Dice Town Review

  • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #17992

    Πριν λίγο καιρό είχα πάει στην Κάισσα και είχα παρατηρήσει ότι είχε φέρει τότε πολλά καινούργια παιχνίδια όπως το modern art και το dice town. Το dice town τοτε δεν μου έκανε καθόλου κλικ καθώς είπα ότι ένα παιχνίδι με ζάρια όπου η τύχη θα είναι στο μέγιστο.’Ετσι δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί του….ή μήπως όχι?

    [glow=red:1md5gkrq]Dice Town Review[/glow:1md5gkrq]
    http://cf.geekdo-images.com/images/pic445468.jpg” alt=””>

    Σχεδιαστές: Bruno Cathala,Ludovic Maublanc (βλέπε Mr Jack)
    Εταιρία: Asmodee editions
    Παίχτες: 2-5
    Χρόνος παρτίδας: Μία ώρα
    Χρόνος εκμάθησης δυσκολίας: Έυκολο

    Περιεχόμεναhttp://cf.geekdo-images.com/images/pic509526_md.jpg” alt=””>

    Με το που ανοίγουμε το κουτί συναντάμε πολύ όμορφα περιεχόμενα. Πέντε κυπελλάκια που χτυπάμε τα ζάρια,χαρτονομίσματα, το ταμπλό που είναι πολύ ωραίο, κάρτες και φυσικά τα ειδικά ζάρια του παιχνιδιού. Οι κανόνες είναι πανεύκολοι και μου άρεσε το γεγονός ότι στους εξηγεί με ωραία σκίτσα. Δεν νομίζω να δυσαρεστηθεί κανείς απο τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

    Τρόπος παιξίματος
    Κάθε παίχτης παίρνει ένα κυπελλάκι, 8 χαρτονομίσματα και τα πέντε ζάρια του παιχνιδιού.

    Τα ζάριαhttp://cf.geekdo-images.com/images/pic509410_md.jpg” alt=””>
    Οι σχεδιαστές θα μπορούσανε να είχανε βάλει απλά ζάρια στο παιχνίδι. Όμως έχουμε ειδικά ζάρια όπου κάθε πλευρά δείχνει εννιάρια, καρδιές, ντάμα, βαλές, ρήγα και ένα μπαστούνι. Πολύ όμορφα και λειτουργικά τα ζάρια του παιχνιδιού προσθέτουν πολύ στο παιχνίδι. Κάθε παίχτης παίρνει τα ζάρια, τα βάζει στο κυπελλάκι του και τα χτυπάει κάτω. Μπορεί να κρατήσει ένα ζάρι αν θέλει ή παραπάνω απο ένα πληρώνοντας κάποια χρήματα. Στην ουσία οι παίχτες προσπαθούν να έχουνε τα πιο πολλά ζάρια σε ένα είδος (πχ μπαστούνια, ρηγάδες κτλ) αναλόγως τι θέλουν. Το majority σε ένα είδος κερδίζει ένα από τα παρακάτω…

    Στο ταμπλό του παιχνιδιού συναντάμε τα διαθέσιμα 6 actions (όπου κάθε ένα αντιστοιχεί σε κάθε πλευρά του ζαριού).

