των καρτών, μπορεί να είναι είτε βασικές (basic – κίνηση, extra κάρτα) είτε γενικές (general – από τη στοίβα καρτών), είτε ειδικές (special – από την μοναδική ιδιότητα του κάθε παίκτη). Οι βασικές και οι special κάρτες εφόσον παιχθούν επιστρέφουν στο χέρι μας , ενώ οι γενικές κάρτες (general) δεν πάνε στη στοίβα με τις σκάρτες (discard pile). Κάθε ενέργεια που θέλουμε να παίξουμε υποδηλώνεται τοποθετώντας κλειστή τη κάρτα μας μπροστά μας (κρυφά από τους άλλους παίκτες) και πάνω σ’αυτή τοποθετούμε όσους μπλε κύβους θέλουμε (κάθε παίκτης έχει 10 μπλε κύβους). Ο σκοπός τοποθέτησης των κύβων είναι για να υποδηλώσουμε πόσο γρήγορα θέλουμε να γίνει η επιλεγμένη κίνηση. Κατά συνέπεια όταν όλοι οι παίκτες τελειώσουν με την επιλογή των ενεργειών τους, αποκαλύπτουν τις επιλογές τους (κρατώντας κλειστές πάντα τις κάρτες τους), και ο παίκτης με τους περισσότερους κύβους πάνω σε μια κάρτα ξεκινάει πρώτος (σε περίπτωση ισοπαλίας, ο πρώτος παίκτης κερδίζει ή ο πιό κοντινός κλέφτης στο πρώτο παίκτη). Σημειώστε δε, ότι, κάθε κάρτα ενέργειας για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται τουλάχιστον ένα κύβο επάνω της, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες κάρτες θα παίξουμε (αρκεί να έχουν μπλε κύβο).
4. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
Σ’αυτή, λοιπόν τη φάση, κάθε παίκτης εκτελεί με βάση τον αριθμό των κύβων του την ενέργειά του ξεκινώντας από τον παίκτη με τους περισσότερους κύβους τοποθετημένους πάνω σε μια κάρτα. Είπαμε πώς η ισοπαλία μεταξύ παικτών τακτοποιείται με βάση τον πρώτο παίκτη, ή τον παίκτη πλησιέστερα στον πρώτο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους φρουρούς, σε κατάσταση ηρεμίας προηγείται ο παίκτης, ενώ σε κατάσταση συναγερμού προηγείται ο φρουρός. Οι φρουροί του παιχνιδιού κινούνται σε κάθε γύρο με βάση το initiative του οκτάπλευρου ζαριού που ρίξαμε στην αρχή του γύρου. Καταλαβαίνουμε πως αν ρίξουμε 7 αξία σε ένα οκτάπλευρο ζάρι, τότε για να παίξουμε πριν τους φρουρούς θα πρέπει να τοποθετήσουμε τουλάχιστον 7 κύβους σε μια κάρτα (σε κατάσταση ηρεμίας) ή και παραπάνω ( σε κατάσταση συναγερμού). Οπότε σ’αυτή τη περίπτωση θα δυσκολευτούμε σε ενέργειες καθώς «θεματικά» η κινητικότητα των φρουρών είναι ιδιαίτερα έντονη και οι εναπομείναντες κύβοι θα είναι ελάχιστοι.
5. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Μόλις εκτελεστούν όλες οι ενέργειές , θα ξεσκαρτάρουμε όλες τις κάρτες που παίξαμε (εκτός των general και special καρτών), θα καθαρίσουμε το χάρτη από τυχόν «ειδικά γεγονότα», όπως καπνούς αντιπερισπασμού ή φωτιές κλπ, θα κάνουμε διαθέσιμους ξανά όλους τους κύβους ενεργειών (μπλέ) και θα ξεκινήσουμε νέο γύρο τραβώντας μια νέα κάρτα γεγονότων (μπλε ή κόκκινη).
ΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
- Ο βασικός μηχανισμός του παιχνιδιού είναι programming με point to point movement στοιχεία. Η δυνατότητα του να επιλέξουμε πόσο γρήγορα θα εκτελέσουμε μια κίνηση είναι σημαντικό στοιχείο παιχνιδιού καθώς ενδέχεται σε κάποιες καταστάσεις να θελήσουμε να δούμε την κίνηση των αντιπάλων μας πρώτα. Από την άλλη όμως οι πολύ γρήγορες ενέργειες μας καταναλώνουν πολλούς κύβους αφήνοντάς μας λίγα περιθώρια για την εκτέλεση επιπλέον ενεργειών.
- Οι φρουροί έχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό τετραγώνων που κινούνται ο οποίος αυξάνεται σε καθεστώς συναγερμού. Εκτός από την κίνηση έχουν και ένα πεδίο ανίχνευσης θα λέγαμε, στο οποίο αν εντοπίσουν κλέφτη αρχίζουν και κινούνται προς το μέρος του (ειδάλλως παραμένουν ακίνητοι). Πάντα κινούνται προς τον πλησιέστερο κλέφτη ενώ εάν ισαπέχουν από δύο κλέφτες, ο starting player που τους κινεί , επιλέγει προς τα που θα κινηθούν.
- Σε κατάσταση συναγερμού εισέρχονται στο χάρτη επιπλέον 2 φρουροί και 2 αξιωματικοί, με τους τελευταίους να έχουν σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά (σε κίνηση και ανίχνευση) σε σχέση με τους φρουρούς.
- Ένας κλέφτης μπορεί να συλληφθεί εφόσον ο φρουρός βρεθεί στο ίδιο σημείο με το κλέφτη. Αυτό είναι μια δυσάρεστη για το παίκτη συνέπεια, αφού χάνει το κόκκινο διαμάντι (εφόσον το έχει) και φυλακίζεται στο μπουντρούμι της συνοικίας όπου τον συνέλαβαν, από το οποίο στην επόμενη φάση ξεκινάει μόνο με 3 μπλε κύβους (αντί των 10) χάνοντας παράλληλα μια κάρτα ενέργειας και ένα διαμάντι.
- Οι παίκτες γενικότερα, προσπαθούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους, είτε στέλνοντας τους πάνω στους φρουρούς, είτε στέλνοντας τους φρουρούς πάνω στους αντιπάλους. Βέβαια ένας σωστός κλέφτης πάντα έχει διαθέσιμα «πονηρά» όπλα, όπως βόμβες καπνού ή γρήγορη κίνηση κλπ. Επίσης, οι παίκτες πάντα στοχοποιούνται από τους αντιπάλους τους, καθώς μπορεί να τους κλέψουν διάφορα διαμάντια , ακόμα και το περίφημο κόκκινο διαμάντι της Hydria.
- Kατά τη κλοπή του βασιλικού διαμαντιού, η πόλη γυρίζει σε κατάσταση συναγερμού. Αυτομάτως 3 από τις 4 εξόδους σφραγίζονται και μόνο μία παραμένει ανοικτή για διαφυγή (υποδηλώνεται τυχαία τραβώντας μια κάρτα εξόδου από τις τέσσερις διαθέσιμες). Η διαφυγή αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση του παιχνιδιού, αφού, μια ολόκληρη πόλη σας κυνηγάει (φρουροί, αξιωματικοί), ενώ επιπλέον σας κυνηγάει ο χρόνος και οι συμπαίκτες σας (…και φυσικά θέλουν να σας κλέψουν αυτό για το οποίο μοχθήσατε!).
- Οι κάρτες ενεργειών προσφέρουν πολλά τρικ εναντίων των αντιπάλων σας αλλά και εναντίων των φρουρών. Επιπρόσθετα οι βασικές κάρτες έχουν από 2 επιλογές. Η μια είναι απλή (πχ. μετακίνηση θέσεων) αλλά επιτρέπει το παίξιμο κι άλλης ενέργειας, ενώ η άλλη επιλογή είναι πιο ενισχυμένη (πχ. μετακίνηση 7 θέσεων) αλλά δεν επιτρέπει τη χρήση άλλης ενέργειας στον εν λόγω γύρο.