    1) Ορυχείο
    Μπορούμε να πάρουμε τόσα διαμάντια όσα εννιάρια έχουμε φέρει. Το κάθε διαμάντι αξίζει 1 VP.
    2) Tράπεζα
    Παίρνουμε τα λεφτά απο την τράπεζα (έχοντας φέρει τις πιο πολλές καρδιές). Σημαντικό για να έχουμε να πληρώνουμε και να κρατάμε ζάρια στην ριξιά μας.
    3) Κατάστημα
    Τραβάμε τόσες κάρτες όσους βαλέδες έχουμε φέρει. Μπορούμε να κρατήσουμε μια κάρτα. Οι κάρτες προσφέρουνε στο να κλέψουμε απο άλλους παίχτες, να πάρουμε VP και γενικά κάνουνε override τους κανόνες του παιχνιδιού.
    4) Σαλούν
    Κλέβουμε τόσες κάρτες απο άλλους παίχτες, όσες ντάμες έχουμε φέρει και κρατάμε μια. Σημαντικό αν θέλουμε να σταματήσουμε κάποιον που έχει ξεφύγει στα VP.
    5) Σερίφης
    Με τους πιο πολλούς ρηγάδες γινόμαστε σερίφηδες. Ο σερίφης λύνει τις ισοπαλίες στα ζάρια και δίνει πέντε VP σε αυτόν που είναι στο τέλος του παιχνιδιού. Για παράδειγμα αν δύο παίχτες ισοβαθμούν για το ποιος θα πάρει διαμάντια. τότε αποφασίζει ο σερίφης (συνήθως αυτός που έχει και τα λιγότερα). Σε περίπτωση όμως που ένας παίχτης είναι ισόπαλος στα ζάρια με τον σερίφη τότε φυσικά παίρνει τα διαμάντια ο Σερίφης. Γι αυτό είναι σημαντικό στο να είσαι σερίφης!
    Δήμαρχος
    Απο τα πιο σημαντικά μέρη του ταμπλό. Όποιος παίχτης έχει τον καλύτερο συνδιασμό ζαριών παίρνει μια κάρτα ιδιοκτησίας. Η κάθε κάρτα αξίζει απο ένα εως πέντε VP. Για κάθε μπαστούνι που έχει κρατήσει παίρνει άλλη μια. Ο συνδιασμός των ζαριών είναι ένα σύστημα πόκερ. Δυο ζευγάρια, ένα απο το είδος κ.ο.κ.
    7) Ο κος κακότυχος
    Όσοι παίχτες δεν πήρανε τίποτα σε ένα γύρο τότε αναγκαστικά κάνουνε ένα απο τα actions του κακότυχου. Μπορούνε να διασφαλίσουνε VP χωρίς να κλαπούν απο άλλον παίχτη, να πάρουνε χρήματα απο άλλους παίχτες κ.α.

    Σκέψεις για το παιχνίδι
    Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει στο παιχνίδι είναι ότι όσο και αθώο να φαίνεται τόση στρατηγική έχει. Τα actions είναι αρκετά και πραγματικά, θέλεις να τα κάνεις όλα. Και τα διαμαντάκια θέλεις για VP και κάρτες και να πάρεις κάρτες ιδιοκτησιών κτλ. Ακόμα άλλο ένα πράγμα που μου έκανε καλή εντύπωση είναι ότι και να κυνηγήσεις κάτι έχοντας το majority μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μην πάρεις κάρτες ιδιοκτησίας. Ένας παίχτης μπορεί να έχει καλύτερο συνδιασμό των ζαριών απο εσένα. Πρέπει όσο το δυνατόν να μοιράζεις τα διαθέσιμα actions αλλά και να έχεις στο νου σου, τις κάρτες ιδιοκτησίας. Το παιχνίδι μπορεί να έχει ζάρια αλλά στην ουσία μπορείς να τα επηρρεάσεις για να βγάλεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Όσο έχεις λεφτά και πληρώνεις τόσο μπορείς να ξαναρίχνεις τα ζάρια (Μέχρι ένας απο τους παίχτες να τα έχει κρατήσει όλα). Οπότε μπορεί να υπάρχει τύχη στο παιχνίδι αλλά μπορείς να την επηρρεάσεις. Αρκετά έξυπνος μηχανισμός.http://cf.geekdo-images.com/images/pic446288_md.jpg” alt=””>

    Τα κυπελλάκια που ρίχνεις τα ζάρια είναι και ένα ξέσπασμα. Μου αρέσει απίστευτα ο θόρυβος που κάνεις όταν τα ρίχνεις και τα χτυπάς στο τραπέζι. Νιώθεις ότι βγάζεις τα απωθημένα σου. Είναι προσιτό για κάθε είδος gamer και μη λόγω των εύκολων κανόνων του χωρίς όμως να γίνεται παιδικό.
    Διαθέτει μέγιστη αλληλεπίδραση. Κανένας παίχτης δεν πρόκειται να βαρεθεί μέχρι να τελειώσει κάποιος άλλος. Όλοι παίζουνε ταυτόχρονα. Ανα πάσα στιγμή κλέβεις απο τον άλλο παίχτη ότι έχει μαζέψει απο VP. Αυτό βέβαια όπως έχω ξαναπεί δεν θα αρέσει σε όλους. Όμως αυτόν τον μηχανισμό τον θεωρώ απαραίτητο στο παιχνίδι καθώς λύνει το πρόβλημα του runaway leader. Όποιος και να ξεφύγει σε VP μπορείς ανα πάσα στιγμή να τον σταματήσεις. Όλα αυτά κρύβονται πίσω απο ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι, όπου όλοι ρίχνουνε ζάρια και περνάνε καλά. Η διάρκεια του παιχνιδιού (μία ώρα) είναι άλλο ένα θετικό σημείο του παιχνιδιού.