- Στη πόλη υπάρχουν κρύπτες (δεν γίνεστε αντιληπτοί από τους φρουρούς όπως και υπόνομοι οι οποίοι μπορούν να σας ταξιδέψουν υπογείως στην άλλη άκρη της πόλης κλπ.
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΙΚΗΣ
Ένα από τα σημεία του παιχνιδιού πους μας εντυπωσίασε ήταν τα losing και victory conditions (συνθήκες ήττας-νίκης). Θα περίμενε κανείς πως όποιος βγει από τη πόλη με το κόκκινο διαμάντι κερδίζει, ειδάλλως χάνει… Η συνθήκη αυτή είναι εν μέρει σωστή, καθώς το παιχνίδι κάποιος παίκτης μπορεί να το κερδίσει χωρίς απαραίτητα να έχει βγει με το κόκκινο διαμάντι….αρκεί να έχει καταφέρει να δραπετεύσει… Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Το παιχνίδι το «χάνουν» οι παίκτες όταν:
- 10 μπλε κάρτες γεγονότων έχουν παιχθεί και το διαμάντι δεν έχει κλαπεί ακόμα
- 5 κόκκινες κάρτες γεγονότων έχουν παιχθεί και κανείς δεν έχει διαφύγει από την πόλη.
Οι παίκτες κερδίζουν το παιχνίδι όταν:
- Kάποιος διαφύγει από την πόλη ΜΕ το κόκκινο διαμάντι, (instant win-αυτόματη νίκη)
- Εάν πολλοί παίκτες διαφύγουν χωρίς το διαμάντι, ο παίκτης με τα περισσότερα «φθηνά» διαμάντια (κίτρινα-πράσινα) κερδίζει το παιχνίδι
- Εάν κάποιος παίκτης καταφέρει και διαφύγει με «άδεια» χέρια, αρκεί να μην έχει διαφύγει κανείς άλλος με τουλάχιστον ένα διαμάντι. Αν δύο παίκτες διαφύγουν με «άδεια» χέρια, τότε αυτός που βγήκε πρώτος , κερδίζει.
Θα πει κανείς, αφού μπορώ να κερδίσω χωρίς το κόκκινο διαμάντι, ποιο το νόημα να πάω να το κλέψω? Η απάντηση είναι απλή, καθώς ο παίκτης που το κλέβει πρώτος παίρνει το bonus των 3 VP για το κόκκινο διαμάντι, το οποίο bonus δεν το χάνει ακόμη αν του κλαπεί το διαμάντι. Επιπλέον, ας σημειωθεί πώς ο κάτοχος του κόκκινου διαμαντιού, όσο το έχει στη κατοχή του, έχει τρεις επιπρόσθετους κύβους ενεργειών (κόκκινο χρώμα) που τον κάνουν σαφώς πιο δυνατό σε σχέση με τους αντιπάλους του που έχουν δέκα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως το κίνητρο απόκτησης του πολυπόθητου κόκκινου διαμαντιού είναι ιδιαίτερα υψηλό.
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ
Το Age of Thieves είναι πραγματικά μια από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Essen, καθώς βγάζει πολύ ωραία το θεματικό κομμάτι του παιχνιδιού, κρατώντας υψηλά τα επίπεδα της αδρεναλίνης. Κάθε παρτίδα μπορεί να κρατήσει 90΄με 120’ λεπτά, τα οποία όμως δεν θα καταλάβετε πως πέρασαν. Η μάχη ενάντια στο χρόνο και τους φρουρούς το καθιστά ιδιαίτερα ευρηματικό, ενώ το γεγονός ότι σε κάθε βήμα σου προς την έξοδο της πόλης παραμονεύουν οι αντίπαλοί σου, το κάνει απρόβλεπτα ανατρεπτικό. Σε μια παρτίδα το διαμάντι μπορεί να αλλάξει πολλές φορές χέρια, αλλά στο τέλος μόνο ένας, ή ίσως και κανένας, μπορεί να διαφύγει με αυτό από τη πόλη… ή και πάλι… ίσως όχι… Αν και η διαπραγμάτευση (negotiation) δεν επιτρέπεται στο παιχνίδι, θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετές backstabbing καταστάσεις, ενώ το να βοηθάς κάποιον συμπαίκτη σου προς όφελός σου, ίσως τελικά να μην είναι καλή ιδέα καθώς μπορεί να βρεθείς σε καταστάσεις που θυμίζουν την περίφημη Ιταλική ταινία του 1958 με την Κλαούντια Καρντινάλε «Ο Κλέψας του Κλέψαντος» !!!
OUT OF THE FOAM BOX
Το παιχνίδι, σίγουρα δεν έχει τα αμέτρητα components τα οποία να χρήζουν ομαδοποίησης κλπ. Σίγουρα όμως, ένα τακτοποιημένο insert είναι πάντα καλύτερο από ένα παιχνίδι με zip bags. Ιδιαίτερα όταν το set up ελαχιστοποιείται. Κατασκευάσαμε λοιπόν, ένα insert, σε δύο «πατώματα». Όπως θα παρατηρήσει κανείς, σχεδόν όλα τα components του παιχνιδιού βρίσκονται στα επάνω trays, ενώ τα player screens φυλάσσονται στη βάση του κουτιού. Ο χώρος που υπάρχει, για να φιλοξενήσει τυχόν expansion στο μέλλον είναι άπλετος. Τέλος, επηρεασμένοι από τη θεματολογία του παιχνιδιού, τοποθετήσαμε στο κέντρο του κουτιού, όλα τα «πολύτιμα» πετράδια του παιχνιδιού, τα οποία δίνουν ξεχωριστό χρώμα, ενώ στα πλαϊνά υπάρχουν οι κάρτες ενεργειών. Πλέον μπορούμε να απολαύσουμε το παιχνίδι μας γρήγορα και ευχάριστα!
Καλή επιτυχία!!!
Κριτική Παιχνιδιού
Θέμα - 8.5
Ευκολία Εκμάθησης - 7
Διασκέδαση - 8.5
Περιεχόμενα - 8.5
Στρατηγική - 8
Απουσία Τύχης - 8
8.1
Πολύ Καλό
Ετοιμαστείτε για μια θεματική εμπειρία βγαλμένη από video παιχνίδια και ταινίες με κλέφτες στην εποχή της αναγέννησης...
Σχεδιαστής | Sławomir Stępień |
Εικονογράφηση | Bartek Fedyczak, Damian Bajowski, Michał Lechowski, Michał Teliga |
Εκδόσεις | Galakta |
Χρονιά | 2016 |
Αριθμός Παικτών | 2–4 |
Προτείνεται για | 3–4 παίκτες |
Διάρκεια | 60–120 λεπτά |
Ηλικίες | 14 |
Εξάρτηση από γλώσσα | Πλήρης μετάφραση απαραίτητη |
Κύρια Ονομασία | Age of Thieves |
Εναλλακτικές Ονομασίες | |
Κατηγορία | Fantasy (Φαντασίας), Miniature Games (Παιχνίδια με Μινιατούρες), Renaissance (Αναγέννησης), Spies (Κατασκόπων), Thematic (Θεματικά) |
Μηχανισμοί | Action Movement Programming ( Προγραμματισμός Ενέργειας ή Κίνησης), Action Point Allowance System (Σύστημα Διαχείρισης Ενεργειών), Simultaneous Action Selection (Ταυτόχρονη Επιλογή ή Ενέργεια), Variable Player Powers (Εναλλαγής Δυνατοτήτων Παίκτη) |
Βραβεία | |
Παίξτε το Online | |
Κανόνες (Αγγλικά) | |
Κανόνες (Ελληνικά) |