    Τι μου άρεσε

    – Τα περιεχόμενα του.
    – Μηχανισμοί που δένουν πολύ καλά μεταξύ τους.
    – Τα ειδικά ζάρια του παιχνιδιού.
    – Το χτύπημα των ζαριών με τα κυπελλάκια.
    – Πολλές επιλογές ανα γύρο.
    – Παίζεται ευχάριστα λόγω μικρής διάρκειας.
    – Είναι εύκολο να το μάθεις. Προσελκύει κάθε είδος gamer και μη.
    – Είναι αρκετά διασκεδαστικό.
    – Άκρως κοινωνικό παιχνίδι.
    – Είναι απο τα λίγα παιχνίδια που μπορείς να βρίζεις και να ευχαριστιέσαι την ίδια στιγμή!!
    – Ακόμα και ο πιο κακότυχος παίχτης πάντα παίρνει κάτι.

    Τι με/δεν με χάλασε

    – Η αλληλεπίδραση στο παιχνίδι. Συνήθως ένας παίχτης που μπορεί να έχει ξεφύγει στα VP είναι ο στόχος των άλλων παιχτών. Μπορεί ανα πάσα στιγμή να τον κατακλέψουνε χαλώντας του όποια στρατηγική και να είχε. Αυτό δεν θα αρέσει σε όλους. Εμένα δεν με πείραξε καθόλου. Έχω παίξει και πιο επιθετικά παιχνίδια.

    Το dice town δεν είναι το καλύτερο επιτραπέζιο. Το γεγονός ότι δεν ανέφερα αρνητικά είναι ότι έχω εντυπωσιαστεί με το παιχνίδι. Προσφέρει γέλιο, διασκέδαση, στρατηγική τόσο ευχάριστα που δεν θα καταλάβετε πότε άρχισε το παιχνίδι και πότε τελείωσε.

    Βαθμολογία 7.2/10

    Υ.Γ Άσχετο αλλά το σκεφτήκατε ποτέ ότι αγοράζοντας το παιχνίδι έχετε “δώρο” και άλλο ένα?
    Για ρίξτε μια ματιά στο Liar’s dicehttp://cf.geekdo-images.com/images/pic327728_t.jpg” alt=””>

    #20658

    Φιλε Δημητρη αλλο ενα εξαιρετικο review!Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου το παιχνιδι ειναι οτι πρεπει για διασκεδαση και αρχαριους η μετριους gamers.Εχει πλακα υπεροχο artwork οπως πολυ σωστα λες κια γενικα εχει χαβαλε!Κατ εμε ομως επειδη εχει ζαρια+τυχη και συνδιασμους ποκερ παροτι περασε απ τα χερια μου δεν με επεισε να το κρατησω παρα τις αντιδρασεις της παρεας!Σαφως κι αξιζει για να περνας ευχαριστα αλλα ως εκει…Το liars dice υποθετω εννοεις την μπλοφα ε???Ειναι απιστευτο παιχνιδι και παροτι κι εκει εχει ζαρι εχει την μπλοφα μεσα που ανατρεπει τα παντα!τι εννοεις δωρο???Παιρνεις το ενα και τα δινουν πακετο???Αν ναι τοτε παρτε το με κλειστα ματια παιδια θα λιωσετε ατελειωτες ωρες!!!
    Μη ξεχασω να αναφερω πως εγραψες αλλο ενα εξαιρετικο review φιλε μου!να σαι καλα!!! :salute: :salute:
    thanks you

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.